Επικυρώνει την πρώτη φουρνιά υποψηφίων τον Οκτώβριο η ΕΔΕΚ

Σε προεκλογικούς ρυθμούς βρίσκεται η ΕΔΕΚ με τη διευρυμένη συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής στις 11 Οκτωβρίου να θεωρείται σημαντικό ορόσημο στην πορεία της προς τις κάλπες του Μαΐου.
                                                                                 
Το κίνημα έχασε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει Παγκύπρια Συνδιάσκεψη τον Μάη που μας πέρασε, όπως αρχικά προγραμμάτιζε, για να θέσει τις βάσεις για το εκλογικό έτος, εξαιτίας των μέτρων του κορωνοϊού. Ο προγραμματισμός ήταν να γίνει αντίστοιχη συνέλευση τον Ιανουάριο, κατά την οποία θα επικυρωνόταν το προεκλογικό πρόγραμμα και οι υποψήφιοι. Ωστόσο και αυτό βρίσκεται στον αέρα, καθώς δεν μπορεί να προβλεφθεί αυτή τη στιγμή η επιδημιολογική εικόνα που θα επικρατεί και τα πρωτόκολλα που θα βρίσκονται σε ισχύ.
 
Ως εκ τούτου, πλέον το κόμμα λειτουργεί σε μία λογική λήψης σταδιακών αποφάσεων, σε επίπεδο διευρυμένης Κεντρικής Επιτροπής, ώστε να προχωρεί ο προεκλογικός με την έγκριση των συλλογικών οργάνων, ακόμη και αν η πανδημία θέσει περαιτέρω εμπόδια στις παραδοσιακές προεκλογικές διαδικασίες.
 
Η συνεδρία της 11ης Οκτωβρίου θεωρείται ορόσημο διότι, εκτός απροόπτου, αναμένεται σε αυτή να εγκριθεί η πρώτη φουρνιά των υποψηφίων της ΕΔΕΚ, κάτι που δεν συνηθίζεται τόσους μήνες πριν από τις εκλογές. Είναι καλά γνωστό πως στα περισσότερα κόμματα πέραν των δύο μεγάλων, υπάρχει δυσκολία στην εξεύρεση 56 αξιόλογων και γνωστών προσωπικοτήτων για να στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο. Γι’ αυτό και για την ΕΔΕΚ η ολοκλήρωση του βασικού σκελετού θα δημιουργήσει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα ως προς τις ανάγκες που υπάρχουν και θα κάνει πιο στοχευμένες τις διερευνητικές επαφές της ηγεσίας του κόμματος.  
 
Αυτή η επικύρωση προσώπων δεν σημαίνει απαραίτητα και επίσημη ανακοίνωση, αλλά εξυπηρετεί στον στόχο της δημιουργίας μιας καλής βάσης, πάνω στην οποία θα χτιστεί το ψηφοδέλτιο. Γι’ αυτό αναμένεται πως τα πρόσωπα αυτά θα είναι σχεδόν όλοι κομματικοί υποψήφιοι, δηλαδή στελέχη αξίας για την ΕΔΕΚ, οι οποίοι στην συνέχεια θα μπορέσουν να συμβάλουν στην ισχυροποίηση του ψηφοδελτίου.
 
Μέσα στο καλοκαίρι το κίνημα είχε εκδώσει μία πολιτική διακήρυξη, η οποία αποτελούσε, ουσιαστικά, κάλεσμα σε πολίτες και ομάδες πολιτών για συστράτευση, νοουμένου ότι υιοθετούν τις θέσεις της ΕΔΕΚ σε Κυπριακό και ζητήματα εσωτερικής διακυβέρνησης. Η ανταπόκριση σε αυτό το κάλεσμα αναμένεται επίσης να αξιολογηθεί σε επίπεδο Κεντρικής Επιτροπής, με την ηγεσία να βρίσκεται ήδη σε επαφή με φίλους του κόμματος αλλά και εξωκομματικούς που ενστερνίζονται την ιδεολογία και τις θέσεις και θα μπορούσαν να προσφέρουν νέο άρωμα στα ψηφοδέλτια των Σοσιαλδημοκρατών.
 
Ένα άλλο ζήτημα που αναμένεται να απασχολήσει την σύνοδο της 11ης Οκτωβρίου είναι η έγκριση των επαρχιακών εκλογικών επιτελείων, ώστε να μπορέσουν το επόμενο διάστημα να πιάσουν δουλειά. Η λογική είναι πως είναι καλύτερα τα επιτελεία να λειτουργούν ανεξάρτητα από τις επαρχιακές επιτροπές, καθώς μέλη των επαρχιακών επιτροπών θα είναι προσωπικά υποψήφιοι και, με αυτό τον τρόπο, θα αξιοποιηθούν στο έπακρον τα στελέχη που δεν θα κατέλθουν τα ίδια στη μάχη των βουλευτικών.
 
Την ίδια στιγμή τρέχουν παράλληλα διάφορες άλλες διαδικασίες, σε οργανωτικό και επικοινωνιακό επίπεδο, κυρίως επειδή ο προεκλογικός με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα γίνεται σε αχαρτογράφητα νερά, γεγονός που θα αναγκάσει την ΕΔΕΚ, όπως και τα υπόλοιπα κόμματα, να αναπροσαρμόσουν την αμφίδρομη επικοινωνία με τους ψηφοφόρους, αναζητώντας άλλους τρόπους επαφής. Ήδη επί τούτου, όπως πληροφορείται ο REPORTER, εργάζονται αρκετά το γραφείο Τύπου μαζί με την οικονομική επιτροπή, ώστε να κατανεμηθούν με τον καταλληλότερο, υπό τα δεδομένα, τρόπο τα διαθέσιμα κονδύλια για την επικοινωνία με τη βάση και το εκλογικό σώμα ευρύτερα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
 

Δειτε Επισης

Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Παρασκηνιακές συνεννοήσεις Ισραήλ-Τουρκίας για τουρκικό ανθρωπιστικό στολίσκο στη Γάζα
BINTEO: Τύπος πήγε σε πλυντήριο αυτοκινήτων το Cybertruck της Tesla και το μετάνιωσε
Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Αναβρασμός στα αμερικανικά πανεπιστήμια με εκατοντάδες συλλήψεις-Τεταμένες κινητοποιήσεις κατά του πολέμου στη Γάζα
Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι