Τα βρόντηξε κι έφυγε από τη ψευδοκυβέρνηση ο Οζερσάι

Την έντονη αντίδραση του λεγόμενου «αναπληρωτή πρωθυπουργού» και «υπουργού εξωτερικών» των κατεχομένων και υποψήφιου στις παράνομες «εκλογές» Κουντρέτ Οζερσάι, προκάλεσε η ανακοίνωση από πλευράς Ταγίπ Ερντογάν και Ερσίν Τατάρ για το άνοιγμα μέρους της παραλίας της Αμμοχώστου.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο Οζερσάι ήταν πρωτεργάτης της προσπάθειας για δημιουργία νέων τετελεσμένων στην Αμμόχωστο και παρουσιάστηκε ξεκάθαρα ενοχλημένος για την αλλαγή σε μία διαδικασία της οποίας, εν πολλοίς, ηγείτο, από την οποία και αποκλείστηκε προς όφελος του λεγόμενου «πρωθυπουργού».
 
Όπως μεταδίδουν τα τ/κ ΜΜΕ, το κόμμα του αποχώρησε από τον «κυβερνητικό συνασπισμό». Το Κόμμα του Λαού αποφάσισε την απόσυρσή του, με 36 ψήφους υπέρ και πέντε κατά, μετά την ανακοίνωση για άνοιγμα της παραλίας της Αμμοχώστου.
 
Νωρίτερα ο ίδιος ο Οζερσάι είχε προβεί σε έντονες δηλώσεις εναντίον του Τατάρ –τον οποίο η Άγκυρα προτίμησε ως τον εκλεκτό της έναντι του ιδίου-, λέγοντας ότι αυτό που ανακοινώθηκε «δεν είναι άνοιγμα του Βαρωσιού αλλά δηλώσεις για το Βαρώσι» και υπέδειξε ότι δεν υπάρχει απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου» για αλλαγή του καθεστώτος της περίκλειστης πόλης.
 
Τόνισε ότι ένα τέτοιο σοβαρό θέμα δεν έπρεπε να γίνει αντικείμενο προεκλογικής εκστρατείας. «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει μία ‘κυβέρνηση’ μόνη της, αλλά μια ‘κυβερνητική συμμαχία’ και, ενώ είναι ξεκάθαρο ότι σε τέτοια σημαντικά ζητήματα πρέπει να λαμβάνονται από κοινού αποφάσεις, ο κ. Τατάρ αυτό δεν το έμαθε ακόμα, δεν το έχει καταλάβει», είπε. Μάλιστα χαρακτήρισε «φρικτό» που ένας «υποψήφιος πρόεδρος» δεν ξέρει πως δουλεύει το «κράτος» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο τ/κ λαός δεν θα ενισχύσει αυτά τα πολιτικά κόλπα.  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
 

Δειτε Επισης

Παρουσίασε το όραμά του για το Δήμο Λευκωσίας ο Νίκος Τορναρίτης-Οι δώδεκα προτεραιότητές του
Στέλνει στη Βουλή το θέμα μετακίνησης ψηφοφόρων το ΑΚΕΛ-Ζητά διερεύνηση πριν τις εκλογές
Επιστολή Στεφάνου σε Κεραυνό για πράσινη φορολογία-Ζητά ξανά αναβολή της επιβολής της
Επικύρωσε το ψηφοδέλτιο για τις Ευρωεκλογές η ΔΗΠΑ-«Στοχεύουμε σε νούσιμες πολιτικές θέσεις »
Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου