Οι προσδοκίες της Λευκωσίας από την αυριανή συνάντηση Αναστασιάδη-Τατάρ

Την ισχυρή πολιτική βούληση για να ανταποκριθεί θετικά στην επικείμενη πρόσκληση από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, θα μεταφέρει στον νέο κατοχικό ηγέτη τον οποίο συναντά αύριο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. 
 
Σε δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, υπενθύμισε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ερσίν Τατάρ για να τον συγχαρεί, όπου μεταξύ άλλων του πρότεινε να συναντηθούν για σκοπούς αλληλογνωριμίας. 
 
Ενόψει της αυριανής συνάντησης, ο κ. Κούσιος, επανέλαβε πως οι θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς είναι ξεκάθαρες, παραπέμποντας στην τελευταία συνάντηση του Νίκου Αναστασιάδη με τον Αντόνιο Γκουτέρες στο Βερολίνο, πέρυσι τον Νοέμβριο καθώς και την επιστολή ημερομηνίας 19/10 που απέστειλε ο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ με την οποία εξέφρασε ετοιμότητα και προθυμία να προσέλθει στον διάλογο. 
 
«Αναμένουμε πρόσκληση του Γ.Γ. του ΟΗΕ. Ελπίζουμε ότι τόσο η Τουρκία όσο και η τ/κ πλευρά θα ανταποκριθούν θετικά και θα επιδείξουν την ίδια πολιτική βούληση. Ο Πρόεδρος θα θέσει το θέμα της περίκλειστης πόλης και του σεβασμού των ψηφισμάτων των Η.Ε. Οι εξελίξεις στο θέμα της Αμμοχώστου δεν είναι εκείνες οι οποίες συμβάλλουν στο κλίμα για επανέναρξη των συνομιλιών. Ο Πρόεδρος ευελπιστεί ότι η άλλη πλευρά θα δείξει βούληση για καλύτερο κλίμα», δήλωσε ο Κυριάκος Κούσιος.
 
Ερωτηθείς για το τι θα ακολουθήσει μετά από την αυριανή συνάντηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημείωσε πως τα Ηνωμένα Έθνη, αναμένουν την αυριανή συνάντηση στην παρουσία της κ. Σπέχαρ και ανάλογα με το κλίμα που θα επικρατήσει και τις συνθήκες, θα αξιολογήσουν την κατάσταση για τις επόμενες ενέργειες τους.

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε η νέα πρόταση της Chevron για ανάπτυξη του «Αφροδίτη»-Κρίθηκε ανεπαρκής
Αισθάνεται... αδικημένος από τη στάση της ΕΕ ο Τατάρ-«Υπάρχει τραμπουκισμός, πίεση και ανομία»
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που 33χρονος προσπαθεί να αρπάξει παιδιά σε δημοτικό σχολείο στο Κολοράντο
ΒΙΝΤΕΟ: Νέα επίθεση της Ρωσίας στην Οδησσό-Δεκάδες τραυματίες
Πεντάγωνο: Το τεχνητό λιμάνι που κατασκευάζει ο στρατός των ΗΠΑ στη Γάζα είναι κατά το 50% έτοιμο
Απάτη σε βάρος 83χρονης-Της απέσπασαν 650 ευρώ για δήθεν χειρουργείο του εγγονού της
Οι ιδιαιτερότητες των εκλογών της Λευκωσίας-Οι επιλογές, οι συμμαχίες και οι εκτιμήσεις
«Υπάρχει αρκετή φτώχεια και δεν φαίνεται»-Πέραν των χίλιων πακέτων στα χέρια άπορων οικογενειών
Στον Λίβανο με δώρα και ελπίδα για κλείσιμο της στρόφιγγας των ροών Χριστοδουλίδης και φον ντερ Λάιεν
«Κόμβος αλληλεγγύης για τον κόσμο η Κύπρος»-Τιμήθηκε η επέτειος της ένταξης στην ΕΕ