Με «κατά συνείδηση» αγοράζει τον μπελά των ανταρσιών ο ΔΗΣΥ

 Το κεφαλαίο των δημοτικών εκλογών έχει ανοίξει για τα καλά στον ΔΗΣΥ, όχι μόνο σε ό,τι αφορά τον συσχετισμό τους με τις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και όσον αφορά τη στρατηγική που θα ακολουθήσει το κόμμα για τη στήριξη υποψηφίων δημάρχων.
Στην Πινδάρου καταφθάνουν καθημερινά μηνύματα από διάφορους Δήμους, τα οποία αφορούν το ενδιαφέρον και την πρόθεση στελεχών της παράταξης να διεκδικήσουν Δημαρχίες. Τα μηνύματα αυτά, στην παρούσα φάση, παρακολουθούνται και καταγράφονται από την ηγεσία του ΔΗΣΥ, η οποία όπως πληροφορείται ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ ONLINE, προτίθεται αυτή τη φορά ν’ ακολουθήσει μια εντελώς διαφορετική τακτική σε ό,τι αφορά τις επιλογές που θα κάνει. Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι πολύ πιθανόν σε αρκετούς Δήμους ο ΔΗΣΥ να μην στηρίξει κανένα υποψήφιο δήμαρχο. Κυρίως σε αυτούς όπου ο αριθμός των προερχόμενων από τον χώρο του υποψηφίων θα είναι τέτοιος, που θα βάζει σε μπελάδες τη συναγερμική ηγεσία. Τουτέστιν δημιουργία δυσαρεστημένων καταστάσεων και ανταρσιών, που στο παρελθόν στοίχησαν ως φαινόμενο σημαντικές δημαρχίες για το κόμμα, ενισχύοντας αναπόφευκτα και την εσωστρέφεια.
 
Η πολιτική αξία
«Περίπτωση με περίπτωση θα εξετάζεται ξεχωριστά», εξήγησε στον ΡΕΠΟΡΤΕΡ ONLINE υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ΔΗΣΥ, υποδεικνύοντας πως δεδομένου του τεράστιου ενδιαφέροντος που ήδη εκδηλώνεται σε διάφορους Δήμους από συναγερμικά στελέχη, πολύ πιθανόν να εξελισσόταν σε μείζον πρόβλημα για την παράταξη μια πιθανή προσπάθεια της να λάβει κομματικές αποφάσεις και να καθοδηγήσει τις τοπικές κοινωνίες. Η στρατηγική του ΔΗΣΥ ενόψει δημοτικών εκλογών, δείχνει να αποσκοπεί στην υποβάθμιση της πολιτικής αξίας της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης, για λόγους προφανείς και ευνόητους. «Θα στηρίξουμε υποψηφίους σε αμιγώς πολιτικές περιπτώσεις, εκεί δηλαδή όπου κρίνουμε πως αξίζει τον κόπο από άποψης κομματικής χροιάς και αξίας», επισήμανε ο ίδιος αξιωματούχος στον ΡΕΠΟΡΤΕ ONLINE. Για παράδειγμα:
*Στον Δήμο Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ αισθάνεται και κοιμάται απόλυτα ήσυχος, μιας και η επιλογή Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη καθιστά πανεύκολη την υπόθεση επιλογής του υποψήφιου που θα υποστηρίξει.
*Στη Λεμεσό, το κυβερνών κόμμα δεν θα έλεγε όχι στη στήριξη μιας υποψηφιότητας που να διαθέτει τα εχέγγυα επιτυχούς αναμέτρησης με τον Αντρέα Χρίστου. Και μολονότι έπαιξε ήδη το όνομα του τέως βουλευτή Ανδρέα Μιχαηλίδη ως πιθανού υποψήφιου του ΔΗΣΥ (σ.σ. δεν φαίνεται τουλάχιστον αυτή τη στιγμή να συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες), στην Πινδάρου δεν θα έβλεπαν αρνητικά, μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα, για παράδειγμα, του τέως βουλευτή της ΕΔΕΚ Νίκου Νικολαΐδη. Ενός ονόματος που γράφτηκε τις τελευταίες ημέρες ως εν δυνάμει υποψηφίου, αλλά που όμως από το στενό του περιβάλλον, ούτε επιβεβαιώνεται ούτε διαψεύδεται οτιδήποτε.
*Στην Πάφο, ο νυν δήμαρχος Φαίδωνας Φαίδωνος σαφώς και θα υποστηριχθεί από τον ΔΗΣΥ σε περίπτωση που αποφασίσει να διεκδικήσει ξανά τη δημαρχία.
Οι πιο πάνω Δήμοι, είναι μόνο κάποιες από χαρακτηριστικές περιπτώσεις εκείνες, στις οποίες ο ΔΗΣΥ θα δώσει κατά πάσα πιθανότητα στήριξη σε συγκριμένους υποψήφιους, καθότι εμπίπτουν στην κατηγορία των υψίστης σημασίας πολιτικής αξίας. Απ’ εκεί και πέρα, στην Πινδάρου θα λαμβάνουν τις αποφάσεις τους αξιολογώντας τα δεδομένα της κάθε δημαρχούμενης περιοχής και τον αντίκτυπο που θα έχει στο κόμμα η παροχή στήριξης σε κάποιων εκ των υποψηφίων.    
 

Δειτε Επισης

Δύσκολη εξίσωση η απόδειξη ανάρμοστης συμπεριφοράς-«Δεν ορίζεται από το Σύνταγμα, πολύ ψηλός ο πήχης»
Ολοκληρώνεται αρχές Μαΐου η προβλήτα στη Γάζα-Ευγνωμοσύνη ΗΠΑ στην Κύπρο
Συνέρχεται σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο-Ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγός ο Πρόεδρος
Αναμένουν να δουν στην πράξη την εργοδότηση αλλοδαπών οι επιχειρήσεις-«Μύθος» για φθηνή λύση
Τι προνοεί το Σύνταγμα για παύση κρατικού αξιωματούχου και η απόφαση Τρύφωνος που θα βρεθεί στο επίκεντρο
Μια προεκλογική εκστρατεία που δεν είναι σαν τις άλλες μπαίνει στην τελική ευθεία
Ένα βήμα πριν το «record» στα σχολεία υψηλού κινδύνου-Σε επαγρύπνηση οι φρουροί για τις λαμπρατζιές
Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Παρασκηνιακές συνεννοήσεις Ισραήλ-Τουρκίας για τουρκικό ανθρωπιστικό στολίσκο στη Γάζα
BINTEO: Τύπος πήγε σε πλυντήριο αυτοκινήτων το Cybertruck της Tesla και το μετάνιωσε