Κύπρος και Ινδία κατέληξαν σε Σύμβαση αποφυγής διπλής φορολογίας

Η κυπριακή και η ινδική Κυβέρνηση συνομολόγησαν σύμβαση για την αποφυγή διπλής φορολογίας και την παρεμπόδιση της φοροδιαφυγής αναφορικά με τους φόρους πάνω στο εισόδημα.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Οικονομικών, ολοκληρώθηκε επιτυχώς στις 29 Ιουνίου στο Νέο Δελχί η διαπραγμάτευση της αναθεωρημένης Συμφωνίας για την Αποφυγή της Διπλής Φορολογίας αναφορικά με φόρους πάνω στο εισόδημα μεταξύ Κύπρου και Ινδίας.

Σύμφωνα με το Υπουργείο, η επιτυχής ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και η επίτευξη συμφωνίας σε όλα τα εκκρεμή ζητήματα επιτρέπει την έναρξη της διαδικασίας αφαίρεσης της Κύπρου από τον κατάλογο ‘Notified Jurisdictional Area’ που περιλήφθηκε το Νοέμβριο του 2013.

Έχει συμφωνηθεί με τις ινδικές Αρχές όπως, με την ολοκλήρωση της συμφωνίας η Κυπριακή Δημοκρατία αφαιρεθεί από τον κατάλογο του ‘Notified Jurisdictional Area’, αναδρομικά από 1η Νοεμβρίου 2013.

Το Υπουργείο σημειώνει ότι το κείμενο που συμφωνήθηκε, μεταξύ των δύο διαπραγματευτικών ομάδων των δύο κρατών, θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ινδικής Κυβέρνησης, καθώς επίσης και με άλλες χώρες.

Ειδικότερα, η συμφωνία που έχει επιτευχθεί προβλέπει φορολόγηση στην πηγή των κεφαλαιουχικών κερδών τα οποία απορρέουν από αποξένωση μετοχών. Σημειώνεται ότι παρέχεται περίοδος χάριτος για επενδύσεις που έχουν ή θα έχουν αναληφθεί μέχρι την 1η Απριλίου, 2017 έτσι ώστε οποιαδήποτε φορολόγηση της μελλοντικής διάθεσης των συγκεκριμένων επενδύσεων να παραμένει στο συμβαλλόμενο κράτος της κατοικίας του πωλητή.  

Δειτε Επισης

Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Χ. Γεωργιάδης: Πρόωροι οι «πανηγυρισμοί» της Κυβέρνησης για το μεταναστευτικό
Ν. Παπαδόπουλος: Δεν είμαστε όλοι το ίδιο στο μεταναστευτικό
Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Δυο άμεσα μέτρα για τη μετανάστευση σε επίπεδο ΕΕ ζήτησε ο Στεφάνου
Επικρίνει τα μεγάλα κόμματα ο Κουλίας-«Το μεταναστευτικό πρόβλημα υπήρχε από το 2011»
Ισραήλ vs Ιράν-Σύγκριση αεροπορικών δυνάμεων και συστημάτων αεροπορικής άμυνας (pics)
Εικόνες από τον σεισμό 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Πληροφορίες ότι κατέρρευσαν μιναρέδες, ζημιές σε σπίτια