Επιμένει στις απειλές ο Τσελίκ-«Η Τουρκία είναι ένα κράτος πολύ ισχυρό»

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος Ομέρ Τσελίκ με μήνυμά του στο τούιτερ επαναλαμβάνει την ετοιμότητα της Τουρκίας για διαπραγμάτευση αλλά και για να προστατέψει τα συμφέροντά της.

Σε δήλωσή του στον λογαριασμό του στο τουίτερ, ο Ομέρ Τσελίκ αναφέρει ότι «δεν έχουν κανένα νόημα οι λεγόμενες απειλές εναντίον της Τουρκίας». Η Τουρκία, προσθέτει, είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της τόσο στο τραπέζι όσο και στο πεδίο της δράσης. Η στάση του Προέδρου μας είναι καθαρή. Η φιλία της Τουρκίας είναι πολύτιμη. Τίποτα δεν μπορεί να γίνει στην Τουρκία με εκφοβισμό και επιβολή».

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος αναφέρει ακόμη ότι θέλουν ασφάλεια και ευημερία στην περιοχή όπως και στη χώρα τους στη βάση της αρχής του Ατατούρκ για «ειρήνη στην πατρίδα, ειρήνη στον κόσμο». «Δεν επιδιώκουμε τη δική μας ασφάλεια και ευημερία μέσα από την αδυναμία και μη ασφάλεια των γειτόνων μας. Θέλουμε ευημερία και ασφάλεια για όλους», αναφέρει.

Ο Ομέρ Τσελίκ αναφέρει ακόμη ότι «για εκείνους που θέλουν να επιλύσουν τα προβλήματά τους με την Τουρκία στο τραπέζι, η Τουρκία είναι ένα κράτος με υψηλή διαπραγματευτική δυνατότητα. Όσο για εκείνους που αντί για την διπλωματία παράγουν απειλές, η Τουρκία είναι ένα κράτος πολύ ισχυρό για να προστατεύει τα δικαιώματά της».

Όπως αναφέρει, «η φιλία μας είναι πολύτιμη, είμαστε πάντα υπέρ της παραγωγής "win-win" αποτελεσμάτων με τους φίλους μας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Όσο για εκείνους που φεύγουν από το τραπέζι και καταφεύγουν σε επιμονές πάντοτε τους δίνουμε την απάντησή μας στο πεδίο της δράσης».

Ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ προσθέτει ότι «ο Πρόεδρός μας δηλώνει σε εκείνους που θέλουν να λύσουν τα προβλήματα δια της διπλωματίας ότι είμαστε έτοιμοι λέγοντας ότι «ποτέ δεν θα είμαστε η πλευρά που θα εγκαταλείψει το τραπέζι των διαπραγματεύσεων». «Αντί αυτού, δεν έχουμε να δώσουμε ούτε ένα βότσαλο ούτε μια σταγόνα νερό σε αυτούς που καταφεύγουν σε απειλές». 
 
Εξάλλου, σε μήνυμά του επίσης στο τουίτερ, ο Τούρκος Αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι αναφέρει «Ορούτς Ρέις ας είναι ανοιχτός ο δρόμος σου σε αυτή την ευλογημένη αποστολή. Περιμένουμε τα καλά νέα».
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Παρασκηνιακές συνεννοήσεις Ισραήλ-Τουρκίας για τουρκικό ανθρωπιστικό στολίσκο στη Γάζα
BINTEO: Τύπος πήγε σε πλυντήριο αυτοκινήτων το Cybertruck της Tesla και το μετάνιωσε
Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Αναβρασμός στα αμερικανικά πανεπιστήμια με εκατοντάδες συλλήψεις-Τεταμένες κινητοποιήσεις κατά του πολέμου στη Γάζα
Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι