Νέα επίθεση ΑΚΕΛ σε Κυβένρηση για την έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας

Νέα δριμεία επίθεση στην Κυβέρνηση, εξαπέλυσε το ΑΚΕΛ, με φόντο την έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.
 
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα της αντιπολίτευσης, αναφέρει ότι «η Έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για τις πέντε πολιτογραφήσεις έρχεται να προστεθεί σε όλα όσα αποκαλύπτονται τα τελευταία χρόνια γύρω από τη βιομηχανία πώλησης διαβατηρίων που έστησε η κυβέρνηση Αναστασιάδη-Συναγερμού. Άλλωστε, η έκθεση στις πρώτες της γραμμές καταδεικνύει ότι η παρούσα κυβέρνηση το 2013 “αναθεώρησε ριζικά το πρόγραμμα που ίσχυε από το 2007”. Αυτό ακριβώς ήταν που επέτρεψε να στηθεί ένα σκηνικό αδιαφάνειας, κατάχρησης και απληστίας και να εξελιχθεί ένα φαγοπότι δισεκατομμυρίων».
 
Σημειώνει ακόμα «διαβατήρια σε πρόσωπα χωρίς λευκό ποινικό μητρώο. Διαβατήρια χωρίς να πληρούνται τα οικονομικά κριτήρια. Διαβατήρια σε πρόσωπα υψηλού κινδύνου για εμπλοκή σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Διαβατήρια στα μέλη των οικογενειών των επενδυτών, χωρίς να υπάρχει σχετικός νόμος. Αν ελέγχοντας πέντε μόνο περιπτώσεις πολιτογραφήσεων από την κυβέρνηση Αναστασιάδη, η Ελεγκτική Υπηρεσία αποκάλυψε σωρεία παρανομιών και παρατυπιών, διερωτάται κανείς τι έχει συμβεί στις χιλιάδες άλλες πολιτογραφήσεις»;
 
Λέει επίσης ότι «η Έκθεση αποκαλύπτει ακόμα ότι για ένα αριθμό αιτήσεων υπήρχαν γραπτές οδηγίες από τον τέως Υπουργό Εσωτερικών για επίσπευση της εξέτασης. Χρήζει άμεσα απάντησης η αποκάλυψη αυτή. Ποιοι είναι αυτοί που έπρεπε να εξεταστούν ταχύτατα οι αιτήσεις τους; Με ποια κριτήρια έδωσε αυτές τις οδηγίες ο τέως Υπουργός»;
 
Όπως αναφέρει το κόμμα της αντιπολίτευσης, «οι πολίτες αντιλαμβάνονται πλέον γιατί η κυβέρνηση εμποδίζει την Ελεγκτική Υπηρεσία να έχει πρόσβαση στους φακέλους των πολιτογραφήσεων και γιατί ο Υπουργός Εσωτερικών απαιτούσε να μην δημοσιοποιηθεί αυτή η Έκθεση».
 
Καταλήγοντας, σημειώνεται «όμως ούτε η συγκάλυψη, ούτε ο αποπροσανατολισμός θα διασώσει την κυβέρνηση από τα ίδια τα πεπραγμένα της που διέσυραν τη χώρα ανά το παγκόσμιο. Μόνο η διαφάνεια και η βούληση να σπάσει το απόστημα της διαφθοράς θα καθαρίσει το όνομα της χώρας μας».
 
 

Δειτε Επισης

Εκτός ΔΗΣΥ, η Νιόβη Παρισινού, μετά τη στήριξη στον Γεάδη
Διαφοροποιήθηκε ο αριθμός των Μελών των Κοινοτικών Συμβουλίων
Όραμα και εμπειρία αντιπαρέβαλαν για τη Δημαρχία Λευκωσίας Προύντζος και Τορναρίτης
LIVE: Ο Κωνσταντίνος Δημητριάδης υπέβαλε υποψηφιότητα για τη Δημαρχία Λευκωσίας
Υποβάλλονται οι υποψηφιότητες για δημοτικές εκλογές και ΕΟΑ
ΗΠΑ για τον ανθρωπιστικό διάδρομο-«Σε ετοιμότητα τα σκάφη να ξεκινήσουν όταν δοθεί η εντολή»
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος μέσω της Κύπρου βοήθησε, αλλά δεν αρκεί για την παράδοση μέσω ξηράς
Δημοσκόπηση IMR: Προβάδισμα Γιάννη Αρμεύτη στον Δήμο Λεμεσού
Κάνει αρχή στο Βερολίνο, ανιχνεύει θέσεις και προθέσεις πριν επιστρέψει στην Κύπρο η Ολγκίν
Τήρηση διεθνούς δικαίου ζητά η Αννίτα με αφορμή την Ημέρα Γενοκτονίας Αρμενίων