Βόμβα Ερντογάν: Η Τουρκία προειδοποίησε το Βέλγιο για τον τρομοκράτη, αλλά τον άφησαν ελεύθερο

  Ένας από τους βομβιστές του Βελγίου είχε συλληφθεί τον Ιούνιο του 2015 στο Γκαζιάντεπ της Τουρκίας και απελάθηκε, αποκάλυψε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κατηγορώντας το Βέλγιο ότι τελικά τον άφησαν ελεύθερο.

Ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε ότι παρόλο που οι τουρκικές αρχές προειδοποίησαν ότι πρόκειται για ξένο πολεμιστή τρομοκράτη, το Βέλγιο δεν διαπίστωσε ότι υπήρχε διασύνδεσή του με την τρομοκρατία.

Όπως είπε ενημέρωσαν τη βελγική πρεσβεία για την διαδικασία απέλασής του αλλά εκείνοι τον άφησαν ελεύθερο. 

Μάλιστα ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι στο θέμα εμπλέκεται και η Ολλανδία καθώς έπειτα από δική του επιθυμία τον έστειλαν στην Ολλανδία ενημερώνοντας τις ολλανδικές αρχές ότι είναι τρομοκράτης.

Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ των τρομοκρατικών οργανώσεων, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ των επιθέσεων της Κωνσταντινούπολης, της Άγκυρας και των Βρυξελλών. "Η διεθνής κοινότητα είναι υποχρεωμένη να ορίσει ξανά τον τρομοκράτη και την τρομοκρατία", είπε ο Τούρκος Πρόεδρος. 
 

Ο Ιμπραχίμ ελ Μπακραούι είναι ο βομβιστής στον οποίο αναφέρθηκε  ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σύμφωνα με το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολού. 

Ο Τούρκος Πρόεδρος είχε πει ότι ο βομβιστής του Βελγίου είχε συλληφθεί στο Γκαζιάντεπ της Τουρκίας τον Ιούνιο του 2015, απελάθηκε αλλά το Βέλγιο και η Ολλανδία τον άφησαν ελεύθερο.

Στο μεταξύ όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ οι τουρκικές αρχές ξεκαθάρισαν ποιος βρισκόταν πίσω από τις απειλές εναντίον του ολλανδικού προξενείου στην Κωνσταντινούπολη το οποίο έκλεισε σήμερα προσωρινά. Αποδείχθηκε ότι εκείνος που έδωσε την πληροφορία εναντίον συγγενικού του τελικά ατόμου, το έκανε επειδή είχαν προσωπικές διαφορές. 

 

Πηγή: ΚΥΠΕ