Ενημερώνει τους αρχηγούς των κομμάτων για το Κυπριακό ο Πρόεδρος

Με οκτώ αρχηγούς ή εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων πραγματοποιείται η πρώτη μετά τις Βουλευτικές εκλογές του Μαίου, σύσκεψη αρχηγών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Προεδρικό μέγαρο.
 
Συγκεκριμένα, Νίκος Αναστασιάδης και αρχηγοί των κόμματων συζητούν ν την πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς και τις εισηγήσεις-αντιπροτάσεις των πολιτικών δυνάμεων, για επανακαθορισμό του τρόπου λειτουργίας του Εθνικού Συμβουλίου.  Ταυτόχρονα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα ενημερώσει τους αρχηγούς των κομμάτων αναφορικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, δεδομένης και της ολοκλήρωση χθες, των εντατικών συνομιλιών που έλαβαν χώρα τον τελευταίο ενάμιση μήνα.
 
Πρόεδρος της Δημοκρατίας και αρχηγοί των κομμάτων αναμένεται εξάλλου να προβούν σε σφαιρικότερη ανασκόπηση της κατάστασης στο Κυπριακό, υπό το πρίσμα και της πρόσφατης απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία, σε μια ακόμη προσπάθεια να εξευρεθεί κοινή γλώσσα ανάμεσα στην πολιτική ηγεσία του τόπου, που θα επιτρέψει τη δημιουργία συνθηκών για μέγιστη δυνατή ενότητα στο εσωτερικό μέτωπο.  
 
Σε ό,τι αφορά την προσπάθεια αναδιοργάνωσης του Εθνικού Συμβουλίου, από πλευράς Κυβέρνησης, έπειτα και από την ολοκλήρωση της μελέτης των προτάσεων των κομμάτων, εκφράζεται η πεποίθηση πως είναι εφικτή η εξεύρεση συγκλίσεων, οι οποίες να επιτρέψουν την επαναλειτουργία του Σώματος.  
 
Στη σύσκεψη συμμετέχουν ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Αντρος Κυπριανού, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Μάρκος Κυπριανού, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας, ο Αντιπρόεδρος της Αλληλεγγύης, Πόλυς Παλήκαρος, ο Πρόεδρος του κινήματος Οικολόγοι – Συνεργασία πολιτών, Γιώργος Περδίκης και ο Πρόεδρος της ΕΛΑΜ, Χρίστος Χρίστου. Παρίστανται επίσης ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος.
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Βρετανοκύπριος γυμναστής διεκδικεί τη δημαρχία του Λονδίνου
Ανακηρύχθηκαν οι αντιδήμαρχοι Ερήμης, Καντού και Σωτήρας στη Λεμεσό
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Στο «ακροατήριο» το Προεδρικό για την αίτηση παύσης του Ελεγκτή-Ξεκαθαρίζει πως δεν θα εμπλακεί
Πάσχει η διαχείριση των Κοινοτήτων-Σαθρά φαινόμενα εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Ανακοινώθηκαν τα μέλη της Πολιτικής Ομάδας Κυπριακού-Στις 8 Μαΐου η συνάντηση Προέδρου με Ολγκίν
Απορρίφθηκε μια ένσταση στην εκλογική περιφέρεια Πάφου-Ανακηρύχθηκαν τέσσερις αντιδήμαρχοι
Ενστάσεις κατά υποψηφίου δημάρχου στην Επαρχία Λεμεσού-Ανακηρύσσονται από σήμερα 13 αντιδημάρχοι
Στο 8% το ποσοστό αδήλωτης εργασίας με κόστος δέκα εκ.-Αποφασίστηκε σειρά μέτρων από την Κυβέρνηση