«Αν είχε ευθιξία θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί»

Σφοδρότατη επίθεση στον Υπουργό Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολόυ για τον οποίο αναφέρει ότι θα έπρεπε να παραιτηθεί, εξαπέλυσε το ΑΚΕΛ.
Όπως  αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος:
«Επί υπουργίας του κ. Ιωνά Νικολάου έχουν συμβεί τέτοια και τόσα σοβαρά συμβάντα, που αν είχε την ελάχιστη πολιτική ευθιξία θα έπρεπε ήδη να είχε παραιτηθεί.
Κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Αναστασιάδη- Συναγερμού και με Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης τον κ. Ιωνά Νικολάου, καταγράφονται μεταξύ άλλων τα πιο κάτω:
 
  1. Πολλαπλές αυτοκτονίες στις Κεντρικές Φυλακές.
  2. Εξωθεσμική παρέμβαση του κ. Νικολάου για να αποκτήσει αρμοδιότητες αναφορικά με τη λειτουργία της ΚΥΠ.
  3. Προσπάθεια συσκότισης και παρασιώπησης του σοβαρού περιστατικού κακοποίησης κρατουμένου στην Πάφο.
  4. Σοβαρές καταγγελίες του τέως Αρχηγού Αστυνομίας για παρεμβάσεις και προσπάθεια ποδηγέτησης του από τον κ. Νικολάου.
  5. Αύξηση του σοβαρού εγκλήματος κατά περιουσίας και προσώπων.
Αυτές τις μέρες η κυπριακή κοινωνία έχει μείνει εμβρόντητη από τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας στην εφημερίδα  «Ο Φιλελεύθερος» αναφορικά με το πολλαπλό φονικό στην Αγία Νάπα.
Υπενθυμίζουμε ότι ως ΑΚΕΛ, αλλά και όλες οι πολιτικές δυνάμεις μαζί και οι πολίτες, από την πρώτη στιγμή θέταμε εύλογα ερωτήματα σε σχέση με το πολλαπλό φονικό. Όχι μόνο δεν λάβαμε καμία επίσημη ενημέρωση από τον αρμόδιο Υπουργό αλλά αντιθέτως με δημόσιες δηλώσεις του ισχυρίστηκε περίπου ότι οι πολιτικές τοποθετήσεις των κομμάτων πιθανόν να επηρέαζαν την ποινική έρευνα, στην οποία παρέπεμπε τόσο ο ίδιος όσο και η Αστυνομία για τις αναγκαίες απαντήσεις. Τώρα, μαθαίνουμε ότι οι υφιστάμενοι του κ. Υπουργού, είτε από λάθος, είτε από εγκληματική αμέλεια, είτε ένεκα διαπλοκής τηλεφώνησαν σε εκείνους που υποτίθεται έπρεπε να αποτρέψουν από την εκτέλεση του στυγερού εγκλήματος. Εκθέτοντας με αυτό τον τρόπο την Κυπριακή Δημοκρατία στην Ιντερπόλ.

Η υποβολή παραίτησης του κ. Νικολάου θα έπρεπε να ήταν η αυτονόητη πολιτική πράξη ενός ανθρώπου, για να διατηρήσει την ελάχιστη συνέπεια με τον εαυτό του και τα όσα έλεγε στο παρελθόν σχετικά με την πολιτική ευθιξία. Ας αντλήσει λοιπόν τα όποια απομεινάρια πολιτικής ευθιξίας και ας παραιτηθεί άμεσα.

Είναι βασική αρχή ότι εκεί και όπου η ευθύνη δεν αναλαμβάνεται, μεταφέρεται σε αυτόν που διόρισε. Επομένως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα φέρει ακεραία την ευθύνη και θα συνεχίσει να χρεώνεται με τα όσα εκπληκτικά αλλά και επικίνδυνα συμβαίνουν στον τομέα ευθύνης του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, αν ο κ. Νικολάου παραμείνει στον Υπουργικό θώκο.

Ως ΑΚΕΛ ήδη ανακοινώσαμε ότι θα προχωρήσουμε άμεσα σε εγγραφή του όλου θέματος ενώπιον της Επιτροπής Νομικών της Βουλής, όπου θα κληθούν όλοι οι αρμόδιοι και εμπλεκόμενοι να δώσουν τις αναγκαίες εξηγήσεις.
Όσο για την προσπάθεια των κυβερνώντων να αποδώσουν τα φαινόμενα διαπλοκής και διαφθοράς στο Αστυνομικό Σώμα στο ρουσφέτι, έχουμε να τους πούμε τα εξής: Πρώτο, το όργιο ρουσφετιού και προσλήψεων στο Αστυνομικό Σώμα ήταν κατά την περίοδο 1993-2003 που κυβέρνησε ο Συναγερμός. Δεύτερο, -δυστυχώς- τα όσα βιώνουμε σήμερα συνιστούν ακραία φαινόμενα διαπλοκής και διαφθοράς, τα οποία δεν είναι απότοκο του ρουσφετιού και της ανικανότητας».

Δειτε Επισης

Παρουσίασε το όραμά του για το Δήμο Λευκωσίας ο Νίκος Τορναρίτης-Οι δώδεκα προτεραιότητές του
Εκ πρώτης όψεως ευθύνες για την απόδραση κρατούμενου από τις Κεντρικές-Εν αναμονή της έκθεσης γεγονότων
Απαντά στη συσκότιση της Αστυνομίας για σοβαρές υποθέσεις ο Χαρτσιώτης-Τα ρίχνει στα ΜΜΕ «που εστιάζουν στα αρνητικά»
Δεν είναι ευχαριστημένος με τα μέτρα για το έγκλημα ο Χαρτσιώτης-«Ευελπιστώ να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα»
Στέλνει στη Βουλή το θέμα μετακίνησης ψηφοφόρων το ΑΚΕΛ-Ζητά διερεύνηση πριν τις εκλογές
Επιστολή Στεφάνου σε Κεραυνό για πράσινη φορολογία-Ζητά ξανά αναβολή της επιβολής της
Συμπλοκή και μαχαιρώματα μεταξύ Σύρων στη Λευκωσία-Οι ισχυρισμοί των εμπλεκομένων
Δεκαεννιάχρονος έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο (pics)
Επικύρωσε το ψηφοδέλτιο για τις Ευρωεκλογές η ΔΗΠΑ-«Στοχεύουμε σε νούσιμες πολιτικές θέσεις »
Ποιος είναι ο αρχιτέκτονας που σχεδίασε την επίθεση Ιράν σε Ισραήλ-Βετεράνος πολέμου