«Η Κυβέρνηση δεν έπαψε στιγμή να εργάζεται και να επιδιώκει λύση του Κυπριακού»

Η Κυβέρνηση εργάζεται και επιδιώκει επίλυση του κυπριακού προβλήματος και δικαίωση των εθνικών μας στόχων, ανέφερε απόψε ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου Θεοδόσης Τσιόλας.

Σε χαιρετισμό του στην τελετή εγκαινίων των νέων γραφείων του Κοινοτικού Συμβουλίου Μακράσυκας, στην Ορόκλινη, ο κ. Τσιόλας διαβεβαίωσε πως «η Κυβέρνηση δεν έπαψε στιγμή να εργάζεται και να επιδιώκει τη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για επίλυση του κυπριακού προβλήματος και δικαίωση των εθνικών μας στόχων. Με υπευθυνότητα και ψυχραιμία διαμηνύει, τόσο στους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και στον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, το μήνυμα μιας δίκαιης λύσης, που θα επανενώνει το νησί μας, μακριά από στρατεύματα κατοχής».

Πρόσθεσε πως «με απόλυτο σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και στο Ευρωπαϊκό Κεκτημένο, προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τον αδιέξοδο δρόμο των απειλών που δημιουργεί η Τουρκία, ενάντια στα ανθρώπινα δικαιώματα, τη διεθνή νομιμότητα, και στις συνεχιζόμενες προσπάθειες για σταθερότητα και ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή μας».

Αφού ανέφερε πως «έχει παρέλθει σχεδόν μισός αιώνας από τα τραγικά γεγονότα της τουρκικής εισβολής και οι πληγές στον τόπο μας παραμένουν ακόμα ανοικτές» σημείωσε πως «είναι χρέος μας να συνεχίσουμε συλλογικά τον αγώνα μας μακριά από διχόνοιες και μισαλλοδοξίες. Με ενότητα δυνάμεων οφείλουμε να προστατέψουμε τα εθνικά μας συμφέροντα, δημιουργώντας για τις επερχόμενες γενεές προοπτικές ευημερίας και προόδου αλλά κυρίως καλλιεργώντας την ανιδιοτελή αγάπη να ζήσουν, να εργαστούν και να προσφέρουν στον τόπο τους, εδώ ακριβώς, που βρίσκονται οι ρίζες τους και ο ουσιαστικός λόγος ύπαρξής τους».

Ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου ανέφερε ακόμα ότι το διαχρονικό αίτημα των κατοίκων της Μακράσυκας ολοκληρώθηκε με τη συνδρομή και την απόλυτη στήριξη της Κυβέρνησης. Τηρώντας όλες τις ενδεδειγμένες διαδικασίες, μα κυρίως με απόλυτο σεβασμό στα συναισθήματα και στην ανάγκη του προσφυγικού κόσμου της Μακράσυκας να εξασφαλίσει ένα δικό του χώρο, η Κυβέρνηση ανταποκρίθηκε άμεσα και με θέρμη, στηρίζοντας την όλη προσπάθεια».

Το Κοινοτικό Συμβούλιο, συνέχισε «θα μπορεί να συνεχίσει το εθνικό και κοινωνικό του έργο, έχοντας πλέον τη δική του στέγη, την οποία θα αξιοποιεί για πολλαπλές κοινωφελείς δραστηριότητες», ενώ συνεχάρη τον Πρόεδρο και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου «για τη συνολική δράση που επιτελούν προς όφελος πάντα του κατεχόμενου χωριού και του προσφυγικού κόσμου της Μακράσυκας».

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Κομματική υποστήριξη για τον «Ζανέττο»-Πήρε «ψήφο» από τους Οικολόγους για τον Δήμο Λευκωσίας
Πρόεδρος: Ενδεχομένως προ της 1ης Μαΐου να είναι έτοιμο το λιμάνι στη Γάζα
Οριζόντια αλλά και στοχευμένα μέτρα προανήγγειλε ο ΠτΔ πριν το Υπουργικό-Αιχμές στην αντιπολίτευση
Ανοιχτά και το Σάββατο τα Επαρχιακά Γραφεία για εγγραφές στους εκλογικούς καταλόγους
Συνέρχεται εκτάκτως το Υπουργικό-Εξετάζει μέτρα κατά της ακρίβειας, εκτός συζήτησης η μείωση φόρου στα καύσιμα
Η επίσκεψη Κουτσούμπα στην Κύπρο, οι διαφορές ΚΚΕ-ΑΚΕΛ και η δράση της Κουμμουνιστικής Πρωτοβουλίας
Μεταφορά φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας ζητά ο «υπεξ»
Επιδίωξη της Κυβέρνησης είναι η συνολική διευθέτηση του Κυπριακού
Επανεξελέγη Πρόεδρος της APPG για την Κύπρο η Κάρολαϊν Νόουκς
Ίδρυση Γραφείου διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων στην Κύπρο στηρίζει η ΕΕ