Αυτός ήταν μαζί με τον καμικάζι στο μετρό

Πολλά ακόμη τα ερωτήματα σε σχέση με τις ταυτότητες των δραστών των τρομορκατικών επιθέσεων στο μετρό και στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών την περασμένη Τρίτη.
 
Όπως μεταδίδουν βελγικά ΜΜΕ στην επίθεση στο μετρό φέρεται να υπήρξε ακόμη ένα πρόσωπο που συνόδευε τον βομβιστή αυτοκτονίας, Καλίντ El Bakraoui που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 20 ανθρώπους, και του οποίου το σκίτσο δόθηκε στη δημοσιότητα.
 
Το πρόσωπο αυτό εθεάθη από τις κάμερες παρακολούθησης, να μεταφέρει μια μεγάλη τσάντα. Ακόμη όμως δεν είναι γνωστή η ταυτότητά του, ούτε η τύχη του, δηλαδή αν σκοτώθηκε στην επίθεση ή αν κατάφερε να διαφύγει.


Από τις μέχρι τώρα έρευνες γνωρίζουμε ότι ο ένας εκ των αδελφών El Bakraoui ο Ιμπραήμ φέρεται να πραγματοποίησε την επίθεση στο αεροδρόμιο Zaventem της Βελγικής πρωτεύουσας, μαζί με τον 24χρονο ειδικό στην κατασκευή βομβών, Laachraoui Najim.

Στην λίστα της αστυνομίας πάντως υπάρχει και ένα τέταρτο πρόσωπο, που φέρεται να συμμετείχε στην επίθεση του αεροδρομίου, αλλά ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό για ποιον πρόκειται, ενώ οι αρχές εξετάζουν τα ενδεχόμενα να πρόκειται για πέμπτο τρομοκράτη.
 
“Στην Ολλανδία είχε απελαθεί ο Ιμπραχίμ”
 
Στο μεταξύ, ο Ιμπραχίμ ελ Μπακραούι είναι ο βομβιστής στον οποίο αναφέρθηκε χθες  ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σύμφωνα με το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολού.
 
Ο Τούρκος Πρόεδρος είχε πει ότι ο βομβιστής του Βελγίου είχε συλληφθεί στο Γκαζιάντεπ της Τουρκίας τον Ιούνιο του 2015, απελάθηκε αλλά το Βέλγιο και η Ολλανδία τον άφησαν ελεύθερο.
 
Ωστόσο χθες βράδυ ο υπουργός Δικαιοσύνης του Βελγίου Κουν Χέενς δήλωσε πως η Τουρκία είχε απελάσει έναν από τους δράστες των επιθέσεων των Βρυξελλών στην Ολλανδία, και όχι στο Βέλγιο, όπως ισχυρίστηκε η Άγκυρα, ενώ οι βελγικές αρχές δεν ήταν ενήμερες για τις πιθανές σχέσεις του με την τρομοκρατία.
 
Ανώτερος Τούρκος αξιωματούχος είχε δηλώσει υπό τον όρο να μην κατονομαστεί στο Γαλλικό Πρακτορείο λίγο μετά τις δηλώσεις του προέδρου Ερντογάν ότι το πρόσωπο που είχε συλληφθεί ήταν ο Ιμπραχίμ ελ Μπακράουι, που σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις των βελγικών αρχών ήταν ο ένας από τους δύο βομβιστές-καμικάζι που πυροδότησαν τα εκρηκτικά με τα οποία είχαν ζωστεί στο διεθνές αεροδρόμιο της βελγικής πρωτεύουσας.
 
Εξάλλου κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Φινλανδία χθες, ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Βολκάν Μποζκίρ δήλωσε ότι 3.128 φερόμενοι ως ξένοι τζιχαντιστές έχουν απελαθεί από τη χώρα του μετά το 2011, ενώ άλλοι περίπου χίλιοι κρατούνται σε τουρκικές φυλακές.
 
Σε μία άλλη εξέλιξη συνέρχεται εκτάκτως στις πέντε σήμερα το απόγευμα το Συμβούλιο των Υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ, για να εκτιμήσει την κατάσταση μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις των Βρυξελλών.
 
Σχετικό αίτημα για τη συνεδρία υπέβαλε ο Επίτροπος της Κομισιόν Δημήτρη Αβραμόπουλος, ο οποίος θα ζητήσει από τα κράτη-μέλη να αρχίσουν να συνεργάζονται ενεργά στα θέματα των μυστικών υπηρεσιών και να ανταλλάσσουν πληροφορίες.
 
 

Δειτε Επισης

Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία