Απαντά στα περί «δαίμονα» ο Πρόεδρος μετά το σάλο με το βίντεο-«Ήταν αστείο»

Εξηγήσεις δίνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε σχέση με το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου και στο οποίο ακούγεται να λέει σε δημοσιογράφος να μην του υποβάλουν ερώτηση αναφορικά με τις αποκαλύψεις του Al Jazeera γιατί, όπως λέει, «θα σας πάρει ο δαίμονας». 
 
Σε γραπτή του δήλωση, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, αναφέρει πως το βίντεο αφήνει λανθασμένες εντυπώσεις, διευκρινίζοντας πως «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσερχόμενος σε χώρο εκδήλωσης και, αφού τον πλησίασαν τα τηλεοπτικά συνεργεία, τους ζήτησε, off the record, να μην ερωτηθεί για το βίντεο του Al Jazeera, και ο λόγος ήταν επειδή ο ίδιος δεν είχε την ευκαιρία μέχρι εκείνη την ώρα να το δει».

Συνεπώς, πριν ξεκινήσουν οι ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους, όπως τονίζει ο κ. Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος ανέφερε ότι δεν θα απαντήσει επί του συγκεκριμένου θέματος εάν ερωτηθεί αφού και δεν είχε ιδία άποψη για το βίντεο, διατυπώνοντας το αυτό με τη συγκεκριμένη έκφραση την οποία χρησιμοποίησε αστειευόμενος.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και σέβεται και τιμά τους δημοσιογράφους, τα ΜΜΕ, καθώς και το λειτούργημα τους», καταλήγει ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος. 

Η αντίδραση της Ένωσης Συντακτών 

Η φράση «Μην μου αναφέρετε για Al Jazeera για να μην σας πάρει ο δαίμονας», ήταν μια άτυχη, άκομψη, άβολη και δυσάρεστη στιγμή του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, που προφανώς έγινε υπό το κράτος συναισθηματικής φόρτισης, αλλά δεν περιποιεί τιμή σε κανένα, ούτε στο θεσμό που ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκπροσωπεί, ούτε στην δημοσιογραφική κοινότητα της πατρίδας μας, την τέταρτη εξουσία όπως αρέσκονται να μας χαρακτηρίζουν οι πολιτικοί, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Κύπρου, Γιώργος Φράγκος.
 
«Δεν ήταν αστεϊσμός, παρόλο που ούτε τέτοιος μπορεί να γίνει αποδεκτός. Και δεν αποτελεί δικαιολογία το ενδεχόμενο ο ΠτΔ να μην γνώριζε ότι τη δεδομένη στιγμή έγραφαν οι κάμερες», σημειώνει ο κ. Φράγκος.
 
Εκφράζει τη βεβαιότητα ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με την πρώτη ευκαιρία θα θελήσει να ανασκευάσει την κακή εντύπωση που δημιουργήθηκε και να επανορθώσει.
 
«Συχνά - πυκνά οι δημοσιογράφοι χρηματίζουμε ως σάκος του μποξ και αυτό είναι πολύ δυσάρεστο. Όπως δυσάρεστο είναι, με την πάσα ευκολία, να πυροβολείται ο αγγελιαφόρος. Η ουσία όμως έγκειται στο να απαντηθεί, πειστικά και τεκμηριωμένα, η όποια αγγελία και η όποια καταγγελία», καταλήγει ο Πρόεδρος της ΕΣΚ.

Δειτε Επισης

Ο ισραηλινός στρατός εντόπισε στη Γάζα τις σορούς τριών ομήρων της Χαμάς
Πρόεδροι Ζαμβίας, Μοζαμβίκης και Μποτσουάνας στηρίζουν προσπάθειες λύσης Κυπριακού
Δύο αδέρφια έσπασαν τον κώδικα του Ethereum και έκλεψαν crypto $25 εκατ. μέσα σε δευτερόλεπτα
Η κατάθεση της παιδίατρου στη δίκη της Πισπιρίγκου-«Η Μαλένα ήταν σε άριστη κατάσταση, δεν πίστευα ότι πέθανε»
Εφιάλτης για 17χρονο στη Σπάρτη-Συγγενείς της κοπέλας του τον απήγαγαν και τον ξυλοκόπησαν άγρια
Η ΕΤΥΦΑ απορρίπτει ισχυρισμούς κινεζικής Κοινοπραξίας στο Βασιλικό
Σκότωσε τη σύζυγο του και πήγε σε ξενοδοχείο να δει ειδήσεις ο 50χρονος στο Μενίδι
Ε. Χαραλαμπίδου σε Νομική Υπηρεσία-«Ο Εισαγγελέας εκτίθεται, υπάρχουν διαβαθμίσεις για να κλείνουν στόματα»
Ευγνωμοσύνη Λευκωσίας για στάση στο Κυπριακό εξέφρασε ο Πρέσβης στο Νεπάλ
Καμπανάκι CPT για τον υπερπληθυσμό στις Φυλακές και κρατητήρια-Όσα καταγράφονται στην έκθεση