Παιγνίδι εντυπώσεων ΑΚΕΛ και Κυβέρνησης-Ανταλλάζουν πυρά για τη διαφθορά

Παιγνίδια εντυπώσεων παίζουν Κυβέρνηση και ΑΚΕΛ, ανταλλάζοντας πυρά αναφορικά με τη διαφθορά, σε μία προσπάθεια να ρίξουν ο ένας το φταίξιμο στον άλλο για την κάκιστη εντύπωση που έχει δημιουργηθεί στην κοινή γνώμη μετά τις αποκαλύψεις του Al Jazeera. Το ΑΚΕΛ επανήλθε στις γνωστές καταγγελίες του εναντίον της Κυβέρνησης περί πρωταθλητισμού στη διαπλοκή, με το στρατόπεδο του Προεδρικού και του ΔΗΣΥ να κάνουν λόγο για γυάλινα σπίτια και βουλευτές του ΑΚΕΛ που κάνουν θαύματα. 

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού δήλωσε πως η Κυβέρνηση πρέπει να προβληματιστεί για τα παραδείγματα που δίνει στην κοινωνία στο θέμα της διαφθοράς και της διαπλοκής. Ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως τα τελευταία οκτώ χρόνια έχει αναπτυχθεί μια αντίληψη στην κοινωνία ότι ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, να αναπτύσσει τη νοοτροπία του εύκολου και γρήγορου πλουτισμού μέσα από αθέμιτες και παράνομες διαδικασίες, πολλές φορές, και να μην τιμωρείται.
 
 
Αυτό, όπως επεσήμανε, θα πρέπει να προβληματίσει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και την Κυβέρνηση. «Είναι η πρώτη φορά που ο κυπριακός λέει κατά 95%, ότι υπάρχει διαφθορά και διαπλοκή στην Κύπρο. Η ΕΕ μας έχει ανακηρύξει πρωταθλητές τα χρόνια 2014-18 στην αύξηση της διαφθοράς», είπε και κατέληξε τονίζοντας πως πρέπει να προβληματίσει την Κυβέρνηση για τα παραδείγματα που δίνει στην κοινωνία.
 
Σύντομη απάντηση προς τον ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού, εξέδωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται. «Έχω λάβει γνώση της δήλωσης του ΓΓ του ΑΚΕΛ και της ανακοίνωσης του κόμματος. Ευρισκόμενος στο εξωτερικό αρκούμαι να δηλώσω ότι όσοι κατοικούν σε γυάλινα σπίτια δεν ρίχνουν πέτρες.  Περισσότερα μετά την επιστροφή μου», δήλωσε ο κ. Κούσιος.
Σφήνα στη συζήτηση μπήκε και ο ΔΗΣΥ, με τον Εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος να δηλώνει πως «το ΑΚΕΛ συνεχίζει να κουνά το δάκτυλο σε άλλους για τη διαπλοκή». «Λοιπόν, για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους: Ο πρωταγωνιστής των όσων είδαμε στο βίντεο ήταν βουλευτής και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ. Ο άνθρωπος που κάνει θαύματα όπως τον παρουσίαζαν οι συνεργάτες του», τόνισε ο Δημήτρης Δημητρίου.
 
«Το κόμμα που είναι βουτηγμένο στη διαφθορά,  του οποίου ο οικονομικός διαχειριστής καταδικάστηκε σε φυλάκιση, οφείλει να είναι πιο προσεκτικό», υπέδειξε.
 

Δειτε Επισης

Ανακηρύχθηκαν οι αντιδήμαρχοι Ερήμης, Καντού και Σωτήρας στη Λεμεσό
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Στο «ακροατήριο» το Προεδρικό για την αίτηση παύσης του Ελεγκτή-Ξεκαθαρίζει πως δεν θα εμπλακεί
Πάσχει η διαχείριση των Κοινοτήτων-Σαθρά φαινόμενα εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Ανακοινώθηκαν τα μέλη της Πολιτικής Ομάδας Κυπριακού-Στις 8 Μαΐου η συνάντηση Προέδρου με Ολγκίν
Απορρίφθηκε μια ένσταση στην εκλογική περιφέρεια Πάφου-Ανακηρύχθηκαν τέσσερις αντιδήμαρχοι
Ενστάσεις κατά υποψηφίου δημάρχου στην Επαρχία Λεμεσού-Ανακηρύσσονται από σήμερα 13 αντιδημάρχοι
Στο 8% το ποσοστό αδήλωτης εργασίας με κόστος δέκα εκ.-Αποφασίστηκε σειρά μέτρων από την Κυβέρνηση
«Τιμούμε αυτούς που έμειναν στις επάλξεις και θυσιάστηκαν για να περισώσουν την εθνική αξιοπρέπεια»
Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών-Το μέγεθος, το χρώμα και η σειρά των υποψηφίων (pics)