Έτσι κλειδώνει το νέο κυβερνητικό σχήμα-Ανατροπές και εκπλήξεις με γυναίκες

Περισσότερες από τις αναμενόμενες αλλαγές και ονόματα έκπληξη, θα περιλαμβάνει όπως όλα δείχνουν ο ανασχηματισμός που θα ανακοινώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας την ερχόμενη Τρίτη ή Τετάρτη, αφού τις τελευταίες ώρες, ο Νίκος Αναστασιάδης έχει τροχοδρομήσει τις εξελίξεις και άρχισε τις επαφές με τα πρόσωπα με τα οποία θέλει να εμβολιάσει το Υπουργικό του Συμβούλιο.  

Μετά από την μικρή εγχείρηση που έκανε την περασμένη Παρασκευή στη σπονδυλική στήλη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ασχολήθηκε αποκλειστικά με το ζήτημα του ανασχηματισμού, ώστε να καταλήξει στα πρόσωπα που θα μπουν στην Κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται πως είναι δεδομένες οι αποχωρήσεις του υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνου Ιωάννου και της υπουργού Δικαιοσύνης, μετά την παραίτηση της Έμιλυς Γιολίτη, ενώ ο Πρόεδρος καλείται να διορίσει και τον πρώτο υφυπουργό στο νέοϊδρυθέν Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποφάσισε πως θα πρέπει να υπάρξουν ριζικές αλλαγές και στην εικόνα της Κυβέρνησης και εκτός απροόπτου θα αλλάξουν τα πρόσωπα στις θέσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου και του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η μηλόκρεμα είχε λάθος συνταγή...

Συνεπώς, τα πρόσωπα που αναζητεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για το νέο κυβερνητικό σχήμα ανέρχονται σε πέντε. Σε ότι αφορά το Υπουργείο Υγείας, όλα δείχνουν πως ο αντικαταστάτης του Κωνσταντίνου Ιωάννου θα είναι ο τέως πρόεδρος της Βουλής, Αδάμος Αδάμου. Παρά τις έντονες νουθεσίες και έμμεσες απειλές από το ΑΚΕΛ, ο κ. Αδάμου εμφανίζεται διατεθειμένος να θυσιάσει την κομματική του ταυτότητα για να προσφέρει από το πόστο του Υπουργείου Υγείας τα επόμενα δύο χρόνια.

Σε ότι αφορά το Υπουργείο Δικαιοσύνης, αν και τις τελευταίες ημέρες είχε ακουστεί έντονα το όνομα του Κυριάκου Κούσιου για αντικαταστάτη της Έμιλυς Γιολίτη, και παρουσιαζόταν ως το φαβορί, οι πληροφορίες θέλουν τον Νίκο Αναστασιάδη, να προχωρεί με ένα διορισμό έκπληξη, διατηρώντας γυναίκα στην καυτή καρέκλα του Υπουργείου. Πρόκειται για τη Στέφη Δράκου, η οποία διετέλεσε μέχρι το 2007 Γενική Διευθύντρια της Λαϊκής Ασφαλιστικής, ενώ στη συνέχεια ανέλαβε Γενική Διευθύντρια του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου. Η κα. Δράκου διετέλεσε επίσης δημοτική σύμβουλος Στροβόλου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ και αντιπρόεδρος των Επαγγελματιών Επιχειρηματιών Γυναικών Λευκωσίας-Κερύνειας, αλλά  αντιπρόεδρος της Κίνησης Ίσα Δικαιώματα-Ίσες Ευθύνες. Η κα. Δράκου είναι νυμφευμένη με τον δικηγόρο Αντώνη Δράκο με τον οποίο έχουν ένα γιο ο οποίος επίσης είναι δικηγόρος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έβαλε τελεία και παύλα κάνοντας και πάλι… σαματά-Έσπασε το πρωτόκολλο η Γιολίτη

