Υπόσχεται τροποποίηση του «συντάγματος» στα κατεχόμενα ο Αρικλί

Ο ηγέτης του Κόμματος Αναγέννησης των εποίκων (YDP) και «υποψήφιος» στις παράνομες προεδρικές εκλογές στα κατεχόμενα, Ερχάν Αρικλί, σε γραπτή του δήλωση, ανακοίνωσε ότι μαζί με την «προεκλογική» τους εκστρατεία, θα αρχίσουν εκστρατεία με το σλόγκαν «δεν είναι αρκετό αλλά ναι», με στόχο την «τροποποίηση ενός μόνο άρθρου του συντάγματος», σύμφωνα με την τουρκοκυπριακή «Βατάν».
 
Όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, εξηγώντας ότι μαζί με την «προεκλογική» εκστρατεία που διεξάγουν, θα διεξάγουν ταυτόχρονα και μια άλλη εκστρατεία προκειμένου να εξηγήσουν στο «λαό» την ανάγκη για «τροποποίηση του συντάγματος», ο κ. Αρικλί υπενθύμισε ότι πριν από 18 μήνες, το κόμμα του μαζί με το Δημοκρατικό Κόμμα (DP) κατέθεσαν πρόταση στη «βουλή» για «τροποποίηση 4 άρθρων του συντάγματος», αλλά δεν έγινε εφικτό να μαζέψουν αρκετές υπογραφές, όπως είπε.
 
«Η άρση της ασυλίας, η τροποποίηση του καταστατικού της βουλής και η μεταρρύθμιση στη δικαστική εξουσία ήταν μεταξύ αυτών των τροποποιήσεων αλλά δυστυχώς δεν έτυχαν υποστήριξης από τα υπόλοιπα κόμματα πέραν του DP και του YDP»,  εξήγησε ο κ. Αρικλί αναφέροντας ότι παρά το ότι οι «τροποποιήσεις που χρειάζονται να γίνουν στο σύνταγμα δεν αφορούν μόνο στην τροποποίηση του αριθμού των δικαστών, εντούτοις αυτή η τροποποίηση είναι αναγκαία».
 
Ο Ερχάν Αρικλί υποσχέθηκε τέλος «τροποποίηση του συντάγματος για ένα πιο περιεκτικό σύνταγμα» σε περίπτωση που το YDP αναλάβει την «εξουσία» και είπε ότι παρόλο που δεν θεωρείται «αρκετή η μια μόνο τροποποίηση, λένε ναι σε αυτήν».

Δειτε Επισης

Επικρίνει τα μεγάλα κόμματα ο Κουλίας-«Το μεταναστευτικό πρόβλημα υπήρχε από το 2011»
Ισραήλ vs Ιράν-Σύγκριση αεροπορικών δυνάμεων και συστημάτων αεροπορικής άμυνας (pics)
Εικόνες από τον σεισμό 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Πληροφορίες ότι κατέρρευσαν μιναρέδες, ζημιές σε σπίτια
Παρεμβάσεις Κυπρίων Βουλευτών σε συζήτηση Ολομέλειας ΚΣΣΕ για περιβάλλον
Α. Ατταλίδου: Να αντιμετωπίσουμε την μετανάστευση με δημιουργικό τρόπο
M. Σιζόπουλος: Το μεταναστευτικό δεν επιλύεται με ρατσισμό ή την ανοχή στη λογική «μπάτε σκύλοι αλέστε»
Εξήγγειλε επίσημα υποψηφιότητα για τη Δημαρχία Αγλαντζιάς ο Ανδρέας Κωνσταντίνου
Δίνει τρόφιμα με δικά του έξοδα σε άπορους ο Νεόφυτος Παπαλαζάρου
Βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία της Κυριακής-Η στιγμή που ο 39χρονος τραβάει το μαχαίρι
Μονόλεπτη σιγή στη Βουλή στη μνήμη των θυμάτων από τη Γενοκτονία Αρμένιων