Ξεκαθαρίζει ο Αβέρωφ-«Δεν αποκλείω οποιοδήποτε μονοπάτι, φτάνει να με πάρει στον προορισμό»

Ο στόχος μας είναι ένας, να ξαναενώσουμε τον τόπο μας με βάση το συμφωνημένο πλαίσιο, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, υποδεικνύοντας ότι ο ίδιος δεν αποκλείει «οποιοδήποτε μονοπάτι, φτάνει να με πάρει στον τελικό προορισμό».

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, σε δηλώσεις στη Λεμεσό, κλήθηκε να σχολιάσει τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον ΓΓ του ΟΗΕ και την πρόθεση του δεύτερου, για κατάθεση ιδεών προς διευκόλυνση επανεκκίνησης των διαπραγματεύσεων.

«Εγώ είμαι μιας φιλοσοφίας και είμαι δίπλα από τον ΠτΔ. Ο στόχος είναι ένας, να ξαναενώσουμε τον τόπο μας με βάση το συμφωνημένο πλαίσιο, ξεκάθαρα και απόλυτα και από εκεί και πέρα, εγώ προσωπικά δεν αποκλείω οποιοδήποτε μονοπάτι, φτάνει να με πάρει στον τελικό προορισμό», είπε.

Σχολιάζοντας, εξάλλου την ομιλία του Τούρκου Προέδρου στη ΓΣ του ΟΗΕ, ο Αβέρωφ Νεοφύτου διαμήνυσε ότι «χίλιες φορές την ημέρα να τα λέει, όπου και να τα πει, δυο κράτη στην Κύπρο δεν θα δεχθούν ούτε οι Ελληνοκύπριοι, ούτε η διεθνής κοινότητα, ούτε η Ευρώπη». « Όποιος κι αν τα λέει και όποιος κι να νομίζει ότι είναι ο Ερντογάν», συμπλήρωσε.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ πραγματοποίησε περιοδεία στην Ακταία οδό, το δυτικό μέρος της πόλης της Λεμεσού, που εντάσσεται στο νέο Σχέδιο Περιοχής Κέντρου Λεμεσού και αναμένεται να αναπτυχθεί στο σύντομο μέλλον.

Όπως είπε ο κ.Νεοφύτου, το γεγονός ότι η δυτική αυτή περιοχή της Λεμεσού έμεινε πίσω στην ανάπτυξη δεν είναι μειονέκτημα, αλλά μεγάλο πλεονέκτημα και «πρέπει οι Τοπικές Αρχές, ιδιώτες και κράτος να βάλουμε ψηλά τον πήχη».

«Δεν θέλουμε καλές αναπτύξεις, δεν θέλουμε πολύ καλές αναπτύξεις, θέλουμε εξαίρετες αναπτύξεις που να παίζουν παγκόσμια και να ξεπερνούν ακόμα και αυτά τα ευρωπαϊκά πρότυπα της ποιότητας, του σεβασμού προς το περιβάλλον, του σεβασμού στην ενεργειακή απόδοση», πρόσθεσε.

Θα πρέπει, συνέχισε, «να εντάξουμε στους σχεδιασμούς μας την Πράσινη Οικονομία αλλά και την ενεργειακή ασφάλεια, να έχουμε τόπους ανοικτούς για τους πολίτες αλλά και τα κτίρια με ποιότητα αλλά και συγκεκριμένο πολεοδομικό σχεδιασμό και όχι άτακτο πολεοδομικό σχεδιασμό και ανάπτυξη».

Ο κ. Νεοφύτου εξέφρασε την ικανοποίηση του που η περιοχή «εντάσσεται σε ένα σχέδιο που προγραμματίστηκε πολεοδομικά, πέρασε από το πολεοδομικό συμβούλιο και είναι και στο τελικό στάδιο της δημοσίευσης».

Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα ότι η Ακταία οδός θα γίνει το πιο όμορφο και ωραίο κομμάτι της Λεμεσού.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του, ο Αβέρωφ Νεοφύτου είδε από κοντά τα εγκαταλειμμένα εργοστάσια και σημείωσε ότι θα πρέπει να σεβαστούμε και να διατηρήσουμε την αρχιτεκτονική μας κληρονομιά, στο πλαίσιο της προγραμματισμένης ανάπτυξης της περιοχής.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Νίκος Νικολαϊδης, χαρακτήρισε την περιοχή ως «την μελλοντική Λεμεσό».

«Είναι η περιοχή μεταξύ μαρίνας και νέου λιμανιού Λεμεσού, το τελευταίο εναπομείναν κομμάτι κοντά στη θάλασσα, μια έκταση λιγότερο από δυο χιλιόμετρα, που εντάσσεται μέσα στο Σχέδιο Περιοχής Κέντρου Πόλης, το οποίο αναθεωρείται και αναμένεται η δημοσίευση του», συμπλήρωσε.

Η ανάπτυξη του, υπέδειξε, θα γίνει με πρότυπο τρόπο και «θα είναι μια ανάπτυξη φιλική στο περιβάλλον, φιλική στον άνθρωπο, θα είναι μια πόλη εντός της πόλης, η οποία θα έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά στοιχεία μιας βιώσιμης ανάπτυξης, μιας σύγχρονης πόλης, η οποία περνά πλέον στην επόμενη εποχή».

Ευχαρίστησε, τέλος, τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ για το ενδιαφέρον του σε μια σημαντική, όπως είπε, περίοδο για την περιοχή, καθώς με την αναμενόμενη δημοσίευση του Σχεδίου Περιοχής Κέντρου Πόλης, το κράτος θα πρέπει να αρχίσει τη διαμόρφωση των υποδομών, για να μπορέσει να αρχίσει η ανάπτυξη «με σεβασμό στη βιομηχανική κληρονομιά, με σεβασμό στο περιβάλλον, με σεβασμό στον άνθρωπο».

Δειτε Επισης

Δεν υπήρξαν ενστάσεις για τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές-Οριστικοποιήθηκε το ψηφοδέλτιο
Oικολόγοι για τις δύο πυρκαγιές-«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο»
Επαναδιεκδικεί τον δήμο Στροβόλου ο Παπαχαραλάμπους-«Τα τελευταία χρόνια βάλαμε γερά θεμέλια»
Δηλώνει έτοιμος να εργαστεί σκληρά για την εξέλιξη του δήμου Στροβόλου ο Σταυρινίδης
Βλέπει Πρόεδρο και κυβερνητικούς αξιωματούχους ο Λευτέρης Χριστοφόρου
Έδωσε το σύνθημα για αλλαγή σελίδας στον Στρόβολο ο Τσίγκης-«Με μέθοδο και όραμα για όλους τους πολίτες»
Η Τουρκία δεν θα παραστεί σε εκδήλωση για την επέτειο των 20 χρόνων διεύρυνση
Ανεξάρτητη υποψηφιότητα αντιδημάρχου για τον «Στρόβολο του αύριο» υπέβαλε ο Αιμίλιος Μιχαήλ
ΔΗΣΥ για την έλλειψη πτητικών μέσων-«Η παραδοχή της αρμόδιας υπουργού δεν αρκεί»
Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του Ευρωβουλευτή ΕΛΚ Λουκά Φουρλά