Κυριακή 25 Οκτ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Περήφανος για τις διμερείς σχέσεις Κύπρου-ΗΠΑ ο Πομπέο

  01/10/2020 20:06
Περήφανος για τις διμερείς σχέσεις Κύπρου-ΗΠΑ ο Πομπέο

Περήφανος για τις διμερείς σχέσεις Κύπρου-ΗΠΑ ο Πομπέο

  01/10/2020 20:06
Μήνυμα Πομπέο για την 60ή επέτειο της ανεξαρτησίας της Κύπρου, περήφανος για τις διμερείς σχέσεις
 
Υπερήφανος για την εμβάθυνση της σχέσης ασφάλειας Κύπρου - ΗΠΑ, η οποία θα προωθήσει την ειρήνη και τη σταθερότητα σε ολόκληρη την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, δήλωσε ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, σε γραπτή ανακοίνωση με την οποία συγχαίρει το λαό της Κύπρου για την 60ή επέτειο της ανεξαρτησίας του.
 
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κυπριακή Δημοκρατία απολαμβάνουν μια ισχυρή και αναπτυσσόμενη εταιρική σχέση στη διπλωματία, ασφάλεια και οικονομία, την οποία με χαρά παρατήρησα από πρώτο χέρι κατά την επίσκεψή μου στις 12 Σεπτεμβρίου. Οι δύο χώρες μας συνεργάζονται στενά για κρίσιμα ζητήματα, όπως την αντιτρομοκρατία, την καταπολέμηση του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων».
 
Ο Μάικ Πομπέο ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες βλέπουν την Κυπριακή Δημοκρατία ως αξιόλογο εταίρο στις προσπάθειες για προώθηση της περιφερειακής ασφάλειας και ευημερίας και να περιοριστούν οι προσπάθειες κακόβουλων περιφερειακών παραγόντων στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως η Ρωσία.
 
Καταλήγοντας ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να υποστηρίζουν τις προσπάθειες για μια συνολική διευθέτηση για την επανένωση του νησιού ως διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, προς όφελος όλων των Κυπρίων καθώς και της ευρύτερης περιοχής».
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας