Ντουζαρίκ: Tα θέματα της ασφάλειας και εγγυήσεων θα προκύψουν σε μία συνολική διευθέτηση

Οι απαντήσεις στα ερωτήματά σας βρίσκεται σε όσα είπε ο Γενικός Γραμματέας στο τέλος της συνέντευξης Τύπου στη Γενεύη, είπε ο εκπρόσωπος του Αντόνιο Γκουτέρες, Στεφάν Ντουζαρίκ, απαντώντας σε σειρά ερωτήσεων δημοσιογράφου, σημειώνοντας ότι "το θέμα της ασφάλειας/εγγυήσεων, όλα αυτά, θα προκύψουν σε μία συνολική διευθέτηση".

Ερωτηθείς αν ο ΓΓ πιστεύει ότι τα πέντε μέρη διαπραγματεύθηκαν καλή τη πίστει, αν σ’ αυτό συμπεριλαμβάνεται και η πρόταση Τατάρ για λύση δύο κρατών και τι πιστεύει ο κ. Γκουτέρες για τις χιλιάδες κατοχικών στρατευμάτων που σταθμεύουν στη βόρειο Κύπρο, ο κ. Ντουζαρίκ είπε ότι δεν έχει κάτι να προσθέσει πέραν των όσων είπε ο κ. Γκουτέρες. 

«Δεν έχω κάτι να προσθέσω για τις συνομιλίες, σ’ αυτά που ο ΓΓ είπε στο τέλος της συνέντευξης Τύπου στη Γενεύη», είπε ο κ. Ντουζαρίκ. «Νομίζω οι απαντήσεις στα ερωτήματά σας είναι εκεί. Θα ξανασυγκαλέσει σε λίγους μήνες έναν άλλο γύρο άτυπων συνομιλιών, μετά από περαιτέρω συζητήσεις. Ζήτησε από τα μέρη να έλθουν στη Γενεύη για ανοιχτές συζητήσεις κι αυτό συνέβη».

Σε επισήμανση του δημοσιογράφου πως δεν θυμάται να είπε κάτι για την πρόταση λύσης δύο κρατών και τα κατοχικά στρατεύματα, ο εκπρόσωπος του ΓΓ ανέφερε ότι «το θέμα της ασφάλειας/εγγυήσεων, όλα αυτά, θα προκύψουν σε μία συνολική διευθέτηση. Όμως στις δηλώσεις του παρέθεσε την τουρκοκυπριακή θέση και την ελληνοκυπριακή θέση. Ήταν ξεκάθαρο σ’ όλους, εξ όσων είπε, πως χρειάζονται περαιτέρω συνομιλίες, οπότε υπό την έννοια αυτή αναφέρθηκε αρκετά ξεκάθαρα».

Δειτε Επισης

Τις γνωστές, αδιάλλακτες θέσεις του θα εκφράσει ο Τατάρ στον Αντόνιο Γκουτέρες
Δένδιας: Ύψιστη προτεραιότητα της ελληνικής πολιτείας το Κυπριακό
«Λάρνακα, Συνεχίζουμε!»-Επίσημα ανακοίνωσε την επαναδιεκδίκηση της Δημαρχίας ο Ανδρέας Βύρας
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας-Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Επιδιώκει συνάντηση με Ερντογάν για το Κυπριακό ο Εσθονός Πρόεδρος
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για το βιασμό της 12χρονης-Αθώα η μητέρα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια κατά τη μεταγωγή του Μίχου και των άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση Κολώνου