Στη δημοσιότητα το 70% των αποφάσεων του Υπουργικού από το 2014

Από τις 13 Φεβρουαρίου 2014, δημοσιεύεται πέραν του 70% των αποφάσεων που λαμβάνονται από το Υπουργικό Συμβούλιο ενώ σε προηγούμενα χρόνια το ποσοστό αυτό ήταν κάτω από το 20%, όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση για τη σημερινή συνεδρία του Υπουργικού κατά τη διάρκεια της οποίας υποβλήθηκε από τον Γραμματέα του σώματος Θεοδόση Τσιόλα η ετήσια Έκθεση της Γραμματείας Υπουργικού Συμβουλίου για το έτος 2015.

Η εν λόγω Έκθεση, αναφέρεται, «συνιστά την τρίτη, κατά σειρά, ετήσια Έκθεση που εκδίδεται από τη Γραμματεία Υπουργικού Συμβουλίου η οποία συμπίπτει, χρονικά, με το τρίτο έτος της διακυβέρνησης του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και αναφέρεται συγκεκριμένα στην περίοδο από 1.3.2015 μέχρι 29.2.2016».

Προστίθεται ότι «η ακολουθούμενη πρακτική της αποτύπωσης του τρόπου λειτουργίας της Γραμματείας αλλά και του συνολικού όγκου εργασιών του Υπουργικού Συμβουλίου, μέσω της έκδοσης και δημοσιοποίησης ετήσιων εκθέσεων, εμπίπτει στο ευρύτερο πλαίσιο της διαφάνειας αλλά και ελέγχου του τρόπου λειτουργίας της».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση όπως περιγράφεται και στην Έκθεση, «στο πλαίσιο του ευρύτερου στόχου που έχει θέσει η σημερινή διακυβέρνηση για δημοσιοποίηση όλων, ει δυνατόν, των Αποφάσεων που λαμβάνει το Υπουργικό Συμβούλιο, η Γραμματεία Υπουργικού Συμβουλίου έχει αναρτήσει στον ιστοχώρο, για σκοπούς διαφάνειας, όλες τις Αποφάσεις για τις οποίες αποφασίζεται ότι δύνανται να δημοσιευθούν από το 2004 και εντεύθεν».

Παράλληλα, συμπληρώνεται, «και σύμφωνα με στοιχεία που τηρεί η Γραμματεία, το ποσοστό των Αποφάσεων που, πλέον, από 13.2.2014 και μετέπειτα, δημοσιεύεται κυμαίνεται σε ποσοστά πέραν του 70% επί του συνόλου του ετήσιου αριθμού Αποφάσεων που λαμβάνονται, σε σύγκριση με τα αντίστοιχα ποσοστά προηγούμενων ετών τα οποία κυμαίνονται σε ποσοστό κάτω από 20%».

Αναφέρεται ότι, «προς την κατεύθυνση της διαφάνειας, η Γραμματεία του Υπουργικού Συμβουλίου έχει προβεί σε όλες τις εργασίες ώστε οι Αποφάσεις του δημοσιεύονται να μπορούν διατίθενται ελεύθερα προς το κοινό και κάθε ενδιαφερόμενο φορέα, στην Εθνική Διαδικτυακή Πύλη Ανοικτών Δεδομένων www.data.gov.cy, η οποία συνιστά ένα μοναδικό σημείο πρόσβασης όλων των δεδομένων που δημοσιεύονται από τους δημόσιους φορείς».

Το κοινό μπορεί να έχει πρόσβαση στην έκθεση στον ακόλουθο σύνδεσμο:

http://www.cm.gov.cy/cm/cm_2013/cm.nsf/All/ACE3E3CEF83C522FC2257FE20034223E/$file/ΕΤΗΣΙΑ%20ΕΚΘΕΣΗ%20ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ%20ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ%20ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ%20ΓΙΑ%20ΤΟ%202015.pdf
  

Δειτε Επισης

Αρνήθηκε της χημειοθεραπείες για να γεννήσει το παιδί της-Έζησε μαζί του μόλις οκτώ μήνες
Δωμάτιο θηλασμού απέκτησε η Βουλή των Αντιπροσώπων
Στο επίκεντρο θέματα άμυνας, κρίση στη Μέση Ανατολή και μεταναστευτικό στη συνάντηση ΠτΒ-ΥΠΑΜ
Παρέμβαση Χριστιάνας Ερωτοκρίτου στην Ολομέλεια της ΚΣΣΕ για την Αλβανία
Στ. Στεφάνου: Θετική για ευρύτερη περιοχή η λύση Κυπριακού,
Ικανοποίηση Ιωάννου με την πορεία υλοποίησης της μεταρρύθμισης της ΤΑ-Συνεχίζει τις επαφές
Ν. Χριστοδουλίδης: Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης
Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας, Κυριάκος Χαραλάμπους
Διπλωμάτης λάμβανε επίδομα εξωτερικού ενώ υπηρετούσε στην Κύπρο-Τα ευρήματα της Ελεγκτικής για ΥΠΕΞ
Ικανοποίηση στα κατεχόμενα για ένταξη Κοσόβου στο ΣτΕ-«Παράδειγμα για το ψευδοκράτος»