Επανήλθαν με επιθέσεις και χαρακτηρισμούς ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ-Νέα πυρά κατά Προέδρου

Οι χθεσινές αναφορές του Προέδρου της Δημοκρατίας στη συνέντευξή του, φαίνεται να μην έπεισαν ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ, που επανήλθαν με περισσότερη κριτική και χαρακτηρισμούς, καθώς όχι απλώς δεν ικανοποιήθηκαν από τις απαντήσεις, αλλά φαίνεται ότι εξοργίστηκαν περισσότερο, εξαπολύοντας νέα επίθεση στον Νίκο Αναστασιάδη.
 
«Σε ποια άλλη Ευρωπαϊκή χώρα ο στενός συγγενικός κύκλος και το δικηγορικό γραφείο του Προέδρου κερδίζουν δεκάδες εκατομμύρια από αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου του οποίου προεδρεύει ο ίδιος; Σε ποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα, ο Πρόεδρος δέχεται δώρα ταξίδια πολυτελείας με ιδιωτικό τζετ ξένου μεγιστάνα, ο οποίος πήρε παράτυπα διαβατήρια από την Κυβέρνηση; Σε ποιο άλλο Ευρωπαϊκό κράτος, συμβαίνουν αυτά και ο Πρόεδρος δηλώνει δίχως δυσκολία ότι είναι ο πιο καθαρός σε όλη τη χώρα;», διερωτήθηκε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, σημειώνοντας ότι, «όταν ερωτάται για όλα αυτά, θίγεται και μας κουνά το δάχτυλο, παριστάνοντας ότι όλα συνέβησαν τυχαία».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Λάβρος κατά ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ ο Πρόεδρος-Ο γαμπρός του, το δικηγορικό και ο Οδυσσέας
 
«Εντελώς τυχαία λίγες μέρες πριν το κούρεμα καταθέσεων που συμφώνησε ο Πρόεδρος, οι συμπέθεροι του μετέφεραν κάτι εκατομμύρια στο εξωτερικό, επειδή εντελώς τυχαία έπρεπε να κάνουν μια αγορά. Εντελώς τυχαία όταν ήταν να συζητηθεί στο Προεδρικό με τη Ryanair η πώληση των Κυπριακών Αερογραμμών και έτυχε –εντελώς τυχαία- να παρίστανται κάτι δικηγόροι του δικηγορικού του γραφείου. Εντελώς τυχαία, ένας Ρώσος που ήρθε να επενδύσει στην Κύπρο, ενδιαφέρθηκε για κάποια τεμάχια, τα οποία, εντελώς τυχαία, ανήκουν στον Πρόεδρο και τους συγγενείς του και θέλει να τα αγοράσει για να κάνει εκεί επένδυση. Εντελώς τυχαία Ρώσος μεγιστάνας πήρε διαβατήριο από το προεδρικό, διαμέρισμα από τον γαμπρό και έγινε και χορηγός των εκδηλώσεων του ΔΗΣΥ. Εντελώς τυχαία, ο Πρόεδρος και η οικογένεια του αποφάσισαν να παραθερίσουν στις Σεϋχέλλες και ανακάλυψαν ότι και ο φίλος του ο Σαουδάραβας- εντελώς τυχαία πήγαινε στις Σεϋχέλλες και έτσι ταξίδεψαν μαζί», πρόσθεσε ο κ. Κυπριανού.
 
«Θα έπρεπε να προβληματίσουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όλες αυτές οι συμπτώσεις; Τον κόσμο πάντως τον προβληματίζουν», υπογράμμισε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.
 
«Δήλωσε ότι θεωρεί το Γενικό Ελεγκτή ως ικανότατο αξιωματούχο. Τότε γιατί το Υπουργικό Συμβούλιο εξέδιδε ανακοινώσεις ότι Γενικός Ελεγκτής «υπονομεύει την αξιοπιστία του θεσμού» και γιατί ο τέως Υπουργός Οικονομικών κ. Χάρης Γεωργιάδης κατηγορούσε τον Ελεγκτή ότι «έχασε την ανεξαρτησία και την αντικειμενικότητά του». Δηλαδή τοποθετούνται ανάλογα με την περίσταση; Ανάλογα με τα μηνύματα που θέλουν τη συγκεκριμένη στιγμή να στείλουν στην κοινωνία;», διερωτήθηκε περαιτέρω.
 
Απαντώντας στην κατηγορία ότι μαζί με το ΔΗΚΟ εμπόδισαν τον Γενικό Ελεγκτή να κάνει έρευνα στον Συνεργατισμό, ο κ. Κυπριανού είπε ότι  όντως το 2016 έγινε ένα λάθος από το ΑΚΕΛ το οποίο υποστήριξε πρόταση του Προέδρου του ΔΗΣΥ για το συγκεκριμένο ζήτημα. «Όταν διαπιστώσαμε το λάθος το οποίο κάναμε ψηφίζοντας την πρόταση του Προέδρου του ΔΗΣΥ –και το τονίζω αυτό- την επόμενη εβδομάδα το διορθώσαμε. Σε μια εβδομάδα το λάθος διορθώθηκε. Και είναι στην βάση εκείνης της πρότασης που ο Γενικός Ελεγκτής τώρα διεξαγάγει έρευνα για το Συνεργατισμό. Έρευνα για την οποία έχει ολοκληρώσει το πρώτο μέρος, το έχει παρουσιάσει στη Βουλή των Αντιπροσώπων και έχει πει ότι συνεχίζει τη διερεύνηση για 14 Πολιτικά Εκτεθειμένα Πρόσωπα», είπε.

