Παράνομη επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Περιβάλλοντος στην Αμμόχωστο-Προανήγγειλε έργα

Παράνομη επίσκεψη στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου πραγματοποίησε ο Τούρκος Υπουργός Περιβάλλοντος και Αστικής Ανάπτυξης, Μουράτ Κουρούμ, μαζί με αντιπροσωπεία από την Τουρκία.

Σε δήλωση του μετά την επίσκεψη, ο κ. Κουρούμ είπε πως 46 χρόνια μετά το κλείσιμό τους τα Βαρώσια έχουν ελευθερωθεί και πως οι Τουρκοκύπριοι αφαίρεσαν τις αλυσίδες. Ευχαρίστησε τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και τον Τ/κ ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, για τη συμβολή τους στο άνοιγμα της πόλης.

Είπε πως η Τουρκία και το ψευδοκράτος προχωρούν μαζί οικονομικά και πολιτικά με αδελφοσύνη, και πως η Τουρκία θα υποστηρίζει πάντα τους Τ/κ.

Εξετάσαμε τη δουλειά που θα γίνει στην περιοχή, που είναι ένας από τους πιο σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς στην περιοχή της Μεσογείου, ανέφερε.

Σημείωσε πως ο Τούρκος Πρόεδρος προγραμματίζει να επισκεφθεί το ψευδοκράτος στις 15 Νοεμβρίου και να συναντηθεί με τον κόσμο στην Αμμόχωστο και πως εργάζονται για να ανοίξουν τα Βαρώσια για χρήση από τους Κύπριους και όλο τον κόσμο.

Είπε πως σε συνεργασία με τον Δήμο Ικονίου στην Τουρκία και την τουρκική Αρχή Στέγασης θα κάνουν έργα σε δημόσιους χώρους όπως τοπιοτέχνηση, δημιουργία μονοπατιών, ποδηλατοδρόμων και άλλων υποδομών για να δοθεί η ευκαιρία στον κόσμο να κυκλοφορεί με ασφάλεια. 

Κατά την επίσκεψή του συνοδευόταν από τον Τούρκο "πρέσβη" στα κατεχόμενα Αλί Μουράτ Μπασκερί, τον "υπουργό τουρισμού" του ψευδοκράτους Κουτλού Εβρέν και τον "δήμαρχο" Αμμοχώστου Ισμαήλ Αρτέρ.
 
Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»
Κατηγορεί ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για λαϊκισμό το ΔΗΚΟ στον απόηχο των αντιδράσεων για τα μέτρα
Κυπριακό, ελληνοτουρκικά, ευρωεκλογές, συζήτησαν Καρογιάν-Κουτσούμπας
Κέντρο Καταναλωτή: Οι πολίτες μπορούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις της ΕΕ
Υπ. Γεωργίας: Ευάλωτη η Κύπρος στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής
Ποσό €551,8 εκ., έχει συμψηφιστεί από την Κυβέρνηση μέχρι τέλος Φεβρουαρίου 2024
Διαφορετικές οι αναγνώσεις των μέτρων από συμπολίτευση και αντιπολίτευση-Οι εισηγήσεις των κομμάτων