«Ήρθε με έντονους πονοκεφάλους, επιδεινώθηκε η υγεία της κατά την μεταφορά»

Οι έντονοι πονοκέφαλοι ήταν το βασικό σύμπτωμα που ώθησε την Υπουργό Εργασίας, Ζέτα Αιμιλιανίδου, να αναζητήσει ιατρική βοήθεια. Πήγε στις Πρώτες Βοήθειες του American Medical Center-American Heart Institute, όπου υποβλήθηκε σε σειρά διαγνωστικών εξετάσεων, με τους γιατρούς να καταλήγουν στη διάγνωση ρήξης ανευρύσματος σε αρτηρία του εγκεφάλου. Ακολούθως κινήθηκαν από πλευράς του Υπουργείου Υγείας οι διαδικασίες, για την άμεση αεροδιακομιδή της στο νοσοκομείο «Υγεία» στην Αθήνα, όπου υποβάλλεται αυτή τη στιγμή σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση.

Όπως δήλωσε στον REPORTER ο Δρ. Μαρίνος Σωτηρίου, διευθυντής του American Medical Center, η Ζέτα Αιμιλιανίδου προσήλθε αργά χθες το απόγευμα στις Πρώτες Βοήθειες του νοσοκομείου με έντονους πονοκεφάλους. Έγιναν οι νενομισμένες διαγνωστικές διαδικασίες και διαγνώστηκε με υπαραχνοειδή αιμορραγία στον εγκέφαλο, λόγω ρήξης ανευρύσματος σε αρτηρία του εγκεφάλου. Ακολούθως κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά της στο εξωτερικό και κίνησαν τις διαδικασίες ο Υπουργός Υγείας και η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας.  

Σύμφωνα με τον δρα Σωτηρίου, «μεταφέρθηκε στο κέντρο του εξωτερικού τις πρώτες πρωινές ώρες και φαίνεται ότι επιδεινώθηκε η κατάστασή της κατά το τέλος της μεταφοράς. Μπήκε επειγόντως σε χειρουργείο, έγινε αφαίρεση του αιματόματος και τώρα προχωρά σε εμβολισμό του ανευρύσματος, για να εκλείψει η πιθανότητα νέας αιμορραγίας».

Ο Δρ. Σωτηρίου τόνισε πως γενικά τα ανευρύσματα σε αγγεία πιθανόν να έχουν σημαντικό παράγοντα κληρονομικότητας και είναι πολύ σημαντικό τα μέλη των οικογενειών στις οποίες εμφανίζεται ανεύρυσμα σε άλλο μέλος, είτε στον εγκέφαλο είτε σε άλλες αρτηρίες, να υποβάλλονται σε προληπτικές διαγνωστικές εξετάσεις.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, η κατάσταση της υγείας της Υπουργού θεωρείται κρίσιμη. Την κ. Αιμιλιανίδου συνοδεύει στην Αθήνα ο Υπουργός Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»