Κυριακή 25 Οκτ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Έκτακτη συνάντηση Αναστασιάδη, Μητσοτάκη με Μέρκελ και Μακρόν

  01/10/2020 21:19
Έκτακτη συνάντηση Αναστασιάδη, Μητσοτάκη με Μέρκελ και Μακρόν

Έκτακτη συνάντηση Αναστασιάδη, Μητσοτάκη με Μέρκελ και Μακρόν

  01/10/2020 21:19

Έκτακτη συνάντηση για να αρθεί το αδιέξοδο στη Σύνοδο Κορυφής έχουν αυτή την ώρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης με Κυριάκο Μητσοτάκη, την Α. Μέρκελ και τον Εμ. Μακρόν.

Λευκωσία και Αθήνα μπλοκάρουν το προσχέδιο καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, στο πρώτο κείμενο που υπάρχει στο τραπέζι θα πρέπει να υπάρξουν πολλές αλλαγές και προσθήκες. Προϊδεάζοντας για νύχτα-θρίλερ στις Βρυξέλλες, στο δείπνο των ηγετών, η κυβερνητική πηγή ανέφερε χαρακτηριστικά: «Έχει κυκλοφορήσει ένα πρώτο draft των συμπερασμάτων, το οποίο δεν είναι αποδεκτό από εμάς και θέλει ακόμα πολλή δουλειά. Δεν θέλουμε να το δραματοποιήσουμε, θέλουμε όμως να δείξουμε ότι δεν θα δεχτούμε ένα κείμενο όπως είναι και θα δουλέψουμε ώστε να αλλάξει για να αντικατοπτρίζει πληρέστερα και τις θέσεις της Ελλάδος». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αυτό είναι το κείμενο συμπερασμάτων για την Τουρκία που απορρίπτουν Κύπρος και Ελλάδα

«Δάκτυλος» Μέρκελ το draft χωρίς αναφορά στην Τουρκία
Είναι προφανές ότι το draft που δεν περιλαμβάνει αναφορά στην Τουρκία είναι απόρροια της επιρροής της Γερμανίας, η οποία δεν επιθυμεί κυρώσεις κατά της Αγκυρας. Κάτι που άλλωστε διεφάνη και από τις δηλώσεις της καγκελαρίου Μέρκελ, η οποία, προσερχόμενη στη Σύνοδο Κορυφής, δήλωσε ότι θέλουμε εποικοδομητική σχέση με την Τουρκία και τάχθηκε κατά των κυρώσεων.
Στη σύνοδο μίλησε πρώτη η Ανγκελα Μέρκελ, ως προεδρεύουσα χώρα, ενώ αμέσως μετά τον λόγο πήραν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πηγή: iefimerida.gr 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας