Σάββατο 31 Οκτ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Πλάνο Γκουτέρες για επανεκκίνηση της διαδικασίας-Αποφάσισε το πρώτο βήμα

  25/09/2020 11:56
Πλάνο Γκουτέρες για επανεκκίνηση της διαδικασίας-Αποφάσισε το πρώτο βήμα

Πλάνο Γκουτέρες για επανεκκίνηση της διαδικασίας-Αποφάσισε το πρώτο βήμα

  25/09/2020 11:56

Το στίγμα των προθέσεων του, στην προσπάθεια για επανέναρξη της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων για επίλυση του Κυπριακού, έδωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που είχαν στα μέσα της εβδομάδας. 

Ο Αντόνιο Γκουτέρες, μάλιστα, αποκάλυψε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον τρόπο με τον οποίο προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να αναθερμανθεί η διαδικασία, αμέσως μετά τις παράνομες εκλογές στα κατεχόμενα, που θα έχει ως στόχο την επιστροφή των εμπλεκομένων μερών στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, για να συνεχίσουν από εκεί που έμειναν στο Κρανς Μοντάνα. 

Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή «Προκλήσεις» κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, επανέλαβε την ξεκάθαρη πρόθεση του για επαναδραστηριοποίηση της διαδικασίας μετά τις παράνομες εκλογές στα κατεχόμενα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ν. Χριστοδουλίδης: Νομιμοποιούμαστε για ένα εθνικό θέμα να μείνουμε μόνοι μας

Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Χριστοδουλίδη, ο Αντόνιο Γκουτέρες εξήγησε στον Νίκο Αναστασιάδη, πως σχεδιάζει να κάνει το επόμενο βήμα μετά τον Οκτώβριο, βήμα πάντως που αποκάλυψε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ωστόσο εναπόκειται στον ίδιο πότε θα δημοσιοποιήσει τις προθέσεις του.  Ο Νίκος Χριστοδουλίδης, χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική τη θέση του Γενικού Γραμματέα για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, μια θέση που όπως είπε είχε θέσει και ενώπιον του Νίκου Δένδια στη Νέα Υόρκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σε παραστάσεις προς την Τουρκία για τις παρανομιες θα προβεί ο Γκουτέρες

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας