Συγκάλεσε σύσκεψη ο Πρόεδρος για τα μέτρα αντιμετώπισης των συνεπειών της οικονομικής κρίσης

Σύσκεψη συγκάλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, για την ερχόμενη Παρασκευή, στις 11 το πρωί, προκειμένου να μελετηθούν μέτρα άμβλυνσης ή/και αντιμετώπισης των συνεπειών της νέας διεθνούς κρίσης.

Σε γραπτή του δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος, αναφέρει πως «κατανοούμε απόλυτα το ενδιαφέρον και τις εισηγήσεις είτε των κομμάτων είτε των κοινωνικών εταίρων, για τα φαινόμενα που παρακολουθούμε σαν αποτέλεσμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης που οφείλεται στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και τις αναμενόμενες και συνακόλουθες συνέπειες των κυρώσεων που λαμβάνονται εναντίον της Ρωσίας».

Σημειώνει πως, «πρόκειται για μία νέα παγκόσμια οικονομική κρίση την οποία καλείται να αντιμετωπίσει το σύνολο των κρατών. Για άλλη μία φορά, η Κύπρος δέχεται το βάρος των συνεπειών, τις οποίες στο μέτρο των δυνατοτήτων της κυπριακής οικονομίας καλείται να αντιμετωπίσει. Με πλήρες αίσθημα ευθύνης και πάντα στη βάση των οικονομικών δεδομένων του κράτους, η Κυβέρνηση έχει, ήδη, υιοθετήσει αλλά και θέλει να διαβεβαιώσει τον κυπριακό λαό ότι θα συνεχίσει να υιοθετεί σειρά μέτρων προς άμβλυνση των συνεπειών».

«Προς τον πιο πάνω σκοπό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει συγκαλέσει την ερχόμενη Παρασκευή, στις 11 το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο, σύσκεψη στην παρουσία των καθ’ ύλην αρμόδιων Υπουργών, προκειμένου να μελετηθούν μέτρα άμβλυνσης ή/και αντιμετώπισης των συνεπειών της νέας διεθνούς κρίσης», αναφέρει τέλος.

Δειτε Επισης

Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα
Πορεία διαμαρτυρίας κατά της οικονομικής κρίσης και της διαφθοράς στα κατεχόμενα
Στοίχημα για το ΑΚΕΛ να επικρατήσουν οι δυνάμεις που βάζουν σε πρώτο πλάνο την πλειοψηφία
Ο Τατάρ θεωρεί πως η εισβολή έφερε... ειρήνη-Επιμένει σε ίση κυριαρχία και εγγυήσεις
Για ήττα της Λεμεσού κάνει λόγο ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Αρμεύτης
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο τέσσερις Αντιδήμαρχοι στην επαρχία Λάρνακας
Διαφωνεί με μεταφορά Σχολής ΤΕΠΑΚ ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Χρ. Μιχαηλίδης
Από φόρο και δανεισμό 68 εκατ. στερλίνες για «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