ΠτΒ:  Ανάγκη για εκσυγχρονισμό των ελεγκτικών θεσμών

Για την ανάγκη εκσυγχρονισμού της λειτουργίας των ελεγκτικών θεσμών, έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης μιλώντας μετά από συνάντηση που είχε σήμερα με την Έφορο Εσωτερικού Ελέγχου της Δημοκρατίας Άννα Ζαβού-Χριστοφόρου.

Σε δηλώσεις ο κ. Συλλούρης είπε ότι η συνάντηση με την Έφορο Εσωτερικού Ελέγχου πέραν του ενημερωτικού της χαρακτήρα έχει και σαν στόχο τη στήριξη και περαιτέρω δραστηριοποίηση της Υπηρεσίας έτσι ώστε πράγματι να βρεθούν τρόποι πρόληψης των σκανδάλων.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Συλλούρης είπε πως δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι χρειάζεται εκσυγχρονισμός της λειτουργίας των ελεγκτικών και εποπτικών θεσμών. «Όλοι οι θεσμοί πρέπει να αναβαθμιστούν και πρέπει να στηρίξουμε τους θεσμούς με διάφορους τρόπους ακόμη και με αλλαγές νομοθεσιών για να είναι πιο αποτελεσματικοί» είπε, υποδεικνύοντας πως θα πρέπει σε περίπτωση που οι θεσμοί δεν λειτουργούν σωστά να υπάρχουν και οι ανάλογες τιμωρίες στους υπεύθυνους των θεσμών.

Από την πλευρά της η κ. Ζαβού – Χριστοφόρου δήλωσε ότι πρόθεση της Υπηρεσίας Εσωτερικού Ελέγχου είναι η βελτίωση των συστημάτων για μείωση και πρόληψη της διαφθοράς.
«Είμαστε διατεθειμένοι να συνεργαστούμε με όλους τους αρμόδιους φορείς, όπως ο Γενικός Ελεγκτής, η Βουλή και η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου και το Συμβούλιο Εσωτερικού ελέγχου έτσι ώστε να επιτευχθεί ο στόχος για μείωση της διαφθοράς και πρόληψη όλων αυτών των σκανδάλων και φαινομένων που βγαίνουν συχνά στην επιφάνεια», σημείωσε.

Είπε ακόμη ότι στο παρελθόν έγιναν λάθη και πως πρόθεση της Υπηρεσίας είναι ακριβώς να σταματήσουν να γίνονται αυτά τα λάθη.

Σε ερώτησή αν προτίθεται να στηρίξει και νομοθετική στήριξη έτσι ώστε να καλυφτούν ενδεχόμενα νομικά κενά η κ. Ζαβού – Χριστοφόρου απάντησε καταφατικά, λέγοντας ότι υπάρχει θετική αντιμετώπιση από όλους τους αρμόδιους φορείς.

Πηγή: ΚΥΠΕ
  

Δειτε Επισης

Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα