Ξεκάθαρη η βρετανική Κυβέρνηση-«Δεν υπάρχουν σχέδια για απευθείας πτήσεις στα κατεχόμενα»

Η βρετανική κυβέρνηση κατέστησε για ακόμα μία φορά σαφές ότι «δεν έχει σχέδια να εγκρίνει απευθείας πτήσεις μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και του βορρά της Κύπρου».

Η δήλωση έγινε σε απάντηση διαδικτυακού αιτήματος που έχουν εκκινήσει στην ιστοσελίδα του βρετανικού κοινοβουλίου για την έναρξη απευθείας πτήσεων Τουρκοκύπριοι της Βρετανίας.

Μέχρι το πρωί του Σαββάτου το αίτημα είχε συγκεντρώσει 12.660 υπογραφές. Σύμφωνα με τον κανονισμό, ένα αίτημα συζητείται στο κοινοβούλιο όταν συγκεντρώσει τουλάχιστον 100.000 υπογραφές.

Στην απάντηση της βρετανικής κυβέρνησης η οποία δημοσιεύεται στον ιστότοπο του αιτήματος, σημειώνεται επίσης ότι «οι απευθείας πτήσεις θα παραβίαζαν υποχρεώσεις υπό το διεθνές δίκαιο».

Την ικανοποίησή της για την «ξεκάθαρη επιβεβαίωση» από τη βρετανική κυβέρνηση για το παράνομο των απευθείας πτήσεων προς τα κατεχόμενα, εξέφρασε η Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία Ηνωμένου Βασιλείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, το αρμόδιο για την Κύπρο τμήμα του Foreign Office επανέλαβε σε πρόσφατη επικοινωνία με παράγοντες της κυπριακής παροικίας με αφορμή το διαδικτυακό αίτημα πως σε ό,τι αφορά το θέμα των απευθείας πτήσεων η βρετανική θέση είναι «καλά γνωστή» και πως δεν υπάρχει νομική δικαιολόγηση μιας τέτοιας απόφασης.

Δειτε Επισης

Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»
Κατηγορεί ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για λαϊκισμό το ΔΗΚΟ στον απόηχο των αντιδράσεων για τα μέτρα