Παίρνει σάρκα και οστά το ΔΗΚΟϊκό ψηφοδέλτιο-Τα ονόματα ανά επαρχία

Στη σκιά των πρόσφατων αποχωρήσεων από το ΔΗΚΟ και των όποιων κλυδωνισμών δημιούργησαν το τελευταίο διάστημα, στο μεγαλύτερο κόμμα του ενδιάμεσου χώρου έχει στηθεί σε μεγάλο βαθμό το παζλ των υποψηφίων με τους οποίους θα δώσει την μάχη των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών.
 
Όπως και στα υπόλοιπα κόμματα, έτσι και στο ΔΗΚΟ, το ψηφοδέλτιο συμπληρώνεται με κάποιους εκ των εν δυνάμει υποψήφιους να φαντάζουν ως τα φαβορί για εκλογή και άλλους να συγκεντρώνουν αναπόφευκτα λιγότερες πιθανότητες.
 
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το ψηφοδέλτιο στην εκλογική περιφέρεια Λευκωσίας, όπου η μία εκ των εδρών που θα εξασφαλίσει το ΔΗΚΟ θα καταλήξει εκ των πραγμάτων στον επικεφαλής του ψηφοδελτίου, πρόεδρο του κόμματος, Νικόλα Παπαδόπουλο, την ώρα που σε αυτό θα βρίσκονται με αυξημένες-όπως εκτιμάται- πιθανότητες εκλογής, και ηχηρά ονόματα της ηγετικής πυραμίδας.
 
Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει και το ψηφοδέλτιο στην εκλογική περιφέρεια Λεμεσού, όπου επίσης παρατηρείται συνωστισμός υποψηφιοτήτων πρώτης γραμμής στελεχών, με τις δίκες τους επίσης αυξημένες-όπως εκτιμάται- πιθανότητες εκλογής.  
 
Αναλυτικά:
 
Στην εκλογική περιφέρεια Λευκωσίας, πέραν του προέδρου του κόμματος Νικόλα Παπαδόπουλου ο οποίος θα κατέλθει ως επικεφαλής, θέση στο ψηφοδέλτιο θα καταλάβει η αναπληρωτής πρόεδρος Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, ενώ δεδομένη θεωρείται και η υποψηφιότητα του στενού συνεργάτη του Νικόλα Παπαδόπουλου και μέλους της Γραμματείας, Χρύση Παντελίδη.
 
Στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ στην εκλογική περιφέρεια Λευκωσίας αναμένεται να βρεθούν οι: Μιχάλης Δαμιανού, Ανδρούλα Ελευθερίου, Ανδρέας Γεωργιάδης, Χρίστος Ροδιάς, Θεοδώρα Θεοδώρου, Αλέξης Αλεξάνδρου, Μάριος Μούγης, Θεοδοσία Κυριάκου, Άντρη Προδρόμου, Γιάννης Λαζάρου και Βάσος Γεωργίου. 
 
Περαιτέρω, ονόματα τα οποία «παίζουν» για το ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ στη Λευκωσία, είναι αυτά της Γιώτας Κουφαλίδου και της ηθοποιού Έλενας Παπαδοπούλου, την ώρα που στο τραπέζι βρίσκονται και δύο με τρεις πιθανές αριστίνδην επιλογές του προέδρου του κόμματος. Πρόκειται για έναν πρώην υψηλόβαθμο τραπεζίτη και για έναν πρώην υψηλόβαθμο δημόσιο υπάλληλο.
 
Υπενθυμίζεται πως στις βουλευτικές εκλογές του 2016, στην εκλογική περιφέρεια Λευκωσίας το ΔΗΚΟ εξέλεξε τρεις βουλευτές. Τον Νικόλα Παπαδόπουλο ως επικεφαλής, την Χριστιάνα Ερωτοκρίτου και τον Μαρίνο Μουσιούτα, ο οποίος πλέον δεν βρίσκεται στις τάξεις του κόμματος αλλά στην πολιτική πλατφόρμα που δημιουργήθηκε από τον ίδιο και τους άλλους τέσσερις πρώην αξιωματούχους του ΔΗΚΟ που αποχώρησαν(Άγγελο Βότση, Αλέκο Τρυφωνίδη, Γιώργο Προκοπίου και Χρίστο Τσίγκη).
 
Στην εκλογική περιφέρεια Λεμεσού, στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ θα βρεθούν οι νυν βουλευτές Πανίκος Λεωνίδου και Παύλος Μυλωνάς (σ.σ. ο οποίος το 2016 είχε εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο της Συμμαχίας Πολιτών), ενώ δεν αποκλείεται και η Κατερίνα Χριστοφίδου. Στο ΔΗΚΟϊκό ψηφοδέλτιο της εκλογικής περιφέρειας Λεμεσού αναμένεται επίσης να βρεθούν οι Ανδρέας Μιχαηλίδης, Μάριος Ορφανός, Μάριος Κουκλής, Σώτος Σάββα, Μιχάλης Μιχαήλ, Μαρία Συκοπετρίτου, Μύρια Πολυδώρου και Νεόφυτος Χαραλαμπίδης, καθώς και αριστίνδην υποψήφιος, ο οποίος δραστηριοποιείται στον χώρο της ναυτιλίας και αποτελεί επιλογή του Νικόλα Παπαδόπουλου.  
 
