Ακιντζί: Βεβαίως και θέλουμε τις εγγυήσεις της Τουρκίας

Το μήνυμα ότι η τ/κ πλευρά θέλει τις εγγυήσεις της Τουρκίας σε ενδεχόμενη λύση του κυπριακού, επανέλαβε ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, στο θέμα της ασφάλειας η τ/κ πλευρά, που είναι μικρότερη αριθμητικά, έχει περισσότερο δίκιο. “Βεβαίως και θέλουμε τις εγγυήσεις της Τουρκίας, αυτό δεν υπάρχει πλευρά που δεν το έχει κατανοήσει”, πρόσθεσε.
 
Οι λόγοι ασφάλειας για τη μια πλευρά δεν πρέπει να αποτελούν απειλή για την άλλη πλευρά, τόνισε ο κ. Ακιντζί, ευχόμενος η ευρύτερη περιοχή να γίνει πεδίο συνεργασίας και ειρήνης και όχι αντιπαραθέσεων και πολέμου. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι από αυτό θα επωφεληθεί και η Τουρκία.

Ο Τ/κ ηγέτης σημείωσε ότι η λύση στο Κυπριακό θα μπορεί να γίνει αποδεκτή και από τις δύο πλευρές,  και πως σε τρία σημεία, ελευθερία, ισότητα και ασφάλεια δεν θα γίνει καμία υποχώρηση.
 
Οι δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο συνάντησης του Ακιντζί  με τον  διοικητή των “δυνάμεων ασφαλείας”, υποστράτηγο Ερχάν Ουζούν, με αφορμή τις εκδηλώσεις οου θα γίνουν την 1η Αυγούστου για τα 40χρονα από την ίδρυση των GKK, όπως είναι γνωστές οι “δυνάμεις ασφαλείας”.

Ο κ. Ακιντζί είπε ότι την 1η Αυγούστου υπάρχουν κι άλλοι εορτασμοί στα κατεχόμενα (ίδρυση της ΤΜΤ και η κατάκτηση της Κύπρου από τους Οθωμανούς), αλλά ο πιο σημαντικός είναι η 40η επέτειος από την ίδρυση των “δυνάμεων ασφαλείας”. Αυτό δεν έχει το νόημα της προετοιμασίας για πόλεμο, σημείωσε, ακριβώς το αντίθετο έχει σημασία στο όνομα μιας μόνιμης ειρήνης, λέγοντας ότι με την υψηλή εκπαίδευση και τις εργασίες σε άλλους τομείς, οι “δυνάμεις ασφαλείας” είναι έτοιμες να αποτρέψουν καταστροφές.
 
Ο υποστράτηγος Ουζούν μιλώντας κατά τη συνάντηση ανέφερε ότι σε περίπτωση λύσης στο Κυπριακό, οι “δυνάμεις ασφαλείας” θα ανταποκριθούν με τον καλύτερο τρόπο στα καθήκοντα που θα τους ανατεθούν.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ενστάσεις κατά υποψηφίου δημάρχου στην Επαρχία Λεμεσού-Ανακηρύσσονται από σήμερα 13 αντιδημάρχοι
Στο 8% το ποσοστό αδήλωτης εργασίας με κόστος δέκα εκ.-Αποφασίστηκε σειρά μέτρων από την Κυβέρνηση
Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών-Το μέγεθος, το χρώμα και η σειρά των υποψηφίων (pics)
Πληροφορίες Ελεγκτικής για υποβολή στοιχείων για διαφημίσεις υποψηφίων στις Εκλογές
Εκλογή Λεόντιου Κωστρίκη και Σωτήρη Καλογήρου στην Ακαδημία Ευρώπης
Κατατέθηκε πρόταση νόμου στην Ολομέλεια για κατάργηση memo στις κατεχόμενες περιοχές
Ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ΕΔΕΚ, κατακεραυνώνει Σιζόπουλο ο Βαρνάβα-«Μετέτρεψαν το κόμμα σε μικρομάγαζό τους»
Ολοκληρώνεται αρχές Μαΐου η προβλήτα στη Γάζα-Ευγνωμοσύνη ΗΠΑ στην Κύπρο
Συνέρχεται σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο-Ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγός ο Πρόεδρος
Μια προεκλογική εκστρατεία που δεν είναι σαν τις άλλες μπαίνει στην τελική ευθεία