Με τις 100 χιλιάδες του Λίλλη, απαντά στο ΑΚΕΛ για τα διαβατήρια η Κυβέρνηση

Νέο γύρο αντιπαράθεσης, αυτή τη φορά για τα θέματα της διαφθοράς, άνοιξαν σήμερα Κυβέρνηση και ΑΚΕΛ. Τον χορό του πολέμου ανακοινώσεων άνοιξε το ΑΚΕΛ, το οποίο παρουσίασε τρία παραδείγματα για «τη θεσμική διαπλοκή», όπως υποστήριξε του Προεδρικού. 

Η απάντηση της Κυβέρνησης ήρθε δια στόματος Κυβερνητικού Εκπροσώπου που απάντησε στις κατηγορίες του ΑΚΕΛ. Μάλιστα στην τελευταία επισύναψε και την ανώνυμη απόδειξη πληρωμής που παρουσίασε πρόσφατα ο Νίκος Λίλλης στο ΑΚΕΛ, πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2013. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μήνυμα στα κόμματα για Κυπριακό από Κυβέρνηση, κάνει remind σε ΑΚΕΛ για διαφθορά

«Το ΑΚΕΛ συνεχίζει να επιμένει να αναμασά τους ίδιους αστήρικτους ισχυρισμούς,  ενισχύοντας την ψιθυρολογία και τις ατεκμηρίωτες δηλώσεις και δημοσιεύματα», αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε γραπτή του δήλωση.

 

Την ίδια ώρα υπενθυμίζει στο ΑΚΕΛ ότι η διαπλοκή του στη διαφθορά έχει και αποδείξεις και ονόματα που ανήκουν στο ΑΚΕΛ. «Είναι το ΑΚΕΛ που λάμβανε ανώνυμες εισφορές μέσα από διαπλοκή και είναι φίλοι του ΑΚΕΛ που το κατήγγειλαν και απέδειξαν ταυτόχρονα ποιες είναι οι αρχές και το ήθος του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η παραδοχή, τα καρφιά για το... λιλλή του Λίλλη και η προσγείωση στο «Βενιζέλος»

«Επισυνάπτω», συνεχίζει ο κ. Κούσιος, «την απόδειξη είσπραξης από το ΑΚΕΛ, από «ανώνυμο», το ποσό των 100 χιλιάδων ευρών. Να υπενθυμίσω, καθόσον αφορά τις αναφορές στα προβλήματα της ανεργίας, της ανασφάλειας, των μη εξυπηρετούμενων δανείων και άλλα, ότι το ΑΚΕΛ επιλέγει να ξεχνά το ποσοστό της ανεργίας που άφησε η διακυβέρνηση του και την οικονομική καταστροφή που επέφερε στον τόπο, όπως ταυτόχρονα επιλέγει να ξεχνά το οικονομικό θαύμα που πέτυχε η Κυβέρνηση Αναστασιάδη μέσα από τα ερείπια και τις στάχτες που άφησε η διακυβέρνηση του ΑΚΕΛ».

«Ο λαός μας ενθυμείται καλά τα έργα και τις ημέρες της κάθε διακυβέρνησης και για αυτό εμπιστεύτηκε την προεδρία της χώρας μας, για δεύτερη φορά στον Νίκο Αναστασιάδη, διότι αναγνώρισε και αναγνωρίζει ότι είναι ο ηγέτης που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση και να δώσει λύσεις ακόμη και κατά τις πιο κρίσιμες περιόδους, όπως είναι η περίοδος που βιώνουμε με την πανδημία και τις συνέπειες της», προσθέτει.     

«Σύντομα, με τη συνετή και δοκιμασμένη διακυβέρνηση του Προέδρου Αναστασιάδη και με τις προσπάθειες του λαού μας, θα φανούν τα θετικά αποτελέσματα», κατέληξε.

Νωρίτερα σε απαντητικές του δηλώσεις προς τον κ. Κούσιο ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Αριστος Δαμιανού, σημείωνε πως «η απάντηση του κ. Κούσιου στο ΑΚΕΛ, για την αυταπόδεικτη θεσμική διαπλοκή του κ. Αναστασιάδη, αν δεν ήταν τραγική θα ήταν αστεία».

«Όταν η Κυπριακή Δημοκρατία διασύρεται διεθνώς διότι ένας Πρόεδρος της Δημοκρατίας (που δηλώνει άμωμος και αμόλυντος) γίνεται προωθητής και πωλητής χρυσών διαβατηρίων και δεν βρίσκουν λέξη να απαντήσουν επί της ουσίας στα όσα τεκμηριωμένα τούς καταλογίζουν στην Κύπρο και στο εξωτερικό, τότε ούτε οι πολίτες μπορούν να αναμένουν από την κυβέρνηση των γυάλινων πύργων και του lifestyle να αφουγκραστεί, πόσο μάλλον να δώσει λύσεις στα προβλήματα της ανεργίας, της ανασφάλειας, των μη εξυπηρετούμενων δανείων, των ενοικίων και των εκποιήσεων».

«Ούτε μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα της θεσμικής διαπλοκής και της διαφθοράς μια κυβέρνηση που είναι η ίδια μέρος του προβλήματος», κατέληξε ο κ. Δαμιανού.

Δειτε Επισης

Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