Στη Συμμαχία Πολιτών το μπαλάκι για συνεργασία με την ΕΔΕΚ στις βουλευτικές

Την προαναγγελθείσα από τις προηγούμενες ημέρες, συνεργασία τους για τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, συζήτησαν σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί, ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας και ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος. 

Γιώργος Λιλλήκας και Μαρίνος Σιζόπουλος, έσπασαν τον πάγο που χαρακτήριζε τις μεταξύ τους σχέσεις τα τελευταία χρόνια και ετοιμάζονται για μια εκλογική συνεργασία που θεωρούν πως θα ευνοήσει τα κόμματα τους, ώστε να ενισχύσουν τα ποσοστά τους. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σπάζουν τον πάγο και πάνε για εκλογική συνεργασία ΕΔΕΚ και Συμμαχία

Σύμφωνα με τον Μαρίνο Σιζόπουλο κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης, ο ίδιος έθεσε ενώπιον του Γιώργου Λιλλήκα την πρόταση της ΕΔΕΚ, που έχει ως βασικό στόχο το κάλεσμα σε δυνάμεις που μπορούν να συμπορευθούν με την ΕΔΕΚ στη βάση ενός συγκεκριμένου πολιτικού πλαισίου με συγκεκριμένες αρχές, ενώ του εξήγησε πως η ΕΔΕΚ εννοεί αυτή τη συνεργασία. 

«Θεωρώ ότι με τον φίλο Γιώργο Λιλλήκα είχαμε μια πάρα πολύ εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων για το ζήτημα. Από την πλευρά της ΕΔΕΚ δώσαμε όλες τις διευκρινίσεις που ζητήθηκαν, ως εκ τούτου από εδώ και πέρα επαφίεται στη Συμμαχία να αποφασίσει εάν στη βάση αυτών των δεδομένων υπάρχει η δυνατότητα συνεργασίας», πρόσθεσε ο κ. Σιζόπουλος.

Από την πλευρά της ΕΔΕΚ υπάρχει μια μεγάλη πολιτική και εθνική αναγκαιότητα δυνάμεις που έχουμε κοινούς προσανατολισμούς κυρίως στο Εθνικό θέμα, να συνενώσουμε δυνάμεις και να συμπορευθούμε και να επηρεάσουμε κατά τρόπο θετικό τις εξελίξεις», κατέληξε ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ. 

Από την πλευρά του ο Γιώργος Λιλλήκας επεσήμανε πως η Συμμαχία Πολιτών παραμένει πιστή από ιδρύσεως της, στη θέση ότι επιβάλλεται να υπάρξει συμπόρευση σύμπλευση και συνεργασία των δυνάμεων που υπάρχουν κοινές θέσεις.

«Ανταποκριθήκαμε θετικά στην πρόσκληση της ΕΔΕΚ για συνεργασία. Είχαμε ένα παραγωγικό διάλογο με τον κ. Σιζόπουλο. Ανταλλάξαμε απόψεις και άκουσα με προσοχή τις σκέψεις όπως τις είχαν διαμορφωμένες για το πλαίσιο της συνεργασίας. Επί των πολιτικών θέσεων υπάρχει ταύτιση θέσεων και μεγάλες συγκλίσεις στα κοινωνικά ζητήματα», πρόσθεσε.

Θα μεταφέρω τις απόψεις του στα σώματα της Συμμαχίας Πολιτών και εντός των επόμενων ημερών πιθανολογώ ότι θα ικανοποιηθούν οι συναγωνιστές και της Γραμματείας και της Ανώτατης Συγκλήτου σύντομα  και ευελπιστώ ότι τις επόμενες ημέρες θα καταθέσουμε μια συγκεκριμένη πρόταση προς την ΕΔΕΚ, ώστε να ολοκληρωθεί με παραγωγικότητα και θετικά αποτελέσματα η προσπάθεια. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παίρνει σάρκα και οστά το ΔΗΚΟϊκό ψηφοδέλτιο-Τα ονόματα ανά επαρχία 

Δειτε Επισης

Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
«Κομβικό» το δημοψήφισμα για σχέδιο Ανάν λέει ο Τατάρ και παραπέμπει στο «όραμα» των δύο κρατών
Άκυρο Βουλής για αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων και αορίστου χρόνου-«Γάγγραινα και βόλεμα ημετέρων»
Αιχμές στην Επ. Εσωτερικών για έλλειψη διαβούλευσης στα ν/σ Περί Αλλοδαπών και Μετανάστευσης
Οι αγωνιστές ΕΟΚΑ 1955-1959 καταγγέλλουν το Υφ. Πολιτισμού για «θέμα γλώσσας» στη Μπιενάλε
Στις 3232 οι υποψηφιότητες για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης-Δείτε αναλυτικά ανά δήμο και επαρχία
Ε/κ και Τ/κ κόμματα ενθαρρύνουν προσπάθειες επανέναρξης συνομιλιών για Κυπριακό
Απαντά στην καταχώρηση της αγωγής από τον Αναστασιάδη ο Δρουσιώτης-«Κίνηση πανικού και εκφοβισμού»
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον