Ερντογάν στο ΓΓ του ΝΑΤΟ: Ελλάδα και Τουρκία βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία για αποκλιμάκωση

Η Τουρκία πιστεύει ότι Ελλάδα και Τουρκία βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία για αποκλιμάκωση, ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν στον ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλντεμπεργκ κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία χθες βράδυ, ενώ υποστήριξε ότι η πορεία των διερευνητικών συνομιλιών εξαρτάται από τα βήματα της Ελλάδας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, στην τηλεφωνική επικοινωνία συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και οι σχέσεις της Τουρκίας με το ΝΑΤΟ.
 
Ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε στον ΓΓ του ΝΑΤΟ ότι "η Τουρκία είναι υπέρ της μείωσης της έντασης στην ανατολική Μεσόγειο και υπέρ του διαλόγου και το απέδειξε ότι μόνο με λόγια αλλά καθαρά και με πράξεις". Ο Τούρκος Πρόεδρος υποστήριξε, σύμφωνα με την ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, ότι “παρά την κλιμάκωση της έντασης και τις προκλήσεις της Ελλάδας, η Τουρκία δεν εγκατέλειψε τη στάση της κοινής λογικής και της ψυχραιμίας και πως η πορεία των διερευνητικών διαπραγματεύσεων εξαρτάται από τα ειλικρινή βήματα που θα κάνει η Ελλάδα για να ελαφρύνει το κλίμα". 

Ανέφερε ακόμη, σύμφωνα με την τουρκική προεδρία, ότι εκτιμά τις εποικοδομητικές προσπάθειες του ΓΓ του ΝΑΤΟ στο θέμα της ανατολικής Μεσογείου και ισχυρίστηκε πως η Τουρκία στήριξε από την πρώτη στιγμή την διαδικασία αποκλιμάκωσης του ΝΑΤΟ και επιθυμεί ειλικρινά να υπάρξει συμβιβασμός.
 
Ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε ότι στις εργασίες αποκλιμάκωσης του ΝΑΤΟ ως Τουρκία πιστεύουν ότι είναι πολύ κοντά σε συμφωνία, επισημαίνοντας τη σημασία της αλληλεγγύης του ΝΑΤΟ καθώς και της αλληλεγγύης μεταξύ Τουρκίας και ΝΑΤΟ σε αυτό το πλαίσιο, για την επίλυση των περιφερειακών προβλημάτων.
 
Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Η ώρα της κρίσης για την Ρούλα Πισπιρίγκου-Αποφασίζει το Δικαστήριο για το θάνατο της Τζωρτζίνας
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία