Σφύριγμα έναρξης προσυνεδριακού διαλόγου από το ΑΚΕΛ

Λεπτομέρειες αναφορικά με το 23ο Συνέδριό του, το οποίο μετά από πολλές περιπέτειες, εξαιτίας των μέτρων για τον κορωνοϊό, θα πραγματοποιηθεί τελικά μεταξύ τέσσερις και έξι Δεκεμβρίου, έδωσε στη δημοσιότητα το ΑΚΕΛ.
 
«Το 23ο Συνέδριο του ΑΚΕΛ θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία από τις 4 μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου με σύνθημα «Δύναμη αγώνα–Δύναμη αλλαγής». Το Συνέδριο είναι το ανώτατο σώμα του ΑΚΕΛ και στην 95χρονη Ιστορία του τα Συνέδρια αποτέλεσαν καθοριστικά ορόσημα για την πορεία της Αριστεράς στην Κύπρο, για συμβολή του ΑΚΕΛ στους αγώνες των εργαζομένων και στην πάλη του λαού μας για ελευθερία και δικαίωση», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τον Δεκέμβριο με αυστηρά πρωτόκολλα θα γίνει τελικά το Συνέδριο του ΑΚΕΛ 

Το Συνέδριο ανασκοπεί την πολιτική και κοινωνικοοικονομική κατάσταση στον τόπο μας και στον κόσμο. Επεξεργάζεται προτάσεις και διεκδικήσεις που θα προτάξει το Κόμμα για κάθε ζήτημα που αφορά το λαό. Αξιολογεί κριτικά και αυτοκριτικά τη δράση του ίδιου του Κόμματος σε όλα τα επίπεδα και διαμορφώνει τις κατευθύνσεις μας για τα επόμενα χρόνια, προστίθεται.
 
«Καθ’ όλη την πορεία προς το Συνέδριο θα διεξαχθεί ένας πλατύς, ζωντανός και δημοκρατικός διάλογος τόσο μέσα από ελεύθερη συζήτηση στις Κομματικές Ομάδες Βάσης όσο και μέσα από δημόσιο διάλογο επί των Θέσεων που προτείνει η Κ.Ε. προς το Συνέδριο», σημειώνει περαιτέρω το ΑΚΕΛ.
 
Στόχος και επιδίωξη του δημόσιου προσυνεδριακού διαλόγου, εξηγεί, είναι να ακουστούν οι απόψεις και οι ιδέες των χιλιάδων μελών του ΑΚΕΛ αλλά και κάθε πολίτη του τόπου που θέλει να συμβάλει στη διαμόρφωση των θέσεων του ΑΚΕΛ στα κορυφαία ζητήματα του τόπου μας στη βάση των Θέσεων της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ που έχουν ήδη δημοσιευτεί. «Αυτή η διαδικασία ξεχωρίζει το ΑΚΕΛ από την υπόλοιπη πολιτική ζωή του τόπου, γιατί εμπλέκει τα χιλιάδες μέλη του και ευρύτερα ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας στην καθαυτό πολιτική, στη ζύμωση των ιδεών, στην παραγωγή προτάσεων», σημειώνεται στην ανακοίνωση.
 
Πληροφορίες για τον Προσυνεδριακό Διάλογο
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ανακοινώνουμε, στη βάση και του Καταστατικού του Κόμματος, την έναρξη του δημόσιου Προσυνεδριακού Διαλόγου επί των Θέσεων της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ προς το 23ο Συνέδριο, αναφέρεται.
 
Τα κείμενα να αποστέλλονται στα γραφεία της ΚΕ ΑΚΕΛ κατά προτίμηση σε ηλεκτρονική μορφή στην ηλεκτρονική διεύθυνση Synedrio23@akel.org.cy, ή σε δακτυλογραφημένη μορφή στο τηλεομοιότυπο (φαξ) 22761574.

  • Ο Προσυνεδριακός Διάλογος θα διαρκέσει από τις 20 Οκτωβρίου μέχρι 22 Νοεμβρίου.
  • Οι απόψεις που θα εκφραστούν στο πλαίσιο της προσυνεδριακής συζήτησης θα δημοσιοποιούνται στις στήλες της εφημερίδας «Χαραυγή» και στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του ΑΚΕΛ και μέσω των προφίλ του ΑΚΕΛ στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.
  • Όλες ανεξαιρέτως οι απόψεις θα δημοσιεύονται κατά χρονολογική σειρά προτεραιότητας. Στόχος είναι να εκφραστούν δημόσια όσο το δυνατόν περισσότερες απόψεις.
  • Οι απόψεις δεν πρέπει να υπερβαίνουν τις 550 λέξεις και να είναι ενυπόγραφες με το ονοματεπώνυμο και την Κομματική Οργάνωση του συγγραφέα εφόσον είναι μέλος του ΑΚΕΛ.
  • Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 22761121.

Δειτε Επισης

Επιδιώκει συνάντηση με Ερντογάν για το Κυπριακό ο Εσθονός Πρόεδρος
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές