Η Λευκωσία ένωσε τη φωνή της με το Αρτσάχ-«Εξω οι Τούρκοι από την Κύπρο, Εξω οι Τούρκοι από την Αρμενία»

Την άμεση παρέμβαση της Ρωσίας, των ΗΠΑ και της Γαλλίας ζήτησαν σήμερα Αρμένιοι της Κύπρου, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν έξω από τις Πρεσβείες και διαμαρτυρήθηκαν για την επιθετικότητα της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν και εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους υπέρ του αρμενικού λαού.

Στη διαμαρτυρία έλαβαν μέρος και εκπρόσωποι ελληνοκυπριακών κομμάτων και φοιτητικών οργανώσεων.

Απευθυνόμενος στους συγκεντρωθέντες, ο Αντιπρόσωπος της Θρησκευτικής Ομάδας των Αρμενίων στην Βουλή των Αντιπροσώπων Βαρτκές Μαχτεσιάν εξέφρασε θερμές ευχαριστίες «στους Ε/κ φίλους μας για τη συμπαράσταση» και «ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Κύπρο και την Ελλάδα», ευχόμενος και άλλες χώρες να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.

«Η ευχή μου είναι την επόμενη φορά που θα συγκεντρωθούμε να είναι συγκέντρωση νίκης, σίγουρα θα πολεμήσουμε μέχρι την τελευταία σταγόνα αίματος δεν θα πάρει κανείς το Αρτσάχ, ούτε την Αρμενία και για αυτό είμαι βέβαιος», είπε.

Οι συγκεντρωθέντες κρατούσαν σημαίες της Αρμενίας, του Αρστάχ και της Κύπρου και πανό με συνθήματα όπως «Δόξα και Τιμή στους Ηρωες μας», «Artsakh is Armenia», «Artsakh Strong», «Stop Erdogan, Stop Aliyev». Φώναζαν επίσης συνθήματα όπως «Τούρκοι, Αζέροι, Δολοφόνοι», «Εξω οι Τούρκοι από την Κύπρο, Εξω οι Τούρκοι από την Αρμενία».  

Ο κ. Μαχτεσιάν παρέδωσε επιστολή σε εκπρόσωπους της Ρωσικής Πρεσβείας, της Πρεσβείας των ΗΠΑ και της Πρεσβείας της Γαλλίας, ζητώντας την άμεση παρέμβασή τους για να σταματήσει η επιθετική πράξη του Αζερμπαϊτζάν και της Τουρκίας.

«Όπως ξέρετε, περνούμε δύσκολες μέρες και επί της ευκαιρίας να ευχαριστήσω την Κύπρο και την Ελλάδα για τη συμπαράσταση και η ευχή μου είναι να ακολουθήσουν και άλλες χώρες για να σταματήσει» είπε μιλώντας μετά στα ΜΜΕ.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ
Ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας χαιρετίζει τις αναφορές των Συμπερασμάτων του ΕΣ στο Κυπριακό
Αρνητική εξέλιξη η απόφαση για Κόσοβο-«Δυσκολεύει τα δικά μας επιχειρήματα και βοηθά το ψευδοκράτος»