Για συνάντηση το Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη μίλησε ο Ακιντζί

Δεν θα πρέπει να συζητηθούν ούτε ποσοστά, ούτε ονόματα περιοχών, ούτε χάρτες στις 7 προγραμματισμένες για τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο συναντήσεις, στο πλαίσιο των συνομιλιών για το Κυπριακό, δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να γίνει μια γενική συζήτηση.
 
Σε συνέντευξή του στο CNN Turk, την οποία ανήρτησε στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα Γενί Ντουζέν, ο κ. Ακιντζί αναφέρθηκε και σε συνάντηση στη Νέα Υόρκη το Σεπτέμβριο για να συζητηθούν το εδαφικό, οι εγγυήσεις και το θέμα της ασφάλειας, εφόσον υπάρχει καλή εξέλιξη στο τελευταίο στάδιο των συνομιλιών.
 
Ο κ. Ακινζτί επανέλαβε ότι ο στόχος είναι να εξευρεθεί λύση εντός του τρέχοντος έτους, ενώ σε ερώτηση εάν αυτό είναι εφικτό και εάν υπάρχει σχέδιο Β, απάντησε ότι “ο στόχος είναι το 2016”.
 
Εργαζόμαστε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας για να πετύχουμε τη λύση, είπε, προσθέτοντας ότι υπάρχουν ωστόσο κάποιοι που, εάν δεν καταλήξουμε σε συμφωνία, αναμένουν για να πουν “κοιτάξετε, δεν έγινε τίποτα.”
 
Ανέφερε, επίσης, ότι έχουν προχωρήσει αρκετά τα θέματα που αφορούν την ΕΕ, την οικονομία, τη διακυβέρνηση και το διαχωρισμό των εξουσιών. Στο περιουσιακό, συνέχισε, σημειώθηκε πρόοδος, ωστόσο υπάρχουν ορισμένα σημεία στα οποία η ε/κ πλευρά πρέπει να μας ικανοποιήσει.
 
Υπάρχουν, είπε, ακόμα θέματα που εκκρεμούν.
 
Εφόσον υπάρχει μια καλή εξέλιξη στο τελευταίο στάδιο των συνομιλιών, να συζητήσουμε το εδαφικό, το θέμα των εγγυήσεων και το θέμα της ασφάλειας το Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη, πρόσθεσε.
 
Εκεί, είπε, μπορούμε να δουλέψουμε πάνω σε μια φόρμουλα που να απαντά στις ανησυχίες των Τουρκοκυπρίων και δεν θα είναι απειλή για τους Ελληνοκύπριους.
 
Αυτή η φόρμουλα, πρόσθεσε, θα είναι μια διεθνής συμφωνία και θα πρέπει να συμφωνήσουν και οι τρεις εγγυήτριες δυνάμεις.
 
Ανέφερε, τέλος, ότι το εδαφικό συζητείται σε σειρά συναντήσεων και θα πρέπει να βρεθεί μια λογική λύση και για τις δύο πλευρές.
 
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κατηγορεί ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για λαϊκισμό το ΔΗΚΟ στον απόηχο των αντιδράσεων για τα μέτρα
Κυπριακό, ελληνοτουρκικά, ευρωεκλογές, συζήτησαν Καρογιάν-Κουτσούμπας
Κέντρο Καταναλωτή: Οι πολίτες μπορούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις της ΕΕ
Υπ. Γεωργίας: Ευάλωτη η Κύπρος στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής
Ποσό €551,8 εκ., έχει συμψηφιστεί από την Κυβέρνηση μέχρι τέλος Φεβρουαρίου 2024
Διαφορετικές οι αναγνώσεις των μέτρων από συμπολίτευση και αντιπολίτευση-Οι εισηγήσεις των κομμάτων
Επισκέφθηκε τη ΔΕΑ ο Πρόεδρος της Εσθονίας
Μέντζη, Παπαχαραλάμπους και Πιερίδη υποστηρίζουν οι Οικολόγοι-Οι εκλεκτοί τους στη Λευκωσία
Στη Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης της Κομισιόν μετακινείται ο Μάριο Νάβα
Πρόεδρος: Σε 106 Δήμους και Κοινότητες ο Κοινωνικός Λειτουργός της Γειτονιάς, βήμα προς το κράτος πρόνοιας