«Δεν ξεχνάμε όσα χρόνια και αν περάσουν»

Οι Μορφίτες καλούν τη διεθνή κοινότητα, τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και την Ευρωπαϊκή Ένωση, της οποίας η Κύπρος είναι μέλος, να αναλάβουν όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες που επιβάλλεται για να εφαρμοσθούν και στην ημικατεχόμενη μας πατρίδα το Διεθνές Δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
 
«Για 42 χρόνια ζούμε στην προσφυγιά και δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι στις 15 Ιουλίου του 1974, άφρονες και παράφρονες άνοιξαν τις κερκόπορτες στον εχθρό με το προδοτικό πραξικόπημα, που οργάνωσαν η ξενοκίνητη χούντα των Αθηνών και η ΕΟΚΑ Β στην Κύπρο κατά του εκλελεγμένου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Εθνάρχη Μακαρίου» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Μόρφου, στην οποία προστίθεται πως «με το πραξικόπημα έδωσαν στην Τουρκία την ευκαιρία που από χρόνια αναζητούσε να εφαρμόσει τα παράνομα σχέδιά της, που στόχο και σκοπό είχαν και έχουν τη διχοτόμηση της πατρίδας μας».
 
Ο Δήμος Μόρφου διατρανώνει την αποφασιστικότητά του «να μην αποδεχθούμε ποτέ, όσος χρόνος κι αν χρειαστεί, τα τετελεσμένα της βάρβαρης τουρκικής εισβολής».
«Είμαστε βέβαιοι πως η πολύπαθη μαρτυρική μας πατρίδα θα διέλθει από πολλές ακόμη παγίδες και φουρτούνες έως ότου βρεθεί μια βιώσιμη λύση στο πρόβλημά μας, που να μας επιτρέπει να ζήσουμε σαν λαός, σαν κράτος, σαν κοινωνία στη γη που μας γέννησε» αναφέρει η ανακοίνωση, δια της οποίας καταδικάζονται οι παράνομες πράξεις του κατοχικού καθεστώτος της Άγκυρας.
 
«Εμείς οι νόμιμοι ιδιοκτήτες καταδικάζουμε το ξεπούλημα της γης μας σε ξένους παράνομους αγοραστές. Οι πράξεις και ενέργειες του κατοχικού καθεστώτος αποτελούν την ταφόπετρα στις όποιες προσπάθειες για λύση του Εθνικού μας θέματος και μας οδηγούν στη διχοτόμηση και όχι στην επανένωση της πατρίδας μας» σημειώνεται.
 
ΚΥΠΕ 
 
 

Δειτε Επισης

Στοίχημα για το ΑΚΕΛ να επικρατήσουν οι δυνάμεις που βάζουν σε πρώτο πλάνο την πλειοψηφία
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Ο Τατάρ θεωρεί πως η εισβολή έφερε... ειρήνη-Επιμένει σε ίση κυριαρχία και εγγυήσεις
Για ήττα της Λεμεσού κάνει λόγο ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Αρμεύτης
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο τέσσερις Αντιδήμαρχοι στην επαρχία Λάρνακας
Διαφωνεί με μεταφορά Σχολής ΤΕΠΑΚ ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Χρ. Μιχαηλίδης
Από φόρο και δανεισμό 68 εκατ. στερλίνες για «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα