Απαντά στα πυρά το ΑΚΕΛ-«Οι λανθασμένες πολιτικές δεν εκθέτουν την Τουρκία»

Συνέχεια στην κόντρα δίνει το ΑΚΕΛ, το οποίο, μέσω του εκπροσώπου τύπου του, απαντά στην Κυβέρνηση, σημειώνοντας πως είναι φανερό πως η Κυβέρνηση απευθύνεται στο εσωτερικό για να κρύψει την προβληματική εικόνα και αναξιοπιστία της στο εξωτερικό.
 
Σε γραπτή του δήλωση, ο βουλευτής του κόμματος της Αριστεράς, Στέφανος Στεφάνου, υπέδειξε πως όποτε ασκηθεί κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο Κυπριακό και την εξωτερική πολιτική της, αντί πειστικών απαντήσεων αυτή επιτίθεται στην αντιπολίτευση ότι, τάχα, αφήνει στο απυρόβλητο την Τουρκία.
 
Αυτό έκανε και χθες η Κυβέρνηση, συνεχίζει ο κ. Στεφάνου, η οποία επιτέθηκε ξανά στο ΑΚΕΛ. Ούτε την πρώτη παράγραφο από την ανακοίνωση του ΑΚΕΛ που αναφερόταν στις παρανομίες της Τουρκίας, δεν διάβασε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, υποστηρίζει ο εκπρόσωπος τύπου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έβγαλαν μαχαίρια Προεδρικό και ΑΚΕΛ με αφορμή την ομιλία Αναστασιάδη
 
«Είναι φανερό ότι η Κυβέρνηση απευθύνεται στο εσωτερικό για να κρύψει την προβληματική εικόνα και την αναξιοπιστία της στο εξωτερικό. Στο Κυπριακό, ούτε ο ΟΗΕ, ούτε η ΕΕ, κανείς δεν συμμερίζεται τη ρητορική του Προέδρου και της Κυβέρνησης. Ο ΓΓ του ΟΗΕ επαίνεσε την Τουρκία για την στάση της στο Κραν Μοντανά και επέρριψε ευθύνες στους δύο ηγέτες για την απώλεια μιας “ιστορικής ευκαιρίας”, αλλά και για το συνεχιζόμενο αδιέξοδο. Αντί να απευθυνθεί στο ΓΓ του ΟΗΕ, ο οποίος κάνει αυτές τις διαπιστώσεις, η Κυβέρνηση επιτίθεται στο ΑΚΕΛ».
 
Ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ σημειώνει πως με τον ίδιο τρόπο η Κυβέρνηση χειρίζεται τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής. Ανέβασε τον πήχη σχετικά με τις κυρώσεις και το βέτο για τις παρανομίες της Τουρκίας, πανηγύριζε ισχυριζόμενη ότι έπεισε τους Ευρωπαίους για πακετοποίηση των κυρώσεων ενάντια στη Λευκορωσία και την Τουρκία, και όταν αποκαλύφθηκε η γύμνια της πολιτικής της, επιτίθεται στο ΑΚΕΛ.
 
«Καλούμε την Κυβέρνηση επιτέλους να ασχοληθεί με την ουσία. Στην πολιτική, σημασία έχει τι λένε οι τρίτοι για σένα στο εξωτερικό, και όχι τι λες εσύ για τον εαυτό σου στο εσωτερικό. Η επικοινωνία μπορεί να φέρνει ψήφους, τα προβλήματα όμως που αντιμετωπίζει η χώρα μας πολλαπλασιάζονται. Η Τουρκία απειλεί και προκαλεί, αλλά οι λανθασμένες πολιτικές της Κυβέρνησης Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ δεν καταφέρνουν καν να την εκθέσουν», καταλήγει ο Στέφανος Στεφάνου.

Δειτε Επισης

Πληροφορίες Ελεγκτικής για υποβολή στοιχείων για διαφημίσεις υποψηφίων στις Εκλογές
Εκλογή Λεόντιου Κωστρίκη και Σωτήρη Καλογήρου στην Ακαδημία Ευρώπης
Κατατέθηκε πρόταση νόμου στην Ολομέλεια για κατάργηση memo στις κατεχόμενες περιοχές
Ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ΕΔΕΚ, κατακεραυνώνει Σιζόπουλο ο Βαρνάβα-«Μετέτρεψαν το κόμμα σε μικρομάγαζό τους»
Ολοκληρώνεται αρχές Μαΐου η προβλήτα στη Γάζα-Ευγνωμοσύνη ΗΠΑ στην Κύπρο
Συνέρχεται σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο-Ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγός ο Πρόεδρος
Μια προεκλογική εκστρατεία που δεν είναι σαν τις άλλες μπαίνει στην τελική ευθεία
Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
«Κομβικό» το δημοψήφισμα για σχέδιο Ανάν λέει ο Τατάρ και παραπέμπει στο «όραμα» των δύο κρατών