Με το γνωστό... ποίημα πάει στη συνάντηση με Γκουτέρες ο Τατάρ

Συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ θα έχει το Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου, ο Ερσίν Τατάρ, όπως ο ίδιος ανέφερε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσθέτοντας ότι τη Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου θα παρακαθίσει στο γεύμα που θα προσφέρει ο κ. Γκουτέρες στους δύο ηγέτες.

Ο κ. Τατάρ έγραψε επίσης ότι παρακολουθεί τις ομιλίες στη ΓΣ του ΟΗΕ και θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους άλλων χωρών που βρίσκονται στη Νέα Υόρκη για τις εργασίας της συνέλευσης, διεθνή φόρα και εκπροσώπους των ΜΜΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ύψωσε το... λάβαρο του Τατάρ ο Ερντογάν στη ΓΣ του ΟΗΕ-«Στηρίζουμε το νέο όραμα του»

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Τατάρ εξέφρασε ικανοποίηση για τις αναφορές του Τούρκου Προέδρου στο Κυπριακό, κατά την ομιλία του στην 76η Γενική Συνέλευση, λέγοντας ότι παρείχε «ισχυρή στήριξη» στις απόψεις και την νέα πολιτική των Τ/κ.

Όπως είναι γνωστό, υποστήριξε, οι Τ/κ είναι ένας «λαός» που στερείται ίσης μεταχείρισης και φωνής στη διεθνή σκηνή από το 1963. Από την μια, ανέφερε ο κ. Τατάρ, συνεχίζει να είναι σε ομηρία διεθνώς και από την άλλη το δικαίωμα να έχει λόγο, έχει είτε περιοριστεί δραστικά είτε αφαιρεθεί πλήρως. Οι Τ/κ, συνέχισε, αναμένουν να γίνει σεβαστό το δικαίωμα να έχουν ίσο λόγο στην διεθνή σκηνή, προεξέχοντος των ΗΕ, ως ο ένας εκ των δύο ίσων ιδιοκτητών της Κύπρου και ως μία εκ των δύο ίσων πλευρών του Κυπριακού, ισχυρίστηκε, επίσης.

Ο Ερσίν Τατάρ υποστηρίζει επίσης ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κατά την ομιλία του στην Γενική Συνέλευση «θα επαναλάβει, χωρίς καμία έκπληξη, την προπαγάνδα και τις απόψεις του εναντίον της τ/κ πλευράς και της Τουρκίας. Το δίκαιο είναι να έχουμε κι εμείς ίσο λόγο στην ίδια πλατφόρμα, δηλαδή τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και στα άλλα όργανα του ΟΗΕ».

Ο Τούρκος Πρόεδρος, είπε ο κ. Τατάρ, κάνοντας έκκληση προς την διεθνή κοινότητα γι’ αυτό το θέμα «έγινε η φωνή και η δύναμή μας. Τον ευχαριστούμε γι’ αυτό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ανέλυσε στον Γκουτέρες την πρότασή του για επανέναρξη του διαλόγου ο Πρόεδρος

Στην ανακοίνωση της «προεδρίας» προστίθεται επίσης ότι «σε συνάντηση, που έγινε σήμερα στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας στον ΟΗΕ εξηγήθηκε η στάση και η θέση μας. Θα συνεχίσουμε να εκφράζουμε τις απόψεις και τις σκέψεις μας στις συναντήσεις μας τις επόμενες ημέρες».

Εμείς στην Κύπρο δεν θέλουμε περισσότερα από αυτά που δικαιούμαστε, συνέχισε ο κ. Τατάρ, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση. «Όπως έχει πει ο κ. Ερντογάν, αναμένουμε από τη διεθνή κοινότητα να προσεγγίσει το αίτημά μας για κυριαρχική ισότητα και ίσο διεθνές καθεστώς με ανοιχτό μυαλό και να βοηθήσει στην αποκατάσταση της ισορροπίας που διαταράχθηκε στην Κύπρο μετά το 1963-64».

Όπως είπε, ο κ. Ερντογάν και στο θέμα της ανατολικής Μεσογείου, συνέχισε, η διατήρηση των ισορροπιών στην περιοχή, ειδικά η τουρκο-ελληνική ισορροπία, είναι δυνατή με λεκτικό και ουσιαστικό σεβασμό των νόμιμων δικαιωμάτων και συμφερόντων της Τουρκίας, η οποία έχει τη μεγαλύτερη ακτή σε αυτήν περιοχή.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Θέλει ανταλλαγή των περιουσιών του ΕΒΚΑΦ στις ελεύθερες περιοχές ο Τατάρ
Υπουργική Σύνοδος για τους Ωκεανούς των κρατών της Κοινοπολιτείας στην Πάφο
Αυτά είναι τα εξεταστικά κέντρα για τις Παγκύπριες Εξετάσεις κατά επαρχία
Θρήνος για τον 31χρονο αστυνομικό που σκοτώθηκε όταν κατέρρευσε κτήριο-Έκανε μεροκάματα εκτός υπηρεσίας
Καταζητείσαι 42χρονος Σύρος για παράνομη είσοδο στην Κύπρο το... 2022
ΥΠΕΣ για σχέδιο ΚτίΖΩ-«Δεν θα υπάρξει σοβαρή παρέκκλιση από τα καθορισμένα χρονοδιαγράμματα»
Για ανάγκη αποκλιμάκωσης κατάστασης στη Μ. Ανατολή συζήτησαν ΠτΒ και Πρέσβειρα ΗΠΑ
Δικαιώνει την Κυβέρνηση για αναστολή εξέτασης των αιτήσεων ασύλου η Κομισιόν-«Προβλέπεται για εννέα μήνες»
Νέα μαρτυρία για τον νεκρό στο Πασαλιμάνι-«Πήδηξε στο φορτηγό για να σωθεί και τον πλάκωσαν τα μπάζα»
Ποινή φυλάκισης οκτώ ετών σε 34χρονο που χτύπησε και βίασε την πρώην σύζυγο του