Το βιολί του ο Ερντογάν-«Όσοι χτυπούν την πατρίδα μας θα τους κοπούν τα χέρια»

Νέες απειλές κατά της Ελλάδας εκτόξευσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

«Επιφυλάσσουμε εφιάλτες για όσους δεν εγκαταλείπουν τα όνειρά τους να μας αποκλείσουν στην Ανατολική Μεσόγειο, κάτι που θα προστατεύσουμε με τη ζωή μας όταν κριθεί απαραίτητο», ανέφερε.

«Δεν θα επιτρέψουμε την καταπάτηση των δικαιωμάτων μας», ανέφερε, επικρίνοντας όσους επιχειρούν να απομονώσουν την Τουρκία και εκφράζοντας εμμέσως πλην σαφώς ενόχληση για τα ζητήματα της τελωνειακής ένωσης, για την οποία η Ελλάδα αιτήθηκε διακοπή.

Παράλληλα, ο Ερντογάν εξέφρασε τη στήριξή του στον Ερσίν Τατάρ, για την εκλογή του στα κατεχόμενα. «Εύχομαι καλή επιτυχία στην προεδρία του Ερσίν Τατάρ. Η Τουρκία με όλες τις δυνάμεις της και όλες τις εγκαταστάσεις θα παραμείνει, όπως μέχρι σήμερα, κοντά στους Τουρκοκύπριους», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος, σημειώνοντας ότι ο πληθυσμός στα κατεχόμενα έχει αυξηθεί, ενώ πρόσθεσε ότι «δεν αρνούμαστε τις ευθύνες μας» στα κατεχόμενα.
 
Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε και στον εντοπισμό φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα. «Κάθε κυβικό μέτρο φυσικού αερίου που ανακαλύπτεται στη Μαύρη Θάλασσα θα χρησιμοποιηθεί για την ευημερία, την ειρήνη, την ασφάλεια και το μέλλον αυτής της χώρας και του έθνους» ανέφερε.

«Δεν σταματάμε να στεκόμαστε στο πλευρό των αδελφών μας» είπε, σημειώνοντας ότι η Τουρκία είναι παρούσα από τα Βαλκάνια έως τον Καύκασο κι από την Αφρική έως την Ασία».

«Όσοι χτυπούν την πατρίδα μας, τη σημαία μας, τις αξίες μας, θα τους κοπούν τα χέρια», διεμήνυσε.
 
Ευχές Κιλιντσάρογλου στον Τατάρ και πυρά σε Ερντογάν
Ευχή όλων μας είναι να πετύχει ο Ερσίν Τατάρ, δήλωσε ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, υποστηρίζοντας ότι ο Μπουλέντ Ετζεβίτ (ο Πρωθυπουργός της εισβολής του 1974) ήταν εκείνος που διασφάλισε την ειρήνη και δημοκρατία στην Κύπρο. Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου αναφερόμενος στην οικονομική κρίση στην Τουρκία, είπε πως το παλάτι του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν ζει στον ρoζ κόσμο του.

Στην ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου είπε ότι την Κυριακή έγιναν “εκλογές” στην Κύπρο, πραγματοποιήθηκε ένας δημοκρατικός αγώνας και εκλέγηκε “πρόεδρος” ο Ερσίν Τατάρ. “Η ευχή όλων μας είναι να πετύχει. Ασφαλώς εκείνος που διασφάλισε την ειρήνη και τη δημοκρατία στην Κύπρο ήταν ο μακαρίτης Μπουλέντ Ετζεβίτ. Είναι καθήκον όλων μας να τον θυμούμαστε”. 

Για το πρόγραμμα Μπαχτσελί “κρεμάστε το ψωμί”, ο Κεμάλ Κιλιτστντάρογλου είπε ότι δεν θα μπορούσε κανένα άλλο πρόγραμμα να εξηγήσει καλύτερα το ρεζιλίκι των 18 χρόνων της κυβέρνησης. “Γι αυτό ευχαριστώ τον κ. Μπαχτσελί. Ογδόντα τρία εκατομμύρια έχουν καταντήσει να υπηρετούν μια χούφτα τοκογλύφων. Έχουν συνείδηση αυτοί; ”, είπε, προσθέτοντας ότι “το παλάτι (Ερντογάν) δεν έχει σχέση με τον λαό, ούτε με την ανεργία. Αυτοί ζούνε στον δικό τους ροζ κόσμο”.

Η νέα εκστρατεία του αρχηγού του ακροδεξιού ΜΗΡ Ντεβλέτ Μπαχτσελί ‘κρεμάστε το ψωμί’ προκαλεί αντιδράσεις ακόμη και εντός του κόμματός του καθώς αποτελεί παραδοχή ότι υπάρχει οικονομική κρίση και ο κόσμος δεν μπορεί να αγοράσει καν το ψωμί του. 

Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί ξεκινώντας την εκστρατεία ζήτησε από «τον κάθε πατριώτη» να πάει στον πιο κοντινό του φούρνο και να πάρει ένα ψωμί παραπάνω και να το κρεμάσει έξω από τους φούρνους για να μπορούν να το παίρνουν οι φτωχοί. 

Στη συνοικία Τσάνκαγια στην Άγκυρα στήθηκαν σταντ με φωτογραφία Μπαχτσελί και ψωμιά κρεμασμένα. Ωστόσο βουλευτής του CHP της αξιωματικής αντιπολίτευσης διερωτήθηκε «γιατί οι άνθρωποι έφτασαν στο σημείο να μην μπορούν να αγοράσουν ψωμί; ποιος τους έφερε σε αυτό το σημείο;” Ακόμη και βουλευτές του ΜΗΡ αντέδρασαν επικρίνοντας την εκστρατεία.
 
Πηγή: Πρώτο Θέμα/ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Ολοκληρώνεται αρχές Μαΐου η προβλήτα στη Γάζα-Ευγνωμοσύνη ΗΠΑ στην Κύπρο
Συνέρχεται σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο-Ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγός ο Πρόεδρος
Μια προεκλογική εκστρατεία που δεν είναι σαν τις άλλες μπαίνει στην τελική ευθεία
Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
«Κομβικό» το δημοψήφισμα για σχέδιο Ανάν λέει ο Τατάρ και παραπέμπει στο «όραμα» των δύο κρατών
Άκυρο Βουλής για αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων και αορίστου χρόνου-«Γάγγραινα και βόλεμα ημετέρων»
Αιχμές στην Επ. Εσωτερικών για έλλειψη διαβούλευσης στα ν/σ Περί Αλλοδαπών και Μετανάστευσης
Οι αγωνιστές ΕΟΚΑ 1955-1959 καταγγέλλουν το Υφ. Πολιτισμού για «θέμα γλώσσας» στη Μπιενάλε
Στις 3232 οι υποψηφιότητες για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης-Δείτε αναλυτικά ανά δήμο και επαρχία