Κλειδώνει για το Σάββατο η σύνοδος του Συμβουλίου των Αρχηγών

Γι’ αυτό το Σάββατο 30 Ιουλίου φαίνεται τελικά να κλειδώνει η σύσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους αρχηγούς των κομμάτων, στο επίκεντρο της οποίας θα βρεθεί η συζήτηση για την ανασύσταση του Εθνικού Συμβουλίου, καθώς και η ενημέρωση των κομμάτων για το Κυπριακό.
 
Το Συμβούλιο των αρχηγών συνέρχεται εκτός συγκλονιστικού απροόπτου το Σάββατο, καθότι λόγω ειλημμένων υποχρεώσεων των αρχηγών των κομμάτων(σ.σ. θα παρευρεθούν και θα μιλήσουν στο Συνέδριο των Αποδήμων) δεν τελεσφόρησε η προσπάθεια συνεδρίας του Σώματος μεθαύριο Τετάρτη 27 του μήνα, όπως αρχικά προγραμμάτισε το Προεδρικό.
Νίκος Αναστασιάδης και αρχηγοί των κόμματων θα συζητήσουν, τόσο την πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας όσο και τις εισηγήσεις-προτάσεις των κομμάτων τους για επανακαθορισμό του τρόπου λειτουργίας του Εθνικού Συμβουλίου.  Από πλευράς Κυβέρνησης, έπειτα και από την ολοκλήρωση της μελέτης των προτάσεων των κομμάτων, εκφράζεται η πεποίθηση πως είναι εφικτή η εξεύρεση συγκλίσεων, οι οποίες να επιτρέψουν την επαναλειτουργία του Σώματος.   
Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ενημερώσει τα κόμματα αναφορικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, δεδομένου και του γεγονότος ότι την Παρασκευή ολοκληρώνεται ο κύκλος των εντατικών συνομιλιών με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί. Η συνάντηση της Παρασκευής θεωρείται ως ιδιαίτερα κρίσιμη, καθότι επί τάπητος θα τεθούν το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων, αλλά και το εδαφικό. Πρόεδρος της Δημοκρατίας και αρχηγοί των κομμάτων αναμένεται εξάλλου να προβούν σε σφαιρικότερη ανασκόπηση της κατάστασης στο Κυπριακό, υπό το πρίσμα και της πρόσφατης απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Δειτε Επισης

Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
«Κομβικό» το δημοψήφισμα για σχέδιο Ανάν λέει ο Τατάρ και παραπέμπει στο «όραμα» των δύο κρατών
Άκυρο Βουλής για αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων και αορίστου χρόνου-«Γάγγραινα και βόλεμα ημετέρων»
Αιχμές στην Επ. Εσωτερικών για έλλειψη διαβούλευσης στα ν/σ Περί Αλλοδαπών και Μετανάστευσης
Οι αγωνιστές ΕΟΚΑ 1955-1959 καταγγέλλουν το Υφ. Πολιτισμού για «θέμα γλώσσας» στη Μπιενάλε
Στις 3232 οι υποψηφιότητες για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης-Δείτε αναλυτικά ανά δήμο και επαρχία
Ε/κ και Τ/κ κόμματα ενθαρρύνουν προσπάθειες επανέναρξης συνομιλιών για Κυπριακό
Απαντά στην καταχώρηση της αγωγής από τον Αναστασιάδη ο Δρουσιώτης-«Κίνηση πανικού και εκφοβισμού»
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον