Συναινετική επιλογή για την Προεδρία προτείνει το ΑΚΕΛ-Δεν έριξε ακόμα το όνομα του Αδάμου

Την συλλογική εξεύρεση μίας συναινετικής επιλογής για την Προεδρία της Βουλής προτείνει το ΑΚΕΛ, ενώ το όνομα του βουλευτή του Αδάμου Αδάμου «παίζει» έντονα τις τελευταίες ώρες στους διαδρόμους της Βουλής για αντικατάσταση του Δημήτρη Συλλούρη.
 
Το ΑΚΕΛ, πάντως, στην ανακοίνωσή του απέφυγε να αναφερθεί σε κάποιο όνομα και περιορίστηκε να επισημάνει το γεγονός πως μεσολαβεί πολύ μικρό διάστημα μέχρι τις βουλευτικές εκλογές.
 
 
«Η παραίτηση του κ. Συλλούρη από το αξίωμα του Προέδρου της Βουλής ήρθε με καθυστέρηση. Τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες έχουν προστεθεί σε παλαιότερες αποκαλύψεις για θέματα διαφθοράς και διαπλοκής και καταβαραθρώνουν την εμπιστοσύνη που οφείλουν να εμπνέουν οι πολιτειακοί αξιωματούχοι προς τους θεσμούς που υπηρετούν», ανέφερε το κόμμα.
 
«Όσο αφορά το νέο Πρόεδρο της Βουλής, το ΑΚΕΛ εκτιμά ότι πρέπει να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι μεσολαβεί ένα πολύ μικρό διάστημα μέχρι τις βουλευτικές εκλογές. Εκτιμούμε ότι η επιδίωξη θα πρέπει να είναι η εξεύρεση, συλλογικά, μιας συναινετικής επιλογής για την Προεδρία του σώματος κατά την περίοδο αυτή», κατέληξε το ΑΚΕΛ.
 
Σε αντίθεση με το ΑΚΕΛ που επέλεξε, στο παρόν στάδιο, να μην ρίξει ακόμη επίσημα στο τραπέζι το όνομα του Αδάμου Αδάμου, η Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων τον έχει προτείνει ανοιχτά. Αφού σημειώνει με ικανοποίηση την παραίτηση του Δημήτρη Συλλούρη από την Προεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων, σε ανακοίνωση αναφέρει πως «για σκοπούς συναίνεσης, ενότητας και εύρυθμης λειτουργίας της Βουλής, μακριά από αντιπαραθέσεις και αχρείαστες συγκρούσεις, θα προτείνει τον συνάδελφο Αδάμο Αδάμου, ο οποίος χαίρει ευρύτερης εκτίμησης για το ήθος του, τις ικανότητες του και το συναινετικό του χαρακτήρα και καλεί τις πολιτικές δυνάμεις όπως συμβάλουν στην δημιουργία κλίματος ενότητας, ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες ώρες».
 

Δειτε Επισης

«Πρέπει να σκληρύνει» έγραφε ο πατέρας που κακοποίησε τον 6χρονο γιο του σε διάδρομο γυμναστηρίου
Συνεχίζεται η παράδοση με τη συνάντηση Επιταφίων στην Πάφο
Άρχισαν να γράφουν οι κάμερες που τοποθετήθηκαν στα δυο σημεία του Στροβόλου
Κατάπαυση του πυρός με το Ισραήλ για 40 μέρες εξετάζει η Χαμάς
Κίρμπι: Σε μερικές μέρες ανοίγει το τεχνητό λιμάνι στη Γάζα για ανθρωπιστική βοήθεια από Κύπρο
Η συγκλονιστική ιστορία μιας ατρόμητης κοπέλας που σκότωσε πάνω από 100 ναζί με μια πανέξυπνη τεχνική
Η EΣΚ ενώνει τη φωνή της με τη  Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων-Καλεί το Ισραήλ να αφήσει τον Τύπο να εισέλθει στη Γάζα
«Βήμα για σοβαρή αντιμετώπιση βίας κατά γυναικών η νέα Οδηγία»-Όσα υποστηρίζουν Κύπριοι Ευρωβουλευτές
Φωτιές, πέτρες και μολότοφ έξω από το Παπαδόπουλος-Απάντησαν με χρήση δακρυγόνων οι ΜΜΑΔίτες
Επιβεβαίωσε την κάθοδο της Ολγκίν στην Κύπρο στις 7 Μαΐου εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