«Η έρευνα διεξάγεται λοιπόν. Το λάθος διορθώθηκε. Επειδή δεν έχουν επιχειρήματα ή δεν παρακολουθούν τις εξελίξεις –δεν ξέρω τι να πω- λένε ψέματα στον κόσμο. Τουλάχιστον αυτό ας σταματήσουν να το λένε», υπογράμμισε.
 
Περαιτέρω, ο κ. Κυπριανού ανέφερε πως ο Πρόεδρος διαπιστώνει ότι διαπλοκή και διαφθορά υπήρχαν πάντοτε. «Έχει απόλυτο δίκαιο σε αυτό, όμως η ΕΕ λέει ότι τα χρόνια 2014- 2018 είμαστε πρωταθλητές στην αύξηση της διαφθοράς και τη διαπλοκή στην Κύπρο. Ποιος ήταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αυτά τα χρόνια; Ο κόσμος λέει, κατά 95% με βάση δημοσκοπήσεις της Eurostat, ότι στην Κύπρο υπάρχει διαπλοκή και διαφθορά και δεν μπορεί να δικαιολογηθεί αυτή η άποψη του κόσμου με το ότι είναι η πρώτη φορά που, τάχα, τιμωρούνται κάποιοι οι οποίοι συμμετείχαν σε φαινόμενα διαπλοκής και διαφθοράς. Αυτοί οι παραλογισμοί δεν μπορούν να πείσουν κανένα», είπε.
 
Επαναλαμβάνουμε λοιπόν, ότι το λιγότερο που θα ανέμενε κάποιος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη συνέντευξη του ήταν να προβληματιστεί. Και σε ό,τι αφορά το Κυπριακό και σε ό,τι αφορά τα ζητήματα διαπλοκής και διαφθοράς. Μήπως κάποια πράγματα δεν τα κάνει καλά; Αντί τούτου ο κ. Αναστασιάδης θεωρεί ότι πράττει τα πάντα τέλεια και είναι έντονα επικριτικός χαρακτηρίζοντας μάλιστα ανήθικους εκείνους οι οποίοι του ασκούν κριτική. Κρίμα, κατέληξε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.
 
«Έπαθλο αμετροέπειας και θράσους»
Από την πλευρά του, το μέλος της Γραμματείας του ΔΗΚΟ Χρύσης Παντελίδης, δήλωσε ότι την ημέρα που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απήγγειλε κατηγορίες εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας για το σκάνδαλο των πολιτογραφήσεων, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αντί να απολογηθεί προς τον κυπριακό λαό για την κακοδιαχείριση του προγράμματος, την άρνηση του στον έλεγχο και τον γενικό διασυρμό της Κύπρου, επιχείρησε να αποποιηθεί των ευθυνών του, διεκδικώντας έπαθλο αμετροέπειας και θράσους.
 
«Είναι η κυβέρνηση του κυρίου Αναστασιάδη και του ΔΗΣΥ που βάζει την Κύπρο στο «σκαμνί». Ως εκ τούτου θα αναμέναμε από τον κύριο Αναστασιάδη περισσότερη ταπεινότητα και αυτοκριτική», πρόσθεσε.
 
«Αντίθετα, ευρισκόμενος προφανώς σε κατάσταση πανικού, αλαζονείας και αμηχανίας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επιχείρησε να αποπροσανατολίσει, και να «δαιμονοποιήσει» την απαίτηση της κοινωνίας των πολιτών για διαφάνεια και κάθαρση, την οποία το ΔΗΚΟ θέτει επιτακτικά ζητώντας πρόσβαση του Γενικού Ελεγκτή στους φακέλους πολιτογραφήσεων», είπε.
 
Το ΔΗΚΟ, τόνισε, δεν εκβιάζει. Το ΔΗΚΟ ζητά αυτό που ζητά η κοινωνία: έλεγχο, διαφάνεια και κάθαρση, είπε. «Και διερωτόμαστε πραγματικά: Γιατί φοβάται η κυβέρνηση του κυρίου Αναστασιάδη και του ΔΗΣΥ;», κατέληξε.  

Δειτε Επισης

Αφήνει την κατάσβεση εσωκομματικών φωτιών για μετά τις εκλογές ο ΔΗΣΥ
Από το... Παντοπωλείο στα Δικαστήρια-Οι σταθμοί της τετραετούς σύγκρουσης Εισαγγελίας κι Ελεγκτή
Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα
Πορεία διαμαρτυρίας κατά της οικονομικής κρίσης και της διαφθοράς στα κατεχόμενα
Στοίχημα για το ΑΚΕΛ να επικρατήσουν οι δυνάμεις που βάζουν σε πρώτο πλάνο την πλειοψηφία
Ο Τατάρ θεωρεί πως η εισβολή έφερε... ειρήνη-Επιμένει σε ίση κυριαρχία και εγγυήσεις
Για ήττα της Λεμεσού κάνει λόγο ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Αρμεύτης
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο τέσσερις Αντιδήμαρχοι στην επαρχία Λάρνακας
Διαφωνεί με μεταφορά Σχολής ΤΕΠΑΚ ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Χρ. Μιχαηλίδης
Από φόρο και δανεισμό 68 εκατ. στερλίνες για «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»