Το Συμβούλιο Δήμων και Περιφερειών Ευρώπης ζητεί άμεσο τερματισμό τουρκικών ενεργειών στην Αμμόχωστο

Η Ένωση Δήμων Κύπρου χαιρετίζει τη σημερινή ανακοίνωση που εξέδωσε το Συμβούλιο Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης (CEMR), με την οποία καταδικάζει τις έκνομες τουρκικές ενέργειες στην Αμμόχωστο, οι οποίες, όπως λέει, αποτελούν κατάφωρη παραβίαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και αξιώνει τον άμεσο τερματισμό τους.

Ανακοίνωση από την Ένωση Δήμων Κύπρου αναφέρει ότι το CEMR καλεί όλα τα εμπλεκόμενα μέρη σε επανέναρξη των διπλωματικών προσπαθειών για επανένωση της Κύπρου υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και διαβεβαιώνει τα μέλη της Ένωσης Δήμων Κύπρου για την αμέριστη στήριξη και αλληλεγγύη του Οργανισμού στις δύσκολες αυτές ώρες για τον τόπο μας.

Η γραπτή αντίδραση του Προεδρείου του Οργανισμού ήταν αποτέλεσμα της επιστολής του Προέδρου της Ένωσης Δήμων, Ανδρέα Βύρα, ημερομηνίας 14 Οκτωβρίου 2020, αναφορικά με το θέμα της Αμμοχώστου.

Το κείμενο, το οποίο έχει δημοσιευτεί τόσο στην αγγλική όσο και στη γαλλική γλώσσα, έχει κοινοποιηθεί σε όλα τα μέλη του Σώματος και έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Οργανισμού.

Υπενθυμίζεται ότι το CEMR είναι η μεγαλύτερη οργάνωση Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών στην Ευρώπη. Τα μέλη του είναι Εθνικές Ενώσεις Τοπικών Αρχών από περισσότερες από 35 χώρες. Όλες μαζί αυτές οι Ενώσεις αντιπροσωπεύουν περίπου 100.000 τοπικές και περιφερειακές αρχές. Η Ένωση Δήμων Κύπρου είναι μέλος του Συμβουλίου από το 1990.

Το Συμβούλιο εργάζεται για να προαγάγει μια ενωμένη Ευρώπη, βασισμένη στην τοπική δημοκρατία. Για να επιτύχει αυτόν τον στόχο προσπαθεί να διαμορφώσει το μέλλον της Ευρώπης με την ενίσχυση των Τοπικών Αρχών, τον επηρεασμό της σχετικής Ευρωπαϊκής νομοθεσίας και πολιτικής, την ανταλλαγή εμπειρίας σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο και τη συνεργασία με εταίρους σε άλλα μέρη του κόσμου.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Οι ΗΠΑ κατασκευάζουν προβλήτα στη Γάζα, εκφράζοντας ευγνωμοσύνη και στην Κύπρο
Συνέρχεται σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο-Ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγός ο Πρόεδρος
Αναμένουν να δουν στην πράξη την εργοδότηση αλλοδαπών οι επιχειρήσεις-«Μύθος» για φθηνή λύση
Τι προνοεί το Σύνταγμα για παύση κρατικού αξιωματούχου και η απόφαση Τρύφωνος που θα βρεθεί στο επίκεντρο
Μια προεκλογική εκστρατεία που δεν είναι σαν τις άλλες μπαίνει στην τελική ευθεία
Ένα βήμα πριν το «record» στα σχολεία υψηλού κινδύνου-Σε επαγρύπνηση οι φρουροί για τις λαμπρατζιές
Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Παρασκηνιακές συνεννοήσεις Ισραήλ-Τουρκίας για τουρκικό ανθρωπιστικό στολίσκο στη Γάζα
BINTEO: Τύπος πήγε σε πλυντήριο αυτοκινήτων το Cybertruck της Tesla και το μετάνιωσε
Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών