Η απάντηση Προέδρου στις φήμες για τον γαμπρό του-«Εάν βρεθώ μπλεγμένος θα παραιτηθώ»

Στις φήμες περί αποκάλυψης εμπλοκής του γαμπρού του στα χρυσά διαβατήρια, σε νέα βίντεο του Al Jazeera, απάντησε για πρώτη φορά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, διαμηνύοντας πως εάν βρεθεί μπλεγμένος ή αποδειχθεί η οποιαδήποτε εμπλοκή του, θα αναλάβει τις ευθύνες του.
 
Σε συνέντευξη του ο Νίκος Αναστασιάδης στο Σίγμα και στο Γιάννη Καρεκλά, και ερωτηθείς εάν για την εμπλοκή του γαμπρού του, ο Πρόεδρος διέψευσε τις φήμες, λέγοντας πως «η εταιρεία του γαμπρού μου που λέγεται, υπήρχε 10 χρόνια προτού γίνει γαμπρός μου. Και είναι ένα καταξιωμένο παιδί που ασχολείται κατά κύριο λόγο με οικιστικά ακίνητα. Έχουν ανεγείρει μόνο μια πολυόροφη οικοδομή που θα απευθύνετο σε επενδυτές. Το πρόγραμμα υπήρχε από το 2007. Το 2013 έγινε το πρόγραμμα για τον γαμπρό μου; Πριν παντρευτεί την κόρη μου εργαζόταν και ήταν επιτυχής στις εργασίες του. Δηλαδή, πλέον θα πούμε επειδή κάποιος είναι Πρόεδρος απαγορεύεται στους γαμπρούδες του να ασχολούνται με οτιδήποτε; Πρέπει να είναι άνεργοι;»

Σε σχέση με τις αναφορές για εμπλοκή του δικηγορικού του γραφείου στα διαβατήρια, ο Νίκος Αναστασιάδης τόνισε πως το 50% ανήκει στις κόρες του και το άλλο 50% ανήκει σε άλλους συνεταίρους, αποδίδοντας τους ψιθύρους σε μια προσπάθεια υπόσκαψης του Προέδρου της Δημοκρατίας και των μελών της οικογένειας του. Μάλιστα, ο Νίκος Αναστασιάδης χαρακτήρισε όλη αυτή την προσπάθεια «ψυχοφθόρα και ανέντιμη».  

Επίσης, ο Νίκος Αναστασιάδης ανέφερε πως δεν ανησυχεί σε περίπτωση που δοθούν στη δημοσιότητα και άλλα βίντεο από το Al Jazeera, τονίζοντας μάλιστα πως αν «ακολουθήσουν και βρεθεί ότι ο Πρόεδρος είναι μπλεγμένος, τότε θα αναλάβω τις ευθύνες μου. Της παραίτησης, ευθέως, δεν έχω να ανησυχήσω, γι’ αυτό μιλώ έτσι».
 

Δειτε Επισης

Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
«Κομβικό» το δημοψήφισμα για σχέδιο Ανάν λέει ο Τατάρ και παραπέμπει στο «όραμα» των δύο κρατών
Άκυρο Βουλής για αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων και αορίστου χρόνου-«Γάγγραινα και βόλεμα ημετέρων»
Αιχμές στην Επ. Εσωτερικών για έλλειψη διαβούλευσης στα ν/σ Περί Αλλοδαπών και Μετανάστευσης
Οι αγωνιστές ΕΟΚΑ 1955-1959 καταγγέλλουν το Υφ. Πολιτισμού για «θέμα γλώσσας» στη Μπιενάλε
Στις 3232 οι υποψηφιότητες για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης-Δείτε αναλυτικά ανά δήμο και επαρχία
Ε/κ και Τ/κ κόμματα ενθαρρύνουν προσπάθειες επανέναρξης συνομιλιών για Κυπριακό
Απαντά στην καταχώρηση της αγωγής από τον Αναστασιάδη ο Δρουσιώτης-«Κίνηση πανικού και εκφοβισμού»
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον