Θέλει… ΔΗΚΟ του ο Τσίγκης τον Στρόβολο, αλλά τον θέλουν και άλλοι

  Δήμος-αγκάθι για το ΔΗΚΟ φαίνεται να καθίσταται ο Στρόβολος σε ό,τι αφορά τον υποψήφιο δήμαρχο που θα στηρίξει το κόμμα στις δημοτικές εκλογές του προσεχούς Δεκέμβρη.
Την πρόθεσή του να διεκδικήσει τη δημαρχία Στροβόλου γνωστοποίησε προ πολλού προς την ηγεσία του ΔΗΚΟ ο πρώην δημοτικός σύμβουλος του κόμματος Χρίστος Τσίγκης, ο οποίος μάλιστα πριν από τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές φέρεται να εξασφάλισε και διαβεβαιώσεις από την Δηκοϊκή ηγεσία ότι η υποψηφιότητά του θα τύχει της στήριξης του ΔΗΚΟ. Και αυτό τότε, προκειμένου ο κ. Τσίγκης να πειστεί να βρίσκεται κατά τις βουλευτικές εκλογές του περασμένου Μάϊου, στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στην εκλογική περιφέρεια Λευκωσίας. Ωστόσο, και χωρίς ακόμα το ΔΗΚΟ να έχει βάλει μπροστά τις μηχανές για τις δημοτικές εκλογές, ενδιαφέρον για τη δημαρχία Στροβόλου φέρονται να εκδηλώνουν και οι δημοτικοί σύμβουλοι του κόμματος Σταύρος Σταυρινίδης και Μιχάλης Δαμιανός, ενώ δεν αποκλείεται το Δήμο Στροβόλου, στο πλαίσιο της κυοφορούμενης στρατηγικής συνεργασίας των δύο κόμματων, να ζητήσει και η ΕΔΕΚ. Υπενθυμίζεται πως επί σειρά ετών ο Δήμος Στροβόλου άνηκε στην ΕΔΕΚ, με τον Σάββα Ηλιοφώτου να χάνει το 2011από τον Λάζαρο Σαββίδη. Την ίδια ώρα, αξίζει να σημειωθεί, σύμφωνα με πληροφορίες που προς το παρόν δεν επιβεβαιώνονται, αποδέχτης παραινέσεων προκειμένου να ενδιαφερθεί για τη δημαρχία Στροβόλου φέρεται να έχει γίνει και ο Γενικός Οργανωτικός Γραμματέας του ΔΗΚΟ, Φύτος Κωνσταντίνου.
Σημειώνεται ότι στο Στρόβολο καταγράφεται ήδη το ενδιαφέρον και τριών Συναγερμικών να διεκδικήσουν τη δημαρχία. Ο αντιδήμαρχος Αντρέας Παπαχαραλάμπους έχει ενημερώσει την ηγεσία του ΔΗΣΥ για την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος, ενώ σε περίπτωση που ο νυν δήμαρχος Λάζαρος Σαββίδης, που στις δημοτικές εκλογές του 2011 υποστηρίχθηκε από τον ΔΗΣΥ, δεν είναι ξανά υποψήφιος, πρόθεση διεκδίκησης της δημαρχίας έχει εκδηλωθεί και από τους δημοτικούς σύμβουλους του ΔΗΣΥ, Ανδρέα Μαϊμάρη και Κόκο Χρυσάνθου.
Αναφορικά με τους υπόλοιπους Δήμους της μείζονος Λευκωσίας και το ΔΗΚΟ, τη δημαρχία προτίθεται να επαναδιεκδικήσει ο δήμαρχος Αγλαντζιάς Κώστας Κόρτας, για τα Λατσιά ενδιαφέρεται ο πρώην δημοτικός σύμβουλος του ΔΗΚΟ Μιχάλης Κακουλής(ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει και ο συναγερμικός αντιδήμαρχος Χρίστος Πιττάρας), ενώ για το Τσέρι, το μέλος της Επαρχιακής Επιτροπής του ΔΗΚΟ Λευκωσίας, Γιώργος Παπαγεωργίου. Η πιο εύκολη υπόθεση για το ΔΗΚΟ δεν είναι άλλη από τον Δήμο Λευκωσίας, όπου θα στηρίξει μαζί με τον ΔΗΣΥ-και ενδεχομένως και άλλες πολιτικές δυνάμεις-τον νυν δήμαρχο Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη.
 

Δειτε Επισης

Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
ABC: Το Ισραήλ εκτόξευσε τρεις πυραύλους κατά της αεράμυνας πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν-Μήνυμα προς Τεχεράνη