Με το… αριστερό για την Κυπριακή Δημοκρατία η σλοβακική Προεδρία

  Η επερχόμενη Σλοβακική Προεδρία της Ε.Ε., επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση της σλοβακικής κυβέρνησης σε σχέση με τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με την Ε.Ε., θεωρεί το πάγωμα συγκεκριμένων ενταξιακών κεφαλαίων «αντιπαραγωγικό», σύμφωνα με τον Υπουργό Εξωτερικών της Σλοβακίας, Miroslav Lajčák.
 
O υπουργός, μιλώντας σε προσκεκλημένους δημοσιογράφους στη Μπρατισλάβα, επ’ ευκαιρία της ανάληψης της Σλοβακικής κυλιόμενης εξάμηνης Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε., και αναφερόμενος στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκιάς, δήλωσε ότι το μπλοκάρισμα κεφαλαίων, αν και συμβαίνει «για γνωστούς όπως είπε λόγους», δεν βοηθάει στην προσέγγιση με την Άγκυρα και τη βελτίωση της ίδιας της Τουρκίας.
 
Ο εκπρόσωπος του Υπουργού Peter Stano, ερωτηθείς από το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων(ΚΥΠΕ), επέμεινε σε αυτή τη θέση, την οποία χαρακτήρισε «γνωστή και πάγια θέση της σλοβακικής κυβέρνησης». Υποστήριξε ότι η θέση αυτή δεν αναιρεί τη σπουδαιότητα των λόγων οι οποίοι οδήγησαν στο μπλοκάρισμα των κεφαλαίων, αλλά «η Σλοβακία συνεχίζει να πιστεύει ότι όταν είναι να ανοίγουν κεφάλαια, πρέπει να ανοίγουν στη βάση των τεχνικών προϋποθέσεων και μόνο». Επιφυλάχθηκε δε να απαντήσει στη θέση ότι το άνοιγμα λιμανιών και αεροδρομίων είναι μεταξύ άλλων και πρακτικό τεχνικό ζήτημα, το οποίο σχετίζεται άμεσα με το πάγωμα κεφαλαίων. Υπενθυμίζεται πως χθες στις Βρυξέλλες άνοιξε το κεφάλαιο 33 στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις Τουρκίας-Ευρωπαϊκής Ένωσης.  
Ο υπουργός εξωτερικών Miroslav Lajčák, νωρίτερα είχε αποδομήσει όλες τις τελευταίες αποφάσεις της Ε.Ε., σε σχέση με το μεταναστευτικό και το σύστημα ασύλου, καθιστώντας σαφές ότι η Σλοβακία δεν συμφωνεί με καμία από τις σημερινές αποφάσεις. Παρόμοια τοποθέτηση έκανε νωρίτερα και ο πρωθυπουργός Robert Fico.
 
 
 

Δειτε Επισης

Ή αυτοί ή εκείνος... Η απόφαση επί της προσφυγής θα γράψει το τέλος της ιστορίας
Ξεκινά επίσημα η προεκλογική κούρσα-Κατατίθενται οι υποψηφιότητες των Ευρωεκλογών
Η ανάγκη της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία και οι μύθοι που καταρρίφθηκαν
Οι άνθρωποι της νύχτας δραστηριοποιούνται πλέον την ημέρα και η Αστυνομία αναζητά χειροκροτητές
Γυρίζουν τον χρόνο στην εποχή Αλέξη οι έρευνες για την ενέδρα-Στο κάδρο δύο Επαρχίες, είχαν πληροφορίες οι Αρχές
Διερευνά τα παράπονα καταναλωτών για υψηλούς λογαριασμούς υδατοπρομήθειας ο Δήμος Πάφου
Το σκανδαλοθηρικό National Enquirer είχε συμφωνία με τον Τραμπ για να «θάβει» ρεπορτάζ εναντίον του
Αποζημίωση 139 εκατ. για την ανεπαρκή έρευνα του FBI κατά του Λάρι Νάσαρ θα λάβουν τα θύματά του
Θλίψη για την απώλεια της Ελένης Νικήτα εκφράζει το Υφυπουργείο Πολιτισμού
Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι που στηρίζει το Κόμμα για τα Ζώα σε Λευκωσία