Ευρείας κλίμακας ανασχηματισμός αναλόγως εξελίξεων στο Κυπριακό

 Οι εξελίξεις στο Κυπριακό και η τροπή που θα πάρει ο νέος γύρος εντατικών συνομιλιών ανάμεσα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη είναι αυτό που θα κρίνει την απόφαση του Νίκου Αναστασιάδη, κατά πόσο θα προχωρήσει ή όχι σε ανασχηματισμό του Υπουργικού Συμβουλίου. 
Αυτό ξεκαθαρίζουν στο ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΟΝLINE κυβερνητικές πηγές, κληθείσες να σχολιάσουν τη φημολογία που αναπτύχθηκε τα τελευταία 48ωρα με αφορμή τις καταιγιστικές εξελίξεις στην Αστυνομία σε ό,τι αφορά τη διερεύνηση της υπόθεσης του τετραπλού φονικού της Αγίας Νάπας και τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας περί πρόθεσης του Προέδρου της Δημοκρατίας για αντικατάσταση του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Ιωνά Νικολάου.
Σύμφωνα ωστόσο με άριστα ενημερωμένες πηγές, ένα τέτοιο ζήτημα δεν υφίσταται αυτή τη στιγμή. «Αν ο Πρόεδρος κάνει κάτι τέτοιο, θα είναι γενικός ανασχηματισμός και αναλόγως των εξελίξεων στο Κυπριακό», ξεκαθάρισε στο ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΟΝLINE υψηλόβαθμός κυβερνητικός αξιωματούχος.
Χρονικά ομιλούντες, μια τέτοια εξέλιξη τοποθετείται εκ των πραγμάτων μετά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτέμβρη, οπόταν και θα έχουν ολοκληρωθεί οι επτά νέες καθορισθείσες συναντήσεις του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Μουστάφα Ακιντζί, οι οποίες και θα καταδείξουν αν μπορούμε ή όχι να οδηγηθούμε σε λύση. Αν δηλαδή η τροπή των διαπραγματεύσεων είναι τέτοια, που δεν θα αφήνει περιθώρια επίτευξης συμφωνίας, τότε είναι πολύ πιθανόν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να προβεί σε ευρύτερο φρεσκάρισμα του κυβερνητικού σχήματος.
 
Τι θέλουν οι πολίτες
Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως κατέδειξε πρόσφατη δημοσκόπηση του ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΟΝLINE, η πλειοψηφία των πολιτών είναι της άποψης πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να προβεί άμεσα σε ανασχηματισμό της Κυβέρνησης. Τη θέση αυτή εκφράζει το 52% των συμπολιτών μας, την ώρα που σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση του ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΟΝLINE, οι επιδόσεις της Κυβέρνησης στα ζητήματα εσωτερικής διακυβέρνησης, προσλαμβάνουν αρνητικό πρόσημο. Συγκεκριμένα, μόλις το 34% δηλώνει αρκετά ή πολύ ικανοποιημένο, ενώ σχεδόν επτά στους δέκα πολίτες(σε ποσοστό 66%), εκφράζουν δυσαρέσκεια για την εσωτερική διακυβέρνηση, δηλώνοντας λίγο ή καθόλου ικανοποιημένοι.
 
Η αξιολόγηση των Υπουργών
Εξάλλου, στην κλίμακα αξιολόγησης των Υπουργών της Κυβέρνησης, ο Ιωνάς Νικολάου, γύρω από το όνομα του οποίου αναπτύσσεται αυτή την περίοδο η  συζήτηση περί αντικατάστασής του, βρίσκεται στην προτελευταία θέση με 4.65 με άριστα το δέκα, ενώ στην τελευταία θέση βρίσκεται ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος με 4. Αναλυτικά, οι Υπουργοί της Κυβέρνησης αξιολογούνται από τους πολίτες ως εξής:
*Γιώργος Λακκοτρύπης(Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Τουρισμού): 5.86
*Χάρης Γεωργιάδης(Υπουργός Οικονομικών): 5.48.
*Χριστόφορος Φωκαϊδης(Υπουργός Άμυνας): 5.48
*Ιωάννης Κασουλίδης(Υπουργός Εξωτερικών): 5.46
*Κώστας Καδής(Υπουργός Παιδείας):5.36
*Νίκος Κουγιάλης(Υπουργός Γεωργίας): 5.25
*Μάριος Δημητριάδης(Υπουργός Συγκοινωνιών):5.19
*Ζέτα Αιμιλιανίδου(Υπουργός Εργασίας):5.18
*Γιώργος Παμπορίδης(Υπουργός Υγείας): 4.98
*Ιωνάς Νικολάου(Υπουργός Δικαιοσύνης):4.65
*Σωκράτης Χάσικος(Υπουργός Εσωτερικών): 4  

Δειτε Επισης

Για ανάγκη αποκλιμάκωσης κατάστασης στη Μ. Ανατολή συζήτησαν ΠτΒ και Πρέσβειρα ΗΠΑ
Στα 6,6 εκ. οι δαπάνες των διπλών εκλογών της 9ης Ιουνίου-Ποια τα χρονοδιαγράμματα
Πρόθεση να καταγγελθούν στην Αστυνομία όσοι δήλωσαν ψευδώς αλλαγή διεύθυνσης ενόψει εκλογών
Στηρίζει τον πρόεδρο του στις Ευρωεκλογές το Κόμμα για τα Ζώα
Στο Λονδίνο ο Πρόεδρος για προώθηση επενδύσεων στην Κύπρο
Οι Βρυξέλλες δίνουν τον ρυθμό στα κρίσιμα ζητήματα-Οι επιδιώξεις της Λευκωσίας για Κυπριακό και Μεταναστευτικό
Τι σηματοδοτεί η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ-Η επόμενη μέρα και τα απόνερα στην Κύπρο
Ζητούν από την Ολγκίν να καταγράψει την απουσία κοινού εδάφους σε έκθεση οι τ/κ-«Αξιολόγησαν λάθος το νέο μας όραμα»
Τατάρ: Με σωφροσύνη χρήση των βάσεων στην Κύπρο, δεν θέλουμε να γίνει στόχος, είναι η δική μας πατρίδα
Καταγγελία για «κουβαλητούς» ψηφοφόρους από τη Δήμαρχο Λακατάμιας