Εκφράζουν αφοσίωσει και αποφασιστικότητα για λύση οι United Cyprus

Περισσότερο από ποτέ και έχοντας δει την αφοσίωση και την αποφασιστικότητα των Τ/κ για λύση – και μέσα από το εκλογικό αποτέλεσμα για την ανάδειξη του νέου ηγέτη της κοινότητας – η Unite Cyprus Now δηλώνει ότι αισθάνεται την ανάγκη να εντατικοποιήσει τις προσπάθειες να προσεγγίσει όλο και περισσότερους ανθρώπους που μένουν στην Κύπρο και ειδικά τους νέους.
 
Στην ανακοίνωσή της η UCN θεωρεί ότι η εκλογή Τατάρ είναι μια νέα δύσκολη περίοδος για την Κύπρο και παρά το γεγονός πως μια λύση απαιτεί πολιτική βούληση από πλευράς των πολιτικών, «η ειρηνευτική διαδικασία απαιτεί και την ενεργό συμμετοχή των ανθρώπων και της κοινωνίας των πολιτών επί του εδάφους». Δηλώνει δεσμευμένη υπέρ μιας πολιτικής διαδικασίας που θα οδηγήσει σε μια αμοιβαίως αποδεκτή λύση για τις δύο κοινότητες και δηλώνει ότι σύντομα θα ανακοινώσει το νέο της πρόγραμμα ιδιαίτερα στους νέους.
 
Η UCN θεωρεί ότι το αποτέλεσμα των «εκλογών» δείχνει «ξεκάθαρα πως οι μειωμένες προσδοκίες για λύση, ιδιαίτερα μετά το Crans Montana, η έλλειψη βούλησης των πλευρών να συνεργαστούν, το αρνητικό κλίμα που δημιούργησαν εθνικιστικοί κύκλοι, τα εμπόδια στη διέλευση, οι οικονομικές ανησυχίες μετά την πανδημία, και η αυξημένη οικονομική εξάρτηση από την Τουρκία ήταν όλοι παράγοντες που οδήγησαν πολλούς Τουρκοκύπριους να ψηφίσουν τον κ. Ersin Tatar που προωθεί διχοτομική ατζέντα στο Κυπριακό».
 
Σημειώνει την έντονη παρέμβαση της Τουρκίας υπέρ του Ερσίν Tατάρ και θεωρεί ότι παρά «το άνισο και άδικο προεκλογικό σκηνικό και τις φερόμενες παρατυπίες που προηγήθηκαν της ψηφοφορίας, ένας στους δύο Τουρκοκύπριους ψήφισε υπέρ ενός φιλο-ομοσπονδιακού υποψηφίου που αρνήθηκε να πάρει οδηγίες από την τουρκική κυβέρνηση και υποστήριξε μια ίση σχέση με την Τουρκία».
 
Αυτή, προσθέτει, ήταν μια σαφώς αξιοπρεπής στάση των Τουρκοκύπριων συμπατριωτών μας που παρά την έντονη πίεση, αλλά και την έλλειψη αλληλεγγύης από την Ελληνοκυπριακή ηγεσία, είχαν την τόλμη να δώσουν τη μάχη υπέρ της ειρήνης και της λύσης στην Κύπρο κάτω από αντίξοες συνθήκες.
 
Η UniteCyprusNow ευχαριστεί τον Μουσταφά Ακιντζί για την αφοσίωση του στην προσπάθεια για μια ομοσπονδιακή λύση και ειρήνη.
 

Δειτε Επισης

Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι που στηρίζει το Κόμμα για τα Ζώα σε Λευκωσία
Στεφάνου: Οι Τοπικές Αρχές να αξιοποιηθούν ως πεδίο αγώνα
Xριστοδουλίδης: Oι μνήμες και οι σκέψεις όσων έζησαν τα τραγικά γεγονότα είναι πιο έντονες και επιτακτικές
Μ. Ραουνά: Εργαζόμαστε για μια επιτυχή Προεδρία ΕΕ με θετικό αποτύπωμα
Η επέτειος του σχέδιο Ανάν και οι διαφορετικές προσεγγίσεις στα κατεχόμενα
Συνδρομή για βοήθεια προς Λίβανο, επανεξέταση κατάστασης Συρίας ζητά από ομολόγους της η ΠτΒ
Εγκρίθηκαν οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες της ΕΕ από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Αναγκαιότητα η φορολογική μεταρρύθμιση λένε ΑΚΕΛ-συνδικαλιστές οργανώσεις
Στα 40 εκ. ευρώ της Κύπρου οι δαπάνες για φιλοξενία των Ουκρανών προσφύγων-Όσα δείχνει έκθεση της Ε.Υ.
Εγκρίθηκε από Ευρωκοινοβούλιο η αναθεώρηση κανόνων για καταπολέμηση εμπορίας ανθρώπων