Σε ότι αφορά τις θέσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου και του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου, οι πληροφορίες να κλειδώνουν για τις δύο θέσεις τον Μάριο Πελεκάνο και τη Νιόβη Παρισσινού, αντίστοιχα. Ο κ. Πελεκάνος, ο οποίος προορίζεται ως αντικαταστάτης του Κυριάκου Κούσιου, στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές βρισκόταν στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ στη Λευκωσία, όπου εξασφάλισε την όγδοη θέση. Η Νιόβη Παρισσινού, διετέλεσε στέλεχος του ΚΕΒΕ καθώς επίσης και εκπρόσωπος της εταιρείας τουριστικής ανάπτυξης και προβολής της περιφέρειας Λευκωσίας, αλλά και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου.

Τέλος σε σχέση με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, φαίνεται σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, να καταλήγει στο όνομα της Ανώτερης Λειτουργού Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας, Αναστασίας Ανθούση. Η κ. Ανθούση είναι από τους πιο στενούς συνεργάτες, τόσο του Κωνσταντίνου Ιωάννου αλλά και του προκατόχου του Γιώργου Παμπορίδη, στο Υπουργείο Υγείας και πιστώνεται από όλους για τις υπηρεσίες που προσέφερε για την εφαρμογή του ΓΕΣΥ. Μετά την παραίτηση του Κωνσταντίνου Ιωάννου, η κα. Ανθούση εξέφρασε και η ίδια την επιθυμία να μετακινηθεί σε άλλο τμήμα της Δημόσιας Υπηρεσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αυτοί κλείδωσαν για τις προεδρίες των Επιτροπών-Στην Εξωτερικών ο Χάρης

Πάντως, σε σχέση με τις πληροφορίες που ήθελαν τον Πρόδρομο Προδρόμου να επηρεάζεται κι αυτός από τον ανασχηματισμό, μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνονται, με το περιβάλλον του υπουργού να υποδεικνύει πως δεν έτυχε οποιασδήποτε ενημέρωσης για απομάκρυνση του, αλλά ούτε εξέφρασε ο ίδιος τέτοια πρόθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Εξάλλου μετά και από τις πληροφορίες που θέλουν την κα. Δράκου να αναλαμβάνει τελικά το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, δεν αποκλείεται ο κ. Κούσιος να προορίζεται για το κρίσιμο πόστο του προέδρου της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έλαβε εξιτήριο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας-Η κατάσταση της υγείας του

Δειτε Επισης

Μονόλεπτη σιγή στη Βουλή στη μνήμη των θυμάτων από τη Γενοκτονία Αρμένιων
Δέσμευση Βουλής για προώθηση υγειονομικής περίθαλψης με επίκεντρο τον ασθενή
ΑΚΕΛ για την έγκριση αιτήματος Κοσόβου για ένταξη στο ΣτΕ-«Καταψηφίσαμε την έκθεση Μπακογιάννη και ΕΛΚ»
Η Βουλή τίμησε τα θύματα του πραξικοπήματος των συνταγματαρχών στην Ελλάδα
Απάντησε στα πυρά του Τουρκικού ΥΠΕΞ για Συμπεράσματα ο Κόμπος-«Επιλογή της άλλης πλευράς αν θα προχωρήσει»
Απαντά για το επίδομα ενοικίου σε διπλωμάτη το ΥΠΕΞ-«Η Εισαγγελία γνωμάτευσε πως δεν στοιχειοθετείται ποινικό αδίκημα»
Γκάφα στο υπουργείο Επικρατείας του ΗΒ-Κρέμασαν ανάποδα τη σημαία της Κύπρου
Ετοιμότητα Βουλής για στήριξη έργου ΚΣΣΕ εξέφρασαν Κύπριοι Βουλευτές στον Θεόδωρο Ρουσόπουλο
Πίεση προς την Τουρκία για το θέμα των αγνοουμένων ζήτησε ο Μαυρίδης
Επιμένει για ανταλλαγή περιουσιών ο Τατάρ-«Μια μέρα, θα αξιολογηθούν και θα ανταλλαχθούν»