Σημειώνεται πως στις βουλευτικές εκλογές του 2016, στην εκλογική περιφέρεια Λεμεσού, το ΔΗΚΟ είχε εξασφαλίσει δύο έδρες, με τους Άγγελο Βότση και Πανίκο Λεωνίδου. Ως γνωστό, ο κ. Βότσης δεν βρίσκεται πλέον στο ΔΗΚΟ, στην κοινοβουλευτική ομάδα του όποιου, ωστόσο, εντάχθηκε τα τελευταία χρόνια ως βουλευτής Λεμεσού, ο Παύλος Μυλώνας.
 
Στην εκλογική περιφέρεια Αμμοχώστου, θέση στο ψηφοδέλτιο θα καταλάβει ο νυν βουλευτής του κόμματος Ζαχαρίας Κουλίας, ενώ υποψήφιοι θα είναι επίσης οι Χρίστος Σενέκης, Κωνσταντίνος Χρυσοδόντας και Νικολέτα Νικολαΐδου Λαδά. Το ενδεχόμενο να συμπεριληφθούν στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ φέρονται να εξετάζουν, μεταξύ άλλων, και οι  Λοΐζος Λοΐζου και Ελευθερία Κωμοδρόμου, καθώς και μεγαλοεπιχειρηματίας της ελεύθερης περιοχής της Αμμοχώστου, ως αριστίδην επιλογή του προέδρου του κόμματος.
 
Το 2016, το ΔΗΚΟ στην εκλογική περιφέρεια Αμμόχωστου εξασφάλισε μία έδρα με τον Ζαχαρία Κουλία.
 
Στην εκλογική περιφέρεια Λάρνακας, δεδομένη θεωρείται η υποψηφιότητα του βουλευτή Χρίστου Ορφανίδη και του Νικόλα Διομήδους, ενώ ανάμεσα στα ονόματα που «παίζουν» για μια θέση στο ΔΗΚΟϊκό ψηφοδέλτιο βρίσκονται αυτά του Θεόδωρου Μανιταρά, της Στάλας Κιούπη και του αντιδήμαρχου Λάρνακας, Ιάσωνα Ιασωνίδη.
 
Στην εκλογική περιφέρεια Λάρνακας, το 2016 το ΔΗΚΟ είχε εξασφαλίσει δύο έδρες, με τους Γιώργο Προκοπίου, ο οποίος δεν βρίσκεται πλέον στις τάξεις του κόμματος, και τον Χρίστο Ορφανίδη.
 
Στην εκλογική περιφέρεια Πάφου, κλειδωμένες θεωρούνται οι υποψηφιότητες των Χαράλαμπου Πιττοκοπίτη, Χρύσανθου Σαββίδη και Γιαννάκη Παπαζαχαρία, ενώ ερωτηματικό παραμένει το τέταρτο άτομο που θα συμπληρώσει το ΔΗΚΟϊκό ψηφοδέλτιο. Ως πιθανότερο σενάριο φαντάζει τη θέση να καταλάβει ένα εκ των στελεχών της ΝΕΔΗΚ Πάφου, Νάσια Χαραλάμπους ή Κωνσταντίνος Πογιατζής, χωρίς να αποκλείεται ωστόσο να είναι αριστινδήν υποψήφιος από την ευρύτερη κοινωνία της Πάφου.   
 
Το 2016, στην εκλογική περιφέρεια Πάφου,  το ΔΗΚΟ εξασφάλισε μία έδρα με τον Χαράλαμπο Πιττοκοπίτη.
 
Στην εκλογική περιφέρεια Κερύνειας, δεδομένη θεωρείται η υποψηφιότητα του διευθυντή του Γραφείου του Νικόλα Παπαδόπουλου, Γιώργου Σολωμού, ενώ υποψήφιος θα είναι κατά πάσα πιθανότητα και ο Μάκης Τσουλούπας. Ενδιαφερόν υπάρχει επίσης και από δύο άτομα που προέρχονται από την Μαρωνίτικη κοινότητα. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
«Κομβικό» το δημοψήφισμα για σχέδιο Ανάν λέει ο Τατάρ και παραπέμπει στο «όραμα» των δύο κρατών
Άκυρο Βουλής για αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων και αορίστου χρόνου-«Γάγγραινα και βόλεμα ημετέρων»
Αιχμές στην Επ. Εσωτερικών για έλλειψη διαβούλευσης στα ν/σ Περί Αλλοδαπών και Μετανάστευσης
Οι αγωνιστές ΕΟΚΑ 1955-1959 καταγγέλλουν το Υφ. Πολιτισμού για «θέμα γλώσσας» στη Μπιενάλε
Στις 3232 οι υποψηφιότητες για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης-Δείτε αναλυτικά ανά δήμο και επαρχία
Ε/κ και Τ/κ κόμματα ενθαρρύνουν προσπάθειες επανέναρξης συνομιλιών για Κυπριακό
Απαντά στην καταχώρηση της αγωγής από τον Αναστασιάδη ο Δρουσιώτης-«Κίνηση πανικού και εκφοβισμού»
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον