Ευχαριστίες Γκουτέρες στον Ακιντζί για εποικοδομητική συνεργασία στις προσπάθειες για λύση

Ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, απέστειλε επιστολή στον τέως Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, με την οποία τον ευχαριστεί για την εποικοδομητική του συνεργασία και την ειλικρίνειά του στις προσπάθειες για την επίτευξη μιας συνολικής λύσης του Κυπριακού. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο του κ. Ακιντζί, ο κ. Γκουτέρες του ευχήθηκε επιτυχία για το μέλλον και επεσήμανε πως εκτιμά ειλικρινά τις προσπάθειες και τη δέσμευσή του τέως Τ/κ ηγέτη για μια συνολική λύση στην Κύπρο. Πρόσθεσε ότι το βρίσκει εξαιρετικά πολύτιμο που κατά τη διάρκεια της θητείας του ο κ. Ακιντζί είχε επιδείξει την πεποίθηση ότι το νησί θα φθάσει σε ένα καλύτερο και πιο ειρηνικό μέλλον.

Όπως αναφέρεται, ο κ. Γκουτέρες ευχαρίστησε επίσης τον κ. Ακιντζί  για την ειλικρίνειά του κατά τη διάρκεια της ειρηνευτικής διαδικασίας και ειδικά στην τριμερή συνάντηση στο Βερολίνο το 2019.

Επεσήμανε πως παρόλο ότι οι προκλήσεις προς μια συνολική διευθέτηση παραμένουν, εκτιμά την άνευ προηγουμένου πρόοδο που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της διαπραγματευτικής διαδικασίας μεταξύ 2015-2017 που οδήγησε στη Διάσκεψη για την Κύπρο που πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο και τον Ιούνιο του 2017, όταν ο Ακιντζί ήταν ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο κ. Ακιντζί θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις προσπάθειες για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για μια συνολική λύση, σύμφωνα με τις παραμέτρους των ΗΕ, όπως παρατίθενται στα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Εκτός ΔΗΣΥ, η Νιόβη Παρισινού, μετά τη στήριξη στον Γεάδη
Διαφοροποιήθηκε ο αριθμός των Μελών των Κοινοτικών Συμβουλίων
Όραμα και εμπειρία αντιπαρέβαλαν για τη Δημαρχία Λευκωσίας Προύντζος και Τορναρίτης
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Ανάκληση όλων των αδειών για ρίψη πυροτεχνημάτων ζήτησε η Παναγιώτου-Καταζητείται ένα άτομο για τη φωτιά στην Πάφο
LIVE: Στην μάχη για τον ΕΟΑ Λευκωσίας Ασσιώτης και Γιωρκάτζης-Έδωσαν το στίγμα του οράματός τους
Κατασχέθηκαν προϊόντα ελεγχόμενων φαρμακευτικών και ναρκωτικών μετά από έρευνα σε κατάστημα
Ένταλμα σύλληψης εναντίον ενός προσώπου-Προκάλεσε τη φωτιά μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ στο αντίθετο ρεύμα στον αυτοκινητόδρομο
Πιθανόν από ρίψη πυροτεχνημάτων προκλήθηκε η φωτιά σε δύσβατη περιοχή στην Πάφο