Παρασκευή 23 Οκτ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Unite Cyprus: Θα εναντιωθούμε στον εξτρεμισμό και στον φανατισμό

  17/10/2020 20:43
Unite Cyprus: Θα εναντιωθούμε στον εξτρεμισμό και στον φανατισμό

Unite Cyprus: Θα εναντιωθούμε στον εξτρεμισμό και στον φανατισμό

  17/10/2020 20:43
Με ανακοινωθέν υπό τον τίτλο «Δεν μας εκπροσωπούν», οι Unite Cyprus Now τοποθετούνται σε σχέση με τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στο οδόφραγμα της Δερύνειας την περασμένη εβδομάδα. Η ανακοίνωση εκδόθηκε την ώρα που στο οδόφραγμα πραγματοποιούσε εκδήλωση διαμαρτυρίας η «Πρωτοβουλία Ισαάκ-Σολωμού», ενάντια στην απόφαση του ανοίγματος των Βαρωσίων. 

Στην ανακοίνωση τους, αναφέρουν «θα εναντιωθούμε στον εξτρεμισμό και στον φανατισμό και θα σταθούμε απέναντί τους». 

Αυτούσια η ανακοίνωση:

«Τούτο το νησί υπέφερε που τον φανατισμό τζιαι που τη διχόνοια τζιαι εν θέλουμε να τα ξαναζήσουμε. Η ιστορία μας έδειξεν μας πως ο εξτρεμισμός τζιαι ο φανατισμός τζιαι στις δύο κοινότητες του νησιου αλληλοτροφοδοτούνται τζιαι αλληλοδικαιώνοται, πάντα εις βάρος των απλών ανθρώπων. Τούτη τη φορά όμως, εν θέλουμε να αφήσουμε το μέλλον μας τζιαι το μέλλον της Κύπρου να καθοριστεί που το μίσος, τη διχόνοια τζιαι τον φανατισμό.

Μετά τα γεγονότα στη Δερύνεια την Κυριακή 11 Οκτωβρίου είμαστε ανήσυχοι γιατί είδαμε το τέρας να ξυπνά τζιαι είδαμε τον εξτρεμισμό να ξεδιπλώνεται στη χώρα μας. Τούτα εν μας αντιπροσωπεύουν, θέλουμε ειρήνη στο νησί, εκουραστήκαμε να ζούμε με τον βραχνά του μίσους, εκουραστήκαμε να είμαστε ευάλωτοι στην κάθε σπίθα φανατισμού που μπορεί να προκληθεί.

Εν θέλουμε να ζούμε σε μιαν Κύπρο που ακόμα υποφέρει που τις πληγές του παρελθόντος. Θέλουμε να δουλέψουμε ούλλοι μαζί για επουλώσουμε τες πληγές, για να μπορεί ο κάθε Κυπραίος να απολαύσει το νησί του απ’άκρη σ’άκρη, σε μια χώρα όπου η εκπαίδευση καλλιεργεί την είρηνη τζιαι επιτρέπει μας να θωρούμε στο μέλλον, τζιαι οι στο παρελθόν, με αξίες πολυπολιτισμικότητας τζιαι συνύπαρξης. Μπορούμε να δουλέψουμε μάζι για να κάμουμεν τούτη τη χώρα εναν καλύτερο τόπο.

Θα εναντιωθούμε στον εξτρεμισμό και στον φανατισμό και θα σταθούμε απέναντί τους. Οι πράξεις εξτρεμισμού τζιαι μίσους δεν συμβαίνουν στον όνομά μας τζιαι δεν μας αντιπροσωπεύουν. Για μια φόρα, ως Κυπραίοι, ας δουλέψουμε μαζί για να δώσουμε στην ειρήνη μιαν ευκαιρία.

Πρωτοβουλία "Όχι στο όνομά μας"

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας